Tízparancsolat, megmagyaráznátok?
-"Ne ölj!"- de önvédelemből sem lehet?
Mózes könyve, héber szöveg: "ezért megáldotta az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt." A keresztényeknél miért a vasárnap a szent nap?
-"Ne legyen(ek) neked más istene(i)d énelőttem. Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást.arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent,e ami(k) a földön van(nak) lent,se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt.Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess,mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok"
Isten túl emberi, fura....Isten féltékeny is tud lenni?
"Mária Magdolna...prostituált volt"
A katolikus teológia álláspontját ismertetem, mert teológus (is) vagyok. A katolikus teológia nem osztja ezt a vélekedést.A Szentírásban az áll, hogy Mária Magdolna(Magdalai Mária) akiből hét ördögöt űzött ki(az Úr).
Egyesek a házasságtörő asszonnyal azonosítják, de ez nem bizonyítható.
A kérdező kérdésére érdemben nem írok, mert a teológia nem olyan mint a foci, amihez mindenki ért.Exegézist csak az eredeti(Héber,arámi,görög) szöveg ismeretében lehet végezni.
FORDÍTÁSBÓL NEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!