Tízparancsolat, megmagyaráznátok?
-"Ne ölj!"- de önvédelemből sem lehet?
Mózes könyve, héber szöveg: "ezért megáldotta az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt." A keresztényeknél miért a vasárnap a szent nap?
-"Ne legyen(ek) neked más istene(i)d énelőttem. Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást.arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent,e ami(k) a földön van(nak) lent,se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt.Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess,mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok"
Isten túl emberi, fura....Isten féltékeny is tud lenni?
De ha halála előtt nős volt akkor nem lesz rossz érzés neki odaát incselkedni a 72 szűzzel? (ha a feleségemet szívből szeretem akkor talán még a túlvilágon sem csalnám meg :) )
Azok a feleségei lesznek. De persze nem muszáj. Ha neked a feleséged elég az is jó. Tehát nem kényszer, a döntés rád van bízva. Ha nem kell a 72 szűz, akkor elküldheted őket akár örökre is. A Próféta azt tanította, hogy a földi asszonyok szebbek lesznek a mennyei szüzeknél. És ha szeretnéd a feleséged midig másképp néz ki. De ne feledd! Lesznek akiknek kell a 72 szűz! :)
Mi muszlimok abban hiszünk, hogy a feltámadásnál a tested támad fel, és vissza szál belé a lelked. Ez vagy te. Ami voltál. Ember. Mert ez az ember. És te embernek vagy teremtve. Ez az ember lesz megbüntetve a pokollal, ahol a teste, és lelke egyaránt szenved(tűztől, és szomorúságtól), vagy megjutalmazva a paradicsommal, ahol teste és lelke egyaránt élvez(a testi, és lelki örömöktől).
Ez van a tórában, és a bibliában is, de mindegy. Nem tudom minek kellet a heléni, és hindu mitológiát belekeverni a kereszténységbe??? Lélek! Ez kész! Milyen keresztények vagytok? Akkor mit jelent nektek a feltámadás??? A test tud feltámadni, a lélek az örök!
Jézustól egyszer megkérdezték: van egy nő,akinek meghal a férje. A mózesi törvények szerint a férj fivére elveszi feleségül, de az is meghal. Aztán a következő veszi el és az is. A másvilágon kinek a felesége lesz az az asszony? Erre Jézus azt mondta, egyiké sem, a mennyeknek országában sem nem esznek, sem nem isznak, sem nem házasodnak.
Illetve többször is kifejti: a mennyeknek országa ti bennetek van, és az: igazság, békesség és szent szellemtől való öröm.
És még sorolhatnám. Ezeket nem én kevertem bele, hanem Jézus.
Testi feltámadás is lesz az idők végén.
Talán azért, mert így van. Isten szellem és nem ember.
No és a nőkkel mi lesz a mennyországban? Nekik is jut 72 szűz férfi? Mert az maga lenne a pokol....
És a 72 szűz, őket megkérdezte valaki? Nekem kicsit fura, hogy az az Isten, aki azt mondja, ne paráználkodj, és aki egyetlen férfit és egyetlen nőt teremt egymásnak, akik az egyetlen Isten és az Ő egyházának frigyét szimbolizálják, az azt mondja: mostantól pedig paráználkodhatsz 72 nővel...Lesz disznóhús meg szivar is?
Ne haragudj, de nem értem ennek a logikáját. Bocsáss meg, tiszteletlen módon kérdeztelek, de nekem ez furcsa elferdítése a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!