Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tízparancsolat, megmagyaráznátok?

Tízparancsolat, megmagyaráznátok?

Figyelt kérdés

-"Ne ölj!"- de önvédelemből sem lehet?

Mózes könyve, héber szöveg: "ezért megáldotta az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt." A keresztényeknél miért a vasárnap a szent nap?

-"Ne legyen(ek) neked más istene(i)d énelőttem. Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást.arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent,e ami(k) a földön van(nak) lent,se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt.Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess,mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok"

Isten túl emberi, fura....Isten féltékeny is tud lenni?

2010. júl. 8. 14:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

De ha halála előtt nős volt akkor nem lesz rossz érzés neki odaát incselkedni a 72 szűzzel? (ha a feleségemet szívből szeretem akkor talán még a túlvilágon sem csalnám meg :) )

Azok a feleségei lesznek. De persze nem muszáj. Ha neked a feleséged elég az is jó. Tehát nem kényszer, a döntés rád van bízva. Ha nem kell a 72 szűz, akkor elküldheted őket akár örökre is. A Próféta azt tanította, hogy a földi asszonyok szebbek lesznek a mennyei szüzeknél. És ha szeretnéd a feleséged midig másképp néz ki. De ne feledd! Lesznek akiknek kell a 72 szűz! :)

2010. júl. 9. 09:21
 12/31 anonim ***** válasza:
kedves testvéreim. 2milliárdszor 72 az mennyi? vagy esetleg 5 milliárd szor 72? és azzal mi van, hogy az égi személyeknek nincs nemük? ha ugyanaz lesz az égben, mint a földön, miért mennénk az égbe?
2010. júl. 9. 09:27
 13/31 anonim ***** válasza:
A lélek szellem és nem test. A 72 szűznek semmi értelme, és a Biblia tanításaival is ellenkezik. Jézus maga is kifejti, hogy bár Isten engedte a zsidóknak az ókorban a többnejűséget, de a terve nem ez volt, hanem egy férj, egy feleség, ahogyan egy Isten is van.
2010. júl. 9. 11:58
 14/31 anonim ***** válasza:
egy Isten lenne? ki az?
2010. júl. 9. 12:00
 15/31 A kérdező kommentje:
Ez az Iszlám és szinte semmi köze nincs a biblikus kereszténységhez.
2010. júl. 9. 12:31
 16/31 anonim ***** válasza:
Egyetlen teremtő Isten van. Ki az? Te Allahnak hívod, a zsidók és a keresztények igazából nem mondják ki a nevét. Senki nem ismeri őt teljesen, a keresztények számára Krisztusban mutatkozott meg az ő akarata. De ez egy Bibliai kérdés volt, mégpedig keresztényektől kérdezett a kérdező. Én nem hiszem, hogy Isten olyan lenne mint Allah, és Mohamedet sem tartom igaz prófétának. Ezért nem válaszolok a Koránnal kapcsolatos kérdésekre.
2010. júl. 9. 14:35
 17/31 anonim ***** válasza:

Mi muszlimok abban hiszünk, hogy a feltámadásnál a tested támad fel, és vissza szál belé a lelked. Ez vagy te. Ami voltál. Ember. Mert ez az ember. És te embernek vagy teremtve. Ez az ember lesz megbüntetve a pokollal, ahol a teste, és lelke egyaránt szenved(tűztől, és szomorúságtól), vagy megjutalmazva a paradicsommal, ahol teste és lelke egyaránt élvez(a testi, és lelki örömöktől).

Ez van a tórában, és a bibliában is, de mindegy. Nem tudom minek kellet a heléni, és hindu mitológiát belekeverni a kereszténységbe??? Lélek! Ez kész! Milyen keresztények vagytok? Akkor mit jelent nektek a feltámadás??? A test tud feltámadni, a lélek az örök!

2010. júl. 9. 22:26
 18/31 anonim ***** válasza:

Jézustól egyszer megkérdezték: van egy nő,akinek meghal a férje. A mózesi törvények szerint a férj fivére elveszi feleségül, de az is meghal. Aztán a következő veszi el és az is. A másvilágon kinek a felesége lesz az az asszony? Erre Jézus azt mondta, egyiké sem, a mennyeknek országában sem nem esznek, sem nem isznak, sem nem házasodnak.

Illetve többször is kifejti: a mennyeknek országa ti bennetek van, és az: igazság, békesség és szent szellemtől való öröm.

És még sorolhatnám. Ezeket nem én kevertem bele, hanem Jézus.

Testi feltámadás is lesz az idők végén.

2010. júl. 10. 09:19
 19/31 anonim ***** válasza:
Na látod, hogy bele van keverve. Még a bibliába is bele keverték.
2010. júl. 10. 09:26
 20/31 anonim ***** válasza:

Talán azért, mert így van. Isten szellem és nem ember.

No és a nőkkel mi lesz a mennyországban? Nekik is jut 72 szűz férfi? Mert az maga lenne a pokol....

És a 72 szűz, őket megkérdezte valaki? Nekem kicsit fura, hogy az az Isten, aki azt mondja, ne paráználkodj, és aki egyetlen férfit és egyetlen nőt teremt egymásnak, akik az egyetlen Isten és az Ő egyházának frigyét szimbolizálják, az azt mondja: mostantól pedig paráználkodhatsz 72 nővel...Lesz disznóhús meg szivar is?

Ne haragudj, de nem értem ennek a logikáját. Bocsáss meg, tiszteletlen módon kérdeztelek, de nekem ez furcsa elferdítése a dolgoknak.

2010. júl. 10. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!