Mitől lenne bonyolult a világ?
Szinte minden kreacionista illetve egyéb vallásos azzal “cáfolja” az ősrobbanást, abiogenezist, evolúciót hogy a világ túl bonyolult/ komplex ahhoz ,hogy magától létrejőjjön. DE ha valamit bonyolultnak nevezünk akkor az azért az mert viszonyítjuk valamihez, viszont világból csak egyet ismerünk így nincs mihez viszonyítani. Akkor mégse mondható bonyolultnak.
Arról már nem is beszélve ,hogy ami létrehozta (pl: Isten) az bonyolultabb/ komplexebb kell legyen az alkotásánál de őt már nem kellett megalkotni ....
"Ugyan ott tartunk. Kár volt ezzel jönni."
Úgy tényleg, hogy még azt sem vagy hajlandó tisztázni hogy mi az az "ez"...
Wesler
Annak mi értelme ? Persze nem szeretnéd ha pártucat ember rádírna de a te dolgod ,hogy válaszolsz-e neki. Persze mondhatnád ,hogy pofátlanság ignorálni valakit de ennek annyi értelme mintha összeülnek egy társaság majd ketten elkezdenének üzenetezni egymással mert nem akarják ,hogy a többiek beleszóljanak. Nyilvánosan, egyértelműen vállald fel a véleményed. Én bárki véleményére kíváncsi vagyok de nem privátban, hadd lássa más is. Hátha olyat is észrevesznek amit én nem.
Ha rádírnak, hát tegyék. A te bajod ,hogy visszaírsz-e. Senkinek sem vagy köteles magyarázkozni.
Wesler(#8): " nyílváson okfejtéseknél mindig 95-en sikerült rám írni, hogy ez nem így van nem úgy van és mindenkinek egyesével szépen válaszolgatni, nem megy a végtelenségig"
Teljesen igazad van. Csak az a baj, hogy ebből nem derül ki, hogy te miért válaszolgatsz vissza állandóan azzal, hogy a vitapartnereidnek nincsen igaza. Vajon azért, mert te vagy az elvakult csökönyös szamár, vagy a vitapartnereid?
Te melyik vagy ezek közül, ami miatt soha nem tudod lezárni a vitáidat? Érdekes, hogy a beszámolóid alapján a vitapartnereidnek bár soha nincs igaza, de valamilyen érthetetlen okból mindegyik kitartóbb mint te, és egyik se mondja azt soha, ami te: "mindenkinek egyesével szépen válaszolgatni, nem megy a végtelenségig"
Nekik ez megy valamiért, neked viszont nem. Miért lenne az lehetetlen, hogy valójában minden vitád lezárult, csak te egyszerűen elsunnyogtál?
Wesler(#8): "Ezért tehát nyilvánosan NEM fogok belekezdeni az okfejtésekbe, remélem elnézed ezt nekem, ha nem nekem úgy is jó. :)"
Persze, hogy neked jó beírogatni ide olyanokat magadról, hogy mindenki hasra esne a te csodálatos elméd szülte logikai levezetéseken, ha vennéd a fáradtságot a vitára. Úgy tűnik, ennek reklámozására viszont kiválóan alkalmasnak találod a nyilvános felületet.
Én meg úgy gondolom, hogy csak egy pojáca tipikus megnyilvánulása az, ha nyilvános felületeken öntömjénezi magát bizonyítás nélkül, de ha neked az is jó, hogy mások így gondolnak rád... persze, azt írogatsz ide, amit csak akarsz.
#9: "Szerintem először olvass el egy egyetemi élettankönyvet, meg egy alkalmazott biológiakönyvet és akkor rájössz, hogy mit is takar a bonyolultság, és az egyszerűsíthetetlenül összetettség."
Nagyívű semmitmondás... :)
Jó lenne azért tőled is hallani, hogy mik ezek.
Szerinted melyik a bonyolultabb, összetettebb? Egy mindenhonnan véletlenszerűen összeszedett terméskövekből összetákolt vastag falú kerítés, vagy egy egyszerű drótkerítés? És melyik a fejlettebb?
Melyik a bonyolultabb? Egy kis kvarcóra, vagy a régi üveglapos zsebóra? És melyik a fejlettebb?
Melyik a bonyolultabb és összetettebb? Egy mai szuper bicikli, vagy a legelső ember építette autó? És melyik a fejlettebb?
És gyorsan mutasd be nekünk azt az alkalmazott biológiakönyvet, amelyik beszél olyasmiről, hogy az élőlényekben bárhol is létezne olyan elismerten, hogy egyszerűsíthetetlenül összetettség.
Amíg ilyenre nem tudsz példát mutatni, addig csak a levegőbe beszéltél. A kreacionisták agyatlanságai nem tények, hanem olyan kitalációk, amiket a kínjukban kreálnak, amivel a hívőket tudják bolondítani, de nem egy elvakultat.
Az olyan megalapozatlan kijelentések iskolákban való terjesztése miatt, mint a tied, Amcsiba beperelték az ID-t, és a bíróságon annak ellenére elítélték őket áltudomány terjesztéséért, hogy a bíró erősen vallásos ember volt. Akkora baromságnak bizonyult a te "egyszerűsíthetetlenül összetettség" eszméd az ID-vel együtt a tények tükrében, hogy csak na. Magyarán ilyen nincs sehol se tanítva, csak ti ezt a hazugságot terjesztitek.
#9: "Vegyük az egysejtűt: sokszorta bonyolultabb, mint egy űrhajó"
Bonyolult, de megközelítőleg se annyira... Ne viccelj már! Honnan szeded ezt a marhaságot? :DDD
Űrhajó felvetésed:
#9: "Ember építette, remélem ezt elhiszed (nem pedig magától jött létre)."
Két kémiai anyagot összekeversz egyszerűen, és abból lesz egy más tulajdonságú anyag, ami már önmagában is számos emberi gépnél bonyolultabb lesz kapásból. Mire akarsz kilyukadni ezzel a sületlenséggel?
Pillanatokon belül keletkezik egy ilyen rettentően bonyolult és szabályosan épült dolog teljesen önmagától:
És ezt ki építette?
Netán te tudsz ilyet csinálni? Egyes kristályok teljesen maga maguktól szaporodnak, és bonyolódik a formájuk, közben megtartva a szabályosságukat. Tud ilyet ember magától csinálni??? Mert űrhajót tud, de ilyet nem.
Mellesleg te nem teljesen magadtól alakultál ki egy egyszerű kis megtermékenyített petesejtecskéből?
Láttál már olyat, hogy egy szép bonyolult virágot Isten alakított ki? Mert én mindig azt láttam, hogy totálisan saját magától alakul ki.
Mit akarsz ezzel az űrhajóddal akkor???
A világban milliószor sokkal több dolog alakul ki saját magától az egyszerűből összetetté, akár a szemünk láttára, és a legtöbb ilyet képtelenek lennénk kivitelezni. Mire jó akkor itt az űrhajód?
Netán génfaragó késsel ki tudná alakítani az ember a hatalmas farkaskutyából azt az alábbi képen lévő kutyát, ami csak néhány ezer év alatt magától lett ilyen jegesmedveszerű lény? Magától alakult ilyenné, hiába mi voltunk a szelektorok.
Bocsika! De még a vak is azt látja, hogy a természet nap mint nap teljesen maga magától milliószor bonyolultabb dolgokat hoz létre mint az ember, és sokkal de sokkal nagyobb mennyiségben teszi ezt, mint az ember.
Te vak vagy???
#25: " "NEM fogok nyilvánosan vitázni. Bocs." PRIVÁTBAN várlak továbbra is, ha akarsz tudni az én saját okfejtésemről, bizonyításomról illetve érveimről."
Én benne vagyok. Mondjuk az előzőmre már nyomhatod is privátban az okfejtéseidet.
Ugye nem probléma, ha én viszont mindenre itt a nyílt felületen válaszolok majd neked?
"Arról már nem is beszélve ,hogy ami létrehozta (pl: Isten) az bonyolultabb/ komplexebb kell legyen az alkotásánál de őt már nem kellett megalkotni ...."
#10: "Vagy akár magasabb rendű dimenzióból is származhat. Jéé, és tényleg, Isten szellem:)"
O.K. Az látszik, hogy ki tudsz te találni magadnak bármit, ami csak a csövön kifér, de ez mennyiben válasz a kérdésre? A szellemvilág nem bonyolult? Nem összetett? Vagy mi a francra utalsz ezzel?
A más dimenziók nem lehetnek összetettebbek, mint a miénk?
Az ember csinált már olyat, ami önmagánál összetettebb volt? Elég hülye érvnek tűnik, hogy szerintetek magától nem jöhet létre összetett dolog, de Isten bezzeg az aztán csak úgy lehet, aki minden bonyolult összetételű szupermennél is sokkal szupermenebb.
Maradni kellene azon a talajon, ahol az érvek nem a fantázián, hanem a tényeken alapulnak. Te nem így gondolod? Ha mesékkel akarsz bizonyítani, akkor azt talán otthon tedd, amikor a gyerekedet azzal altatod el. De hidd el, hogy a gyerekedet se fogod tudni örökké ezzel "altatni".
Ja... és még
#10: "Vagy akár magasabb rendű dimenzióból is származhat. Jéé, és tényleg, Isten szellem:)"
Hát ha szellem csak úgy lehet, ami tud gondolkodni, akkor mi a bánatért kell nektek Isten? Az a logikus, hogy ha valami egyszer lehet, akkor lehet végtelen mennyiségben is, így felesleges emberi szellemet teremteni, mert az mindig volt/van végtelen mennyiségben és nyilván keletkezhet is magától, mint ahogy ez történt Istenével is. Ha Isten szelleme viszont mindig is volt, akkor meg Isten nem teremtett semmit, mivelhogy tőle függetlenül a gondolkodásképessége örök ideje benne volt, tehát nincs keletkezési ok, így ő maga se tudhatja, hogy mitől tud gondolkodni. Az embert tehát nem teremtette, hanem csak lemásolta saját magát egy gyengébb verzióban (amúgy a Biblia is ezt írja). Ennyi tellett tőle. :)
Na akkor már arra is, hogy összetett dolog létrejön magától:
Egyszerű, olajos cseppek vizes oldatban mozognak, "keresik" a táplálékukat, anyagcserét mutatnak be, egyesülni, sőt, osztódni is képesek, mint valami kis élőlények, vagy robotok, amik szaporodni is képesek.
Ha ezt az ember meg akarná csinálni, akkor hihetetlenül jól képzett szakembereknek kellene ilyen ügyes robotokat összefabrikálnia, és nem is tudnának még osztódó, vagy egyesülő mozgó, erőforrásokat kereső robotokat csinálni.
A természet röhögve, pillanatokon belül összehoz ilyen robotokat, egyszerűnek tűnő anyagháztartásból, és akár egy kis üvegben egészen piciny tartományában.
Szóval! Elismered, hogy az űrhajós hasonlatoddal kitörölheted a...? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!