A fizikusok szerint a világ bonyolúlt, de közben Isten egyszerűen gondolkozik! Miért van ez?
Érdekes ellentmondásra jutunk, ha a fizika filozófusainak gondolkodását összevetjük a józan ésszel. Ma a fizikusok mindent nagyon bonyolúltnak gondolnak el. Bonyolúlt működésűnek gondolják az univerzumot, miközben a keleti filozófiákból és az átlagember megtapasztalásából az szűrhető le, hogy maga a világ működése igen egyszerű.
Egszerű könnyen érthető dualizmus és karmikus szabályok alkotják a világot. Amit te okozól másoknak vagy mentálisan hatsz másokra azt kapod vissza, ugyanaz száll vissza rád is ! Ha túl jól megy a dolgod Isten akadályokat gőrdít eléd, hogy ne legyen minden rózsás és az életfeladatod addig ugyanaz lesz míg meg nem oldod, ki nem szenveded, minden inkarnációban ugyanaz a feladat jön elő. Az embertársaid is ugyanazok az emberek lesznek, csak mást testben. Azaz minden jól érthető, jól átláthat és egyszerű. Isten gondolkodása egyszerű de nagyszerű, ennek ellenére a mai tudományfilozófusok roppant bonyolúltnak gondloják a világot.Na, ez miért van ? Nyugodtan írjanak szkeptikusok is, meg van engedve:-). Érdekel bölcs ezotérikusok véleménye is, pl Fisz,LastOneLeft stb.
Ez ne feledd, csak a te elképzelésed. Csak mert így látod, esetleg még egykét filozófia, nem lesz igaz, csak, mert ez szimpatikusabb, mint egy másik elképzelés.
Én pl. egyáltalán nem tapasztaltam a leírtakat, azaz azt kapom vissza, amit adok. Ez változó és emberfüggő. Nekem pl. egyáltalán nem tetszik, hogy az emberi egyéniségeket ennyire egybemosod.
Szerintem a világ bonyolultan jó és érdekes. Ha csak mindennek 2 oldala lenne, semminek sem lenne értelme, akkor vagy legyen csak 1 vagy legyen millió(nem behatárolható) ok, szabály, akármi.
"Egszerű könnyen érthető dualizmus és karmikus szabályok alkotják a világot."
- A fizikusok szuerint ennél egyszerűbb a világ; szerintük monizmus van.
Csak kifacsarod az egyszerűség és bonyolultság fogalmát.
Szigorúan a kérdésre válaszolva, ez azért nem ellentmondás, mert ami számunkra a kis tudásunkkal bonyolult, az Istennek végtelenül egyszerű. A karma nem egyik napról a másikra működik, hosszú folyamat, amelyik vallásokban felbukkan, azok évtizedekre, sőt több életre vonatkoztatják a működését. Ha belegondolsz, egyáltalán nem egyszerű. Dualizmus pedig nem létezik, bárki bármit állítson is, az embereket minden vallásban valami isteni (lehelet, vér) és a Föld porának keveredésével teremtették, tehát a legnagyobbat, a legistenibbet ugyanúgy magunkban foglaljuk, mint a legmocskosabb, legföldibbet. Ennyit a dualizmusról.
"Az embertársaid is ugyanazok az emberek lesznek, csak mást testben." Hallod, ez aztán tökre egyszerű, minden kis halandó képes felfogni...
"Amit te okozól másoknak vagy mentálisan hatsz másokra azt kapod vissza, ugyanaz száll vissza rád is ! "
ez mekkora marhaság :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!