Mitől lenne bonyolult a világ?
Szinte minden kreacionista illetve egyéb vallásos azzal “cáfolja” az ősrobbanást, abiogenezist, evolúciót hogy a világ túl bonyolult/ komplex ahhoz ,hogy magától létrejőjjön. DE ha valamit bonyolultnak nevezünk akkor az azért az mert viszonyítjuk valamihez, viszont világból csak egyet ismerünk így nincs mihez viszonyítani. Akkor mégse mondható bonyolultnak.
Arról már nem is beszélve ,hogy ami létrehozta (pl: Isten) az bonyolultabb/ komplexebb kell legyen az alkotásánál de őt már nem kellett megalkotni ....
Érdekes, hogy a kreacionisták, bizonyos vallásosak így érvelnek, hogy túl bonyolult a világ, hogy magától létrejöjjön.
Viszont az evolucionista ősrobbanáselfogadók is sokszor ugyanazzal érvelnek Isten létezése ellen, hogy ha létezne, akkor egyszerűbbnek, igazságosabbnak, logikusabbnak és érthetőbbnek kellene lennie, mint amit például a Biblia ír.
Tehát mindketten a bonyolultsággal indokolják a világ spontán létrejöttét vagy Isten létezését. A meg nem értést pedig a másik ember csekély szellemi vagy lelki felfogó képességével magyarázzák.
Egyáltalán létezik-e szükségszerű egyszerűség és univerzális logika?
"Ez csak egyfajta kiterjesztése a rések istene elképzelésnek, és a buta emberek kiváltsága. Erre nem tudom a választ, úgyhogy isten volt. Ez nem tudom hogy történhetett, tehát nyilván isten tette. Ennek kicsi a valószínűsége, tehát csak isten okozhatta."
A rések Istene dolog, már csak az evósok rágalma. Nem véletlen, hogy az evós tudósokon kívül már lassan mindenki elfogadja az ID-t. És szépen publikálják is, de egyszer sem szerepel a rések Istene dolog:) Már csak ti hajtogatjátok, hogy nyugtatgassátok magatokat:)
Inkább ti használjátok az evolúció kifejezést, ha valamiről nem tudjátok, hogy hogyan alakult ki:)
"Nem véletlen, hogy az evós tudósokon kívül már lassan mindenki elfogadja az ID-t."
Kár hogy erről az általad említett mindenki valahogy nem tud :D
“Szerintem először olvass el egy egyetemi élettankönyvet, meg egy alkalmazott biológiakönyvet és akkor rájössz, hogy mit is takar a bonyolultság, és az egyszerűsíthetetlenül összetettség.”
Azt én is ajánlanám neked mert ,hogy nincsenek egyszerűsíthetetlenül összetett rendszerek az fix. Mindről kiderült hogy van egyszerűbb formája.
“De a hasfájásodra is van válasz: vegyünk egy űrhajót. Ember építette, remélem ezt elhiszed (nem pedig magától jött létre). Vegyük az egysejtűt: sokszorta bonyolultabb, mint egy űrhajó, és szerinted magától jött létre. És akkor az embert még nem is hoztam szóba, ami (aki) még összetettebb, bonyolultabb, mint egy egysejtű.”
Természetesen egy mesterséges élettelen dolog ami nem tudja teljesíteni az evolúció feltételeit (replikáció, variáció, szelekció) tökéletesen párhuzamba vonható egy evolváló élő sejttel. Ha egy önmagában tehetetlen űrhajó nem képes evolúcióra akkor semmi se, érthető. Amúgy az evolúció még mindig nem azzal foglalkozik ,hogy az élet hogyan lett hanem hogy hogyan változott.
“Ezen kívül még több ezer dologgal is cáfoljuk:)”
Nem, csak próbáljátok. 160 éve sikertelenül: [link]
"Ti pedig pár ezer éve próbáltok bebizonyítani egy elméletet sikertelenül, melyik a jobb?"
Ki? Mit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!