Kik a Jehova tanúi?

Figyelt kérdés
2010. júl. 5. 10:22
1 2 3 4 5
 41/45 Earl J. Hickey ***** válasza:
63%

"Ez a példa, nem a keresztre feszítése...nem a szenvedtetése...nem sajnálni kell Jézust, hanem tanulni tőle, megtanulni, hogy minden EGY, hogy szeressük egymást, hiába követünk el hibákat...toleranciára, segítőkészségre, azaz önzetlenségre tanít minket, így megteremthetjük a Paradicsomot saját magunknak. :)"

"így megteremthetjük a Paradicsomot saját magunknak" itt egy példa arra amiről beszéltem, saját magadat próbálod meggyőzni ezekkel a téves tanításokkal. Egyáltalán te hol olvastál ilyeneket a Bibliában? Hol írja azt hogy saját magunknak kell megteremteni a paradicsomot? Véletlen nem azt írja hogy "Az igazságosok öröklik a földet"? Ha gondolod szívesen írok pár Bibliaverset bizonyítékként. Mert mi nem a saját kitalált tételeinket hirdetjük hanem azt amit a Biblia ír, ami pedig Isten szava és nem embereké.

2010. júl. 10. 16:00
 42/45 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Jehova Tanúja!

Nem tudom hol láttál tőlem olyan kommentet, ahol magamat dicsőítem. Azt sem tudom, mi alapján vádolsz meg ilyennel. Téged nem a szeretetre és a mások segítésére tanít Jehova? Arra sem tanít meg téged, hogy ha valamit el akarsz érni, akkor tenned is kell érte, nem csak ülnöd ölbe tett kézzel várva, amíg majd "Ő" eltakarít? És remélem azt te sem gondoltad komolyan, hogy a Biblia az egyetlen olyan dokumentum, ami "Isten szava". Létezik még néhány. Én is egy hasonlóból merítem az erőmet, ami igazából az Atya ereje, mert nélküle nem lennék képes erre, de senki más sem lenne képes az Atya nélkül semmire. Egyébként pedig nem vagyok Jézus, de ugyanazt gondolom, mint ő, s még sokan mások. Aki pedig bármit is kisajátít magának, legyen az tudás, vagy bármiféle javak, annak szüksége van még az Atya útmutatására. Az elítélés sem jövedelmező dolog. Az igazság mindenkié.

"A válaszaidból azt szűröm le hogy vagy korábbi Jehova tanúja vagy aki a hitehagyottságba menekült vagy egy olyan ember aki meg akarja reformálni a Bibliát..."

Én az Atyáé vagyok, és csak Ő reformálhat meg bármit is, persze ha akarja, de ezt csak ő tudhatja. Amit pedig nekem súg, hogy legyek önzetlen a cselekedeteimben mindig, és a bűnös gondolatok is elszállnak idővel. Nincs szükségem más segítségére, mert az Úr segít. Minden tiszteletem az Atyáé, ő a minden, és akármikor rá gondolok erős boldogságérzet tör rám. Ez ad erőt, pedig én nem a Biblia által leltem meg...sőt születésemtől végig kísér engem, egészen addig, amíg el nem érem őt teljesen. :)

A paradicsommal kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy képesek vagyunk rá...nem azt mondtam hogy kell...csak azt, hogy lehetséges, ha mindenki hagyja az Atyát irányítani. De erről szólt az ember teremtése rész is nem?

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 10. 16:39
 43/45 anonim ***** válasza:
59%

Nekem is voltak ismerőseim akik közülük valók, hááát.... mindegyiknek van takargatni valója főleg erkölcsileg. Arról ne is beszéljünk, hogy sötétben tapogatóznak.

Gyűlölöm, hogy megállítanak, ha váltani akarok a vallásomon, majd keresek magamnak, ne engem keressenek...

Egyszer megállítottak, azt mondtam, hogy köszi de sátánista vagyok... láttátok volna az arcukat. Persze nem vagyok sátánista, de akkoriban sokat megállítottak. Már évek óta nem találkoztam velük, amikor kb. 1 hónapja az nap háromszor akartak megállítani.

2010. júl. 11. 15:39
 44/45 anonim ***** válasza:
75%

Kedves jehova Tanúja,

hogy Téged idézzelek:

1. Jézus kihez imádkozott egész éjszaka mielőtt váltságáldozatul föláldozta magát az emberekért? Saját magához?

2. Ki támasztotta fel a megfeszítése után 3 nappal?

3. Ha ő lett volna mind a három személy egyben akkor kit dicsért mindig?

4. Amikor azt mondták rá hogy jó tanító akkor ő azt felelte hogy "Csak az Atya a jó tanító".

Ismerem a Bibliát (az eredetit, nem azt amit ti használtok), és ismerem a tanításaitokat is. Teológiát végeztem, úgyhogy nagyjából képben vagyok mindenféle tanítással. Most én is beiileszthetnék, kb. 30 oldalt amivel megcáfollak, de nem teszem, mert meddő vita lenne belőle.

"Én és az Atya egy vagyunk" János 10:30

2010. júl. 15. 14:42
 45/45 anonim válasza:
53%
Én már 3 éve járok anyuékkal a gyülekezetbe és semmi bajom sincs azokkal az emberekkel akik oda járnak.. Egyébként először én (is) nagyon utáltam ezt az egészet. nem érdekelt és hülyeségnek tartottam majd elkezdett velem tanulmányozni egy házaspár akiktől rengeteg jó dolgot tanultam és ha bármi bajom/fájdalmam volt mindig fordulhattam hozzájuk..és egy idő után rádöbbentem hogy nem is olyanok mint amiket néhány buta összehord(pl: szomszédom elkezdi hogy lekapcsolják a villanyt és akkor tapiznak mindenkit a sötétben-.-* -> ezt is csak egy ép eszű ember találhatta ki..na mindegy ). Úgy hogy szerintem senki se fikázza Jehova Tanúit(NEM JEHOVÁK mert az Isten neve de mindegy..)! Ja és még annyi hogy azok akik oltogatják a tanúkat azoknak fogalmuk sincs arról hogy mi fán terem az egész.(Nem is értem hogy mit képzelnek magukról az ilyen "emberek"..pff..)Szóval szerintem először meg kéne ismerni Jehova Janúit(NEM JEHOVÁK..-.-*) nem mindenféle hülyeséget összehordani róluk.
2011. jún. 18. 18:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!