Miből gondolják a vallásosak, hogy Isten jó?
Azon most nem akarok problémázni, hogy létezik e, avagy sem, de ha egyesek elfogadják a létezését, akkor nem értem, hogy miért gondolják jónak.
Kinek, vagy minek jó?
Az oroszlánnak, vagy a gazellának, a jegesmedvének, vagy a cápának, esetleg a krumplibogárnak?
Az rendben van, hogy az oroszlán számára megteremtette a gazellát, meg más zsákmányállatot, de túl ügyesre teremtette, a vén oroszlánok éhen pusztulnak és a gazella szemszögéből egyenesen rossz az oroszlán létezése.
A cápa, vagy a nagy halak élete sem fenékig tejfel, a kisebbekről már nem is szólok semmit, vagy ugye a kobrakígyó, meg az összes gyilkos mérges állatról sem, vagy a vérszívókról, az élősködőkről, a pókról, a mérgező növényekről, mert az kinek lenne jó?
Márpedig azok is Isten teremtvényei lennének a vallás szerint.
Hiába ügyesebb a gazella, azért mindig megesznek egyet az oroszlánok, sokra mennek vele.
Az világos, hogy a vipera köszöni a jó erős mérget, de miért jó ez nekünk, vagy a többi élőlénynek?
A #2-es megválaszolta. :)
De mélyen egyetértek az egyik kedvenc íróm véleményével:
"Morális megfontolásból ateista vagyok - morális megfontolásból. Az a véleményem, hogy egy teremtőt a teremtéséről ismerhetünk meg, és a világ szerintem annyira sajnálatos módon van összerakva, hogy inkább azt hiszem, hogy senki sem csinálta, mintsem hogy abban higgyek, hogy valaki ezt szándékosan tette."
Stanislaw Lem
dellfil
Mi is az a Stockholm szindróma?
Hogy megszereti a rab a fogva tartóját?
Amúgy igen, a világ jelenségei nem mutatnak jóságot, szerintem sem.
"Stockholm-szindróma miatt gondolják ezt."
Szegénykém:) Isten aztán nagyon kínoz minket az áldásaival és az örök élettel + bűntelenséggel:) Fogadok, hogy azt sem tudtad mit jelent, csak jól hangzott valamelyik keresztényellenes oldalon
"Miből gondolják a vallásosak, hogy Isten jó?"
Ez egy rendkívül összetett kérdés, és a válasz is az. Tessék, itt van teljes részletességgel, levezetéssel, bizonyítással. Ha érdekel, elolvasod, bár elég nehéz elsőre, de legalább megtanít mindenkit gondolkodni, használni a logikát:
"Amúgy igen, a világ jelenségei nem mutatnak jóságot, szerintem sem."
Ezzel a kereszténység is egyetért, és indokolja is, hogy miért nem. És azt is indokolja, hogy ennek ellenére Isten miért is jó
"Miből gondolják a vallásosak, hogy Isten jó?"
Amúgy, ha elolvasod a könyvet, amit írtam, látni fogod, hogy nem csak a vallásosak, hanem a szabad gondolkodók is eljutottak oda, hogy Istennek léteznie kell, és Ő az abszolút jó. Rossz hír nektek, de logikailag is kijön, vallásosnak sem kell lenni ehhez
Amúgy meg, hogy jó-e valami az csak nézőpont kérdése.
A gazellának nem jó az, hogy megeszi őt az oroszlán.
De az oroszlánnak jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!