Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miből gondolják a vallásosak,...

Miből gondolják a vallásosak, hogy Isten jó?

Figyelt kérdés

Azon most nem akarok problémázni, hogy létezik e, avagy sem, de ha egyesek elfogadják a létezését, akkor nem értem, hogy miért gondolják jónak.

Kinek, vagy minek jó?

Az oroszlánnak, vagy a gazellának, a jegesmedvének, vagy a cápának, esetleg a krumplibogárnak?

Az rendben van, hogy az oroszlán számára megteremtette a gazellát, meg más zsákmányállatot, de túl ügyesre teremtette, a vén oroszlánok éhen pusztulnak és a gazella szemszögéből egyenesen rossz az oroszlán létezése.

A cápa, vagy a nagy halak élete sem fenékig tejfel, a kisebbekről már nem is szólok semmit, vagy ugye a kobrakígyó, meg az összes gyilkos mérges állatról sem, vagy a vérszívókról, az élősködőkről, a pókról, a mérgező növényekről, mert az kinek lenne jó?

Márpedig azok is Isten teremtvényei lennének a vallás szerint.

#jóság #teremtés isten
2019. ápr. 11. 12:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%
Ha minden csudaszép tündérmese lenne, ki se kerültünk volna a Paradicsomból. Elvileg ott volt minden szipiszuper. Mivel van pl ragadozó, ezáltal ügyesebb a gazella.
2019. ápr. 11. 13:17
 2/21 anonim ***** válasza:
45%
Stockholm-szindróma miatt gondolják ezt.
2019. ápr. 11. 13:21
 3/21 A kérdező kommentje:

Hiába ügyesebb a gazella, azért mindig megesznek egyet az oroszlánok, sokra mennek vele.

Az világos, hogy a vipera köszöni a jó erős mérget, de miért jó ez nekünk, vagy a többi élőlénynek?

2019. ápr. 11. 13:31
 4/21 dellfil ***** válasza:
84%

A #2-es megválaszolta. :)

De mélyen egyetértek az egyik kedvenc íróm véleményével:

"Morális megfontolásból ateista vagyok - morális megfontolásból. Az a véleményem, hogy egy teremtőt a teremtéséről ismerhetünk meg, és a világ szerintem annyira sajnálatos módon van összerakva, hogy inkább azt hiszem, hogy senki sem csinálta, mintsem hogy abban higgyek, hogy valaki ezt szándékosan tette."

Stanislaw Lem

dellfil

2019. ápr. 11. 13:53
 5/21 A kérdező kommentje:

Mi is az a Stockholm szindróma?

Hogy megszereti a rab a fogva tartóját?

Amúgy igen, a világ jelenségei nem mutatnak jóságot, szerintem sem.

2019. ápr. 11. 14:05
 6/21 anonim ***** válasza:
16%

"Stockholm-szindróma miatt gondolják ezt."

Szegénykém:) Isten aztán nagyon kínoz minket az áldásaival és az örök élettel + bűntelenséggel:) Fogadok, hogy azt sem tudtad mit jelent, csak jól hangzott valamelyik keresztényellenes oldalon

"Miből gondolják a vallásosak, hogy Isten jó?"

Ez egy rendkívül összetett kérdés, és a válasz is az. Tessék, itt van teljes részletességgel, levezetéssel, bizonyítással. Ha érdekel, elolvasod, bár elég nehéz elsőre, de legalább megtanít mindenkit gondolkodni, használni a logikát:

[link]

2019. ápr. 11. 14:46
 7/21 anonim ***** válasza:
33%

"Amúgy igen, a világ jelenségei nem mutatnak jóságot, szerintem sem."

Ezzel a kereszténység is egyetért, és indokolja is, hogy miért nem. És azt is indokolja, hogy ennek ellenére Isten miért is jó

2019. ápr. 11. 14:47
 8/21 anonim ***** válasza:
20%

"Miből gondolják a vallásosak, hogy Isten jó?"

Amúgy, ha elolvasod a könyvet, amit írtam, látni fogod, hogy nem csak a vallásosak, hanem a szabad gondolkodók is eljutottak oda, hogy Istennek léteznie kell, és Ő az abszolút jó. Rossz hír nektek, de logikailag is kijön, vallásosnak sem kell lenni ehhez

2019. ápr. 11. 14:48
 9/21 anonim ***** válasza:
Van több vallás is, és biztos, hogy van olyan ahol van rossz/semleges isten is. Főleg ott ahol több is van.
2019. ápr. 11. 15:13
 10/21 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy meg, hogy jó-e valami az csak nézőpont kérdése.

A gazellának nem jó az, hogy megeszi őt az oroszlán.

De az oroszlánnak jó...

2019. ápr. 11. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!