Vallásosak, isten ( ha van) miért ver?
Isten.... vagy hiszed hogy van, vagy nem. Ha hiszed, könnyebb átvészelni az életet.
Valamikor keringett egy olyan mondás a facen (már jó ideje töröltem magam onnan, úgyhogy nem tudom, hogy mostanában is van e) ,ami valahogy úgy szólt, hogy isten a legnehezebb feladatokat a legnagyobb harcosainak adja. (Hát én baromi nagy lehetek :-D )
#2, ez azért nem igaz. Ne mondd, hogy aki hívő annak tökéletesen boldog élete van, mert ez nem igaz.
Isten folyamatosan kihívásokat állít elénk, mindenkinek fel kell vennie a maga keresztjét. Kérdező, kérjél erőt az Úrtól, és úgy könnyebb lesz a problémákat átvészelned. :)
#4: Én meg azt mondom ateistaként, hogy az élet boldogabb bármiféle isten nélkül.
Egyikünk sem tudja bizonyítani a saját állítását, és egyikünknél sem lehet lemérni objektív módon, hogy melyikünk mennyire érzi boldognak az életét. Szóval véleményem szerint hanyagolni kéne az ilyen magasröptű megállapításokat, hogy kell-e Isten a boldog élethez.
Más részről, #1 írta, hogy "Istennel könnyebb átvészelni az életet". Nos, erre meg azt mondom, hogy ha az életet számodra átvészelni kell, az már régen rossz szerintem. Ez egy adomány, egy lehetőség, nem pedig teher vagy kötelesség, hogy átvészelni kelljen. Nekem nincs semmilyen isten sem az életemben, mégis élvezem az életet, és nem pedig "átvészelem".
Bocsánat kérdező én egy ateista vagyok, de válaszolok neked..
Mivel Isten nincs ezért nem is ver, te csak így próbálsz választ kapni a gondjaidra..
A nővéred kutyusát megmérgezték, hát sajnálom, de vannak ilyenek előfordult már mással is.
Azt mondod introvertált vagy, de annak valami oka lehet, valami belső szorongás feszültség amiről nem tudsz.
Amit felszínre kellene hozni, és a probléma okát megkeresni és megoldani..
Mert mindennek oka van vissza kell menni a dolgok gyökeréhez. Mivel az ember társas lény, ezért a magány az súlyos problémákhoz vezethet ill. vezet.
Akár öngyilkossághoz ahogy azt te is mondtad.
Szóval fel a fejjel, és nézd a dolgok jó oldalát.
Én is voltam olyan helyzetbe, hidd el, hogy az az egy jó dolog volt az egészben, hogy már attól rosszabb nem lehet.
Tehát a lényeg az, hogy nem vagy egyedül, mi emberek itt vagyunk, írj nyugodtan ha akarsz.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!