Miért van az, hogy sokszor olyan emberekkel is komoly tragédiák történnek, akik vallásosak, és komoly közösségi életet élnek? Hiszen nem azért vállnak valamely vallás követőivé, hogy az adott Isten védelme alatt ne történjenek ilyen tragédiák?
De nekem nem közhely kell. Magyarázat.
A közhely azok lenézésére és kigúnyolására szolgál, akikkel a fenti esetek valamelyike történik.
Afféle próbatételek. Kinek milyen jellegű és nehézségű jut.
A földi lét nem arról szól, hogyha erkölcsös életet élsz, akkor még ebben az életben minden csúcszuper lesz, hanem hogy ha kitartóan végigtolod, akkor a túlvilágon ennek megfelelően leszel jutalmazva.
Tragédiák minden emberrel történnek, vallástól függetlenül, nincs ezalól kivétel. Senkinek sincs befolyása efölött. Ezek megtörténnek, az élet, a világ, az evolúció szabályai szerint. Együtt kell élni velük.
Magunk vagyunk, nekünk kell megvédenünk magunkat, erősnek kell lennünk.
3-as: De akkor tök8, hogy a ember vallásos, vagy nem?
4-es: Akkor meg mi értelem fohászkodni? Meg imádkozni? De egyébként megelőzhető. A wiccák még talán igen, mert ők erős védelmi mágiákkal foglalkoznak.
mert a vallás a gyenge emberek hobbija, sportja, elfoglaltsága
mert magukban nem hisznek ezért inkább hisznek valami, vagy valaki másban amin nincs, hogy majd ő megsegíti meg megvédi meg célt ad az életének, stb stb
de lényegében engem nem zavar, csinálják, ő dolguk, de tévúton járnak
A bölcs ember akkor imádkozik, ha olyan problémával találja szemben magát, amit önerővel nem tud megoldani.
Pl: ne kapják el az utcán a navojonkik, és húzzák meg rendesen + összeverik csak úgy szórakozásból
Hát akkor mi értelme van?
A vallás egy menedék. Nem pedig sátorernyő minden rossz védelmére.
Lehet vitatkozni, hogy igazából van-e Isten, nincsen, de az imának mentális hatása van. Ez pedig már neurológiai kérdés, hogy az agyban milyen hormonok szabadulnak fel, ha nagyon tudományosak akarunk lenni, és a hasznosságát bizonyítani. Nem tudom, mond-e valami a placebo, a pszichoszomatika, amik erősen kapcsolódnak a hit gyógyító erejének teóriájához. 'Az vagy amit elhiszel' - én röviden így mondanám. Bonyolultabb dolog, mintsem ilyen fekete fehéren el lehessen ásni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!