Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású vagyok ezek...

Milyen vallású vagyok ezek alapján?

Figyelt kérdés

Mélyen hiszek Istenben, az angyalok, démonok, természetfeletti lények létezésében (démonok, szellemek főként), a Szentháromságban, az ördögben, a következő élet létezésében, Menny és Pokol és a Purgatóriumban úgyszintén ..

Próbálok úgy élni, hogy jó legyen nekem is, de közben igyekszem nem ítélkezni mások felett, bocsánatot kérek az aznapi esetleges bűneimért (gondolatok, tettek).

Szeretek Istenről beszélgetni másokkal, vagy akárcsak "nem emberi" dolgokról és mostanában egyre többször gondoltam arra, hogy elmegyek majd gyülekezetbe. A vallás maga is érdekel, a bibliai történetektől kezdve a különböző démonok vagy angyalok eredetéig minden. A mitológia is foglalkoztat, bár az szerintem itt nem olyan lényeges.

Imádkozni is szoktam, imakönyvvel vagy anélkül.

Ugyanakkor nem tudnék úgy élni, hogy házasságig ne érintkezzek férfival, vagy hogy x és y ételt/italt ne fogyaszthassam, és azt se biztos hogy szeretném, ha valaki megmondaná nekem hogy én ekkor és ekkor KELL hogy templomba menjek.

Ezek alapján be lehet sorolni engem valamilyen vallási csoportba?

L/17

2014. máj. 31. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
szerintem te túl sok Supernaturalt néztél
2014. máj. 31. 18:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Gratulálok kedves első, ment a piros.
2014. máj. 31. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
köszi :) hát de démonok meg szellemek wtf?!
2014. máj. 31. 19:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Ki miben hisz. Engem nem érdekel, ha más a tündérekben hisz de Istenben nem, de attól még nem szólom le a nézeteit.
2014. máj. 31. 19:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy bizonytalan, identitását kereső tinédzser.
2014. máj. 31. 19:39
 6/9 anonim ***** válasza:
És ezekben miért hiszel? A természetfeletti, meg ilyenek ok. De írtál konkrét dogmákat is, mint pl. a szentháromság, de a szavaid alapján arra jutottam, nem igazán ismered a bibliát... Arról nem is beszélve, hogy ez meg az stimm, de ami nem tetszik, azt kihagyod. Miért nem alapítasz egy vallást, amibe azt raksz bele, ami neked tetszik. Istent akarod megismerni, vagy csak izgi a vallás? Mert ha őszintén szeretnéd, akkor felejtsd el az összes dogmát, elvárást, csilivilit, és kezd előről a keresést tiszta szívvel.
2014. máj. 31. 20:50
 7/9 anonim válasza:

Első olvasásra én valamilyen keresztény felekezetet javasolnék...

Ne állj viszont semmihez úgy hozzá, hogy meg KELL tenned. A hit belül fejlődik ki, és nem attól függ, hogy minden héten elmész-e templomba, vagy, hogy nem szólsz be senkinek. Attól, hogy az előbb felsorolt példákat (+ még a rengeteg le nem irt elvárást) betartod, nem lesz hited.. Viszont az is igaz, ha egyszer te eldöntötted, hogy hiszel Istenben, és még megfejeled azzal a gondolattal is, hogy ha már elhiszem, akkor követni is akarom, akkor egy csomó dolog, ami az előtt felesleges külsőségnek tűnt, természetes lesz..

Ami pedig az ételt, italt illeti.. A Biblia sehol sem irja, hogy ezt vagy azt nem szabad elfogyasztani.. (kivétel talán a disznó, meg néhány társa, de ez a zsidókra korlátozódik)

A paráznaság pedig eredeti kontextusában házasságtörést jelent, nem pedig a azt a sok pluszt, ami az idők során ráragadt. Én vallásos suliba járok, és olyan lelkésszel boncolgattuk már ezt a témát, aki a teológia megbecsült professzora is egyben. Ő mondta, hogy a zsidó nyelvben több szó is létezik arra, hogy szeretlek. A legfontosabb pedig csupán annyit jelent, hogy szeretlek, mert szeretlek. Nincs semmi okom, egyedül csak az indittatás. Az óra tanulsága az volt, hogy ha ezt érzed, akkor bátran érintkezz csak a pároddal. :)

Remélem segitett egy kicsit a monológom, és megtalálod majd a magad helyét! :D

2014. máj. 31. 22:16
 8/9 A kérdező kommentje:

beatrix95:

Az elvárások betartásához.. Hát igen, például ez a nem ítélkezem mások felett, ezt én nem betartom, hanem nálam ez már ilyen alap. Egyszerűen csak kialakult, fokozatosan. Aszerint igyekszem élni, ami nekem jó, de ezeket a dolgokat, hogy imádkozom például már nem tudnám kivonni az életemből (nem is bánom persze:)

20:50

Nem biztos, hogy azért hagytam ki valamit, mert nem tetszik, de amit különösen kedvelek vagy amit "ismerek" és hiszem, hogy létezik, azt ki akartam emelni.

Tiszta szívből szeretem Istent, és hálás vagyok, amiért rátaláltam a helyes útra. Tudom, hogy mindent neki köszönhetek, Ő ad nekem erőt.:) Messziről jöttem, ha lehet így mondani, és én magam sem hittem volna kiskoromban, hogy képes leszek ennyire megerősödni és újból talpra állni.

Nem szeretném részletezni, hogy miket éltem meg, de ne ilyen kamasz szerelem okozta bánatra gondolj.. Hamar fel kellett nőnöm, és visszagondolva elég sok kitartás és akaraterő volt bennem, amiért nem adtam fel a küzdelmet egy normális életért.

Visszatérve, én leginkább azt szeretném tudni, hogy mit tudnék válaszolni annak, aki megkérdezi, hogy milyen a vallásom, hogy mit mondjak válaszként. Eddig az Istenhívőt mondtam, mert abban az egyben teljesen biztos vagyok, de sajnos sosem volt lehetőségem megismerni a vallások "típusait", ezért nem tudom hogy ilyen szempontból hova tartozom.

2014. máj. 31. 23:34
 9/9 János114 ***** válasza:
A hit az Istennel van es annak ad akinek akar akinek a lelkebewkmlmemkn egy csepp jot lat azt hittel ajandekozza meg es az egyejes utra vezeti . Tehat ne aggodj mert nem kell szomorkodnod.Az Isten kegyes veled es vigyaz rad. Ha az emberek megkerdik mi a vallasod mondd nyugottan h Istenhivo vagy
2014. jún. 1. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!