Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mely igék alapján mondja a...

Mely igék alapján mondja a Biblia azt, hogy a Föld kb.6000 éves?

Figyelt kérdés
Igéket keresek ezzel kapcsolatosan, a kételkedők kérem kíméljenek, nem vita topikot nyitottam.

#föld #Biblia #ige #föld kora
2014. máj. 6. 13:50
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
89%

Oh, és csak neked előbányásztam a bibliai kronológiát is. Tehát a Világegyetem kora a Biblia szerint (amiben a legősibb égitest a Föld):

Gen.5.fejezete, az első gyerek szülsetéséig az időtávok:

- Ádám: 130 év

- Séth: 105

- Énós: 90

- Kénán: 70

- Mahaláél: 65

- Járed: 162

- Énókh: 65

- Methuséláh (aka Matuzsálem): 187

- Lámekh: 182

- Noé: 500

-----------

összesen eddig: 1556 év

Gen. 11. fejezete, az első gyerek születéséig az időtávok:

- Sém: 100

- Arapksád: 35

- Séláh: 30

- Héber: 34

- Péleg: 30

- Réu: 32

- Sérug: 30

- Nákhor: 29

- Tháré: 70

----------

összesen eddig: 1946 év

Gen.21.5, az első gyerek születéséig időtáv:

- Abrahám: 100

Gen.25.26, az első gyerek születéséig időtáv:

- Izsák: 60

Gen.47.28, az Egyiptomi Fogság kezdete (itt megjegyzendő, hogy az Egyiptomi Fogság a valóságban sosem történt meg):

- Jákób 147 éves korában meghal, 17 évet él Egyiptomban = 130

Exo.12.40-41, az Egyiptomi Fogság Vége:

- 430 év (a határ kétségtelen, a kivonulás a szöveg szerint egyetlen nap alatt történt)

1Kir.6.1, Salamon Templomépítése:

- az Egyiptomi Fogság végétől 480

----------

összesen eddig: 3146 év

- Dávid és Salamon az első, igazolhatóan élt zsidó vezérek (bár hatalmuk valójában elenyésző volt), koruk nagyjából meghatározható. Nagyjából 1000 évvel i.e.-re datálható ez a mitológikus esemény.

- Most kb. i.sz. 2000 van.

----------

összesen tehát a Biblia szerint a Világegyetem kora kb. 6,000 év. Punktum.

Más is erre jutott:

https://www.youtube.com/watch?v=P9Vx_KLRUpE

2014. máj. 6. 14:04
 2/32 anonim ***** válasza:

Ezt nem igék mondják, hanem kiszámolták a Bibliában említett emberek életkorát összeadva. De rengeteg változat született.

De ha belegondolsz, ha magát a Bibliát több korban írták, mégis hogyan mondhatná az ige, hogy a Föld 6000 éves? Azóta +1700 év eltelt. Az azt jelentené, hogy a Föld kora állandó lenne. Az meg WTF.

2014. máj. 6. 14:08
 3/32 A kérdező kommentje:
Elsőnek nagyon köszönöm! :) Tegnap amúgy pont ezt terveztem mára, hogy kiszámolom magamnak a nemzetségi leírásokból csak hát elég nagy falatnak tűnt! :)
2014. máj. 6. 14:12
 4/32 Szeressük egymást ***** válasza:
75%
Arra van csak bizonyíték a Bibliában, hogy az emberiség történelme ~6000 év. Az első napon csinált világosságot Isten. A Föld pedig több milliárd éves is lehet, mivel nem az első napon, hanem a 'kezdetben' készült.
2014. máj. 6. 14:37
 5/32 A kérdező kommentje:
Előző, ez már csak azért is hülyeség, mert a kezdetben után leírja az ige, hogy első nap ez történt, hetedik nap meg ez történt, ahogy azt is, hogy Ádámot és Évát mikor teremtette, azaz az embert. Innét kezdve értelmetlen az állításod.
2014. máj. 6. 14:40
 6/32 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt az összeállítást Kent Hovind állította elő, sokat beszél előadásaiban a teremtésről és a dinoszauruszokról, a videóit itt meg tudod nézni:

[link]

(magyar szinkronos az összes)

Szerintem minden embernek meg kellene néznie.

2014. máj. 6. 14:44
 7/32 sandor76 ***** válasza:
11%

Az emberiseg kb;6000-eves,nem a fold.

Az ember megteremtese elott alakult ki a fold ,mint bolygo,a nappalok ejszakak,csillagok,es minden ami az elethez kell.

Aztan jott az ember.

Ezt pedig visszavezetni,kb;6000-evig lehet,a tobbi feltetelezes.Termeszetesen a Biblia alapjan.

1 Mozes-ben,az elso reszben olvashatsz rola.

2014. máj. 6. 18:25
 8/32 anonim ***** válasza:

Először is: a Föld akármilyen régi is lehet, erről nem szól a Biblia semmit.

Másodszor: ez a 6000 év a zsidó nemzetségekből van kiszámolva, és azt jelenti, hogy a zsidók meddig tudtak - NAGYJÁBÓL - visszakövetni egy nemzetséget.

Már ez sem teljesen pontos! Az apostolok ugye különbözőképpen írják le.

De természetesen előtte is voltak emberek - bőven! - csak azt már nem követte a szájhagyomány.

De még ha azt is gondolnánk, hogy ez valami okból pontos lenne - ez csak a teremtés végét jelzi!

Mivel a teremtésben egy nap akár 1000 év is lehet, ugye... és arról sem volt szó, hogy Ádámék hány napot (*1000 év) voltak még utána az édenben.

2014. máj. 6. 18:38
 9/32 A kérdező kommentje:
Mint írtam, nem vita topikot nyitottam erről. Komolyan nem lehet ennyit tiszteletben tartani?
2014. máj. 6. 18:47
 10/32 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Ha tényleg érdekel a téma, szerezz be magadnak egy könyvet, amelynek címe: "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos"

Ez akönyv részleetesen ír arról, hogyan leheet az eseményeket meghatározni az idő sodrában, és van benne egy táblázat (válasz a konkrét kérdésedre), a kiemelkedő történelmi dátumok táblázata, amelyben fel van sorolva minden fontos esemény, és az is, hol ír róla a Biblia.

2014. máj. 6. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!