Mi alapján tartjátok hazugságnak a Pál apostol leveleit, és az apostolok cselekedeteit?
Kérem olyanok válaszoljanak akik olvasták.
Hogyan lehet bizonyítani, hogy mese?
Én nem részeg ember megnyílvánulásának nézem.
Sok hasznos dolog van benne, és igazság.
De jo ha a Biblia csak hazugsag akkor nem fogunk meghalni.
Ti is igy tudjatok?
"Sok hasznos dolog van benne, és igazság."
Ez nagyon sok másik könyvre is elmondható, mégsem veri rá a f#szát a pár milliárd ember, hogy valami szakállas bácsi ihlette a felhők felett.
"Sok hasznos dolog van benne, és igazság."
Valóban van benne igazság, és hasznos dolog is. De ugyanez elmondható mondjuk a Gyűrűk ura trilógiáról is. Viszont nem tudnám eldönteni így hirtelen, hogy melyikben több és melyikben kevesebb.
" Tudod mit tartalmaznak az evangéliumok? Egy jézus nevű közönséges ember hazugságait."
Volt pár neki, valóban, de általában szeretett olyan ködösen és pontatlanul fogalmazni, hogy ne lehessen egyértelműen hazugságnak nevezni a mondandóit. Az a tipikus "értsd ahogy tetszik" kategória. Ezért is lehet ezerféleképpen értelmezni a Bibliában leírtakat.
"De jo ha a Biblia csak hazugsag akkor nem fogunk meghalni.
Ti is igy tudjatok?"
Nem. Meghalni mindenki meg fog, ez a természet és az élet rendje. Csak nem fogunk utána feltámadni, meg tüzes üstökben kínlódni az örökkévalóságig, de nem is fogunk az örök boldogságtól retardált kisgyerek módjára vigyorogni a mennyországban.
Az evangéliumokban leírtak alapján, én nem mondanám Jézust közönséges embernek.
De úgy gondolom, hogy ha ma élne, és ugyanazokat a cselekedeteket tenné, akkor sem hinnének benne, és nem változtatnának viselkedésükön,azok akik többre becsülik a saját nézeteiket.
"Az evangéliumokban leírtak alapján, én nem mondanám Jézust közönséges embernek."
Én pókembert sem tartom közönséges embernek a képregények alapján.
És akkor most mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!