Pál helyesen tanított arról, hogy mik az apostolság ismertető jelei?
Pál szerint ezek az apostolságának a jelei:
“Apostolságomnak jelei megbizonyosodtak közöttetek sok tűrésben, jelekben, csodákban és erőkben is.” 2 Kor 12:12
Jézus szerint ehhez nem kell apostolnak lenni:
"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." Mt 7:22-23
"Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. Ímé eleve megmondottam néktek." Mt 24:23-27
Jézus 11 apostola, akiket Ő 3 és fél éven keresztül tanított, az alábbi feltételeknek megfelelő személyt választottak Júdás helyére:
“Mert meg van írva a Zsoltárok könyvében: Legyen az ő lakóhelye puszta, és ne legyen lakó abban. És: Az ő püspökségét más vegye el. Szükség azért, hogy azok közül a férfiak közül, akik velünk együtt jártak minden időben, míg az Úr Jézus közöttünk járt-kelt, A János keresztségétől kezdve mind a napig, melyen fölviteték tőlünk, azok közül egy az ő feltámadásának bizonysága legyen mivelünk egyetemben. Állatának azért elő kettőt, Józsefet, ki hivatik Barsabásnak, kinek mellékneve Justus vala, és Mátyást.” Csel 1:20-23
Tehát szerintük olyan valaki lehetett Jézus hiteles apostola, akik egészen Keresztelő János idejétől Jézus feltámadásáig tanúi voltak Jézus földi szolgálatának! Ha esetleg valaki azt mondaná, hogy ez a Szent Szellem kitöltetése előtt volt, akkor gondoljon arra is, hogy a Szent Szellem kitöltetése után ezt senki se vonta vissza...
Ha Jézus, illetve a 11 apostolának szavait nézzük, Pál helyesen tanított a saját apostolságának "bizonyítékáról"?
"Nem vagyok-é apostol? Nem vagyok-é szabad? Nem láttam-é Jézus Krisztust, a mi Urunkat? Nem az én munkám vagytok-é ti az Úrban? Ha egyebeknek nem vagyok apostoluk, de bizony néktek az vagyok, mert az én apostolságomnak pecsétje az Úrban ti vagytok. Ez az én védelmem azok ellenében, akik vádolnak engem." 1 Kor 9:1-3
Hoppá! Ezek szerint mások is kétségbe vonták az apostolságát?
Az apostolságának petcsétje a korinthusi gyülekezet lenne? Ilyet bármely egyházalapító elmondhat magáról, attól még nem lesz (igazi, Istentől küldött) apostol...
"Ami végett rendeltettem én hirdetővé és apostollá (igazságot szólok a Krisztusban, nem hazudok), pogányok tanítójává hitben és igazságban." 1 Tim 2:7
Ha igazságot szól, miért kell bizonygatnia, hogy nem hazudik? Talán azért, mert voltak, akik hazugnak nevezték őt (Jel 2:2)?
utoljára írok Pál védelmében, nem mint ha nem akarnám megvédeni a továbbiakban, de már nagyon unalmas, hogy Pált teljesen ki nézted magadnak, és nem tudom miért?
Pál sosem volt abban az értelemben a 12. apostolnak a tagja, mert Ő később lett evangélium hirdető, mint a többiek. ezért nem kapta meg azt a kiváltságot, hogy a Jeruzsálemi vezető testületben szolgáló apostolok, vagy vének tagja legyen.
Ő utazó felvigyázó,vagy misszionárius volt.
Neki más apostoli megbízatása volt mint a többieknek.
S most hirtelen eszembe jutott, hogy Ő most fentről nézi hogy milyen elszántan harcolsz ellene.
De ezzel nem csak ellene, hanem Jézus és Jehova elrendezése ellen rugdalózol.
Te tudod....
Pál „apostolnak” és „főpapnak” nevezte Jézust. Az „apostol” olyan valaki, akit kiküldtek, és ez itt arra az eszközre utal, amely által Isten az emberekkel kommunikál. A „főpap” pedig olyan valaki, akin keresztül az emberek Istenhez közeledhetnek. Ez a két gondoskodás létfontosságú az igaz imádathoz, és Jézus mindkettőnek a megtestesítője. Ő az a valaki, akit Isten leküldött az égből, hogy tanítsa meg az embereknek, mi az igazság Istenről (János 1:18; 3:16; 14:6).
Ezért Pál is méltán nevezhető apostolnak.
egyébként ezt a kérdést már alig egy hete feltetted, és most kezded újra....
szörnyű, nem tudsz beletörődni....
Ja és a jelenések könyve úgy íródik, hogy az "Úr napján" történteket látja János.
az Úr napja pedig Jézus vissza térését jelenti aki 1914-ben jött vissza és elfoglalta a trónját.
Lukács a Cselekedetek könyvében írja Pálról, hogy Évekkel korábban figyelmeztette az efézusi véneket az „elnyomó farkasok” veszélyére, azaz a nyáj hitehagyott zavarkeltőire. Továbbá arra szólította fel őket, hogy ’maradjanak ébren’ és legyenek fáradhatatlanok, miként ő (Cselekedetek 20:29, 31).
s akkor kiderül, hogy Pál elnyomó farkas?
S a Többiek meg idéznek a könyveiből?
az apokrif iratokból nem idéztek volna Péterék, ha Pál nem tartozott volna a keresztény gyülekezethez.
Mint hogy nem idéztek sem Tóbiás, Sem Judit, stb Könyveiből sem.
Nohát, még ilyet, annyire Pál apostol ellen lenni :-)
Mit csinált neked, hogy ilyen nagy a probléma?
Hát te kedves kérdezö, te még az életben soha nem mondtad azt, hogy "amit mondok, komolyan gondolom" vagy"igazán gondolom", vagy hasonĺó szavakat minden emberfia mond a földkerekségén.
Különösen ha gyermeket nevelsz, soha nem mondod a gyerekek ezt komolyan gondolom? :-D Vagy hasono szavak, amivel hangsúlyozod a komolyságát annak amit mondasz.
Igen kétségbe vonták apostolságát az ellenségei. Nem tudom milyen az ismereted a Bibliából, tudtad, hogy Pál apostol nem tartozott sohasem a 12 apostol közé?
Öróla ugy van szó mint a "nemzetek apostola"
Ha egy kicsit tovább fogsz kutatni, arra is rájösz, hogy nagyon közkedvelt ember volt. Olvasd el kérlek, amikor kikísérték öt a keresztények, hogy sírtak a búcsúzáskor
Nem tudom olvastad-e róla, hogy ö nagy emberek elött tanúskodott és mindig alázatos ember maradt. Ahhoz hogy iskolázott ember volt, még sátorkészítéssel is foglalkozott. Nem hordta magasan az orrát.
)
Voltak ellenségei, akik elferdítették az igazságot. De hiszen Jézust is az ellenségei meggyilkolták.
Szia!
OFF!
Fogadd el, hogy Pálnál keveredett a rabbinista, ószövetségi morál Krisztus megváltásával. Ezért a sok ellentmondás, amit észrevettél. Pál sok mindent nem élt és értett meg, ezért exoterikus utat, vallást csinált a kereszténységből.
Ha zavar a sok ellentmondás, olvasd az evangéliumokat vagy Jézus olyan beszédeit, amelyek nem kerültek a Bibliába.
Pál védekezése azért volt, mert megjelentek ajánlólevelekkel a khorintusi gyülekezetnél. Két pont felől egyetértés alakult ki: a beavatkozók zsidó-keresztények voltak és Pál apostoli tekintélyét vonták kétségbe. Abban nincs egyetértés, hogy ezek palesztinai, vagy hellenizált zsidózók voltak-e. Azt sem lehet tudni, hogy milyen ajánlólevél volt ez, de az érdekes, hogy mindezek a jeruzsálemi zsinat után történtek.
Az én személyes véleményem az, hogy ezek Jakab emberei, a jeruzsálemi gyülekezet tagjai lehettek. Az ajánlólevél pedig a vezetőségtől, vagyis magától Jakabtól származott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!