Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pál helyesen tanított arról,...

Pál helyesen tanított arról, hogy mik az apostolság ismertető jelei?

Figyelt kérdés

Pál szerint ezek az apostolságának a jelei:

“Apostolságomnak jelei megbizonyosodtak közöttetek sok tűrésben, jelekben, csodákban és erőkben is.” 2 Kor 12:12

Jézus szerint ehhez nem kell apostolnak lenni:

"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők." Mt 7:22-23

"Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. Ímé eleve megmondottam néktek." Mt 24:23-27

Jézus 11 apostola, akiket Ő 3 és fél éven keresztül tanított, az alábbi feltételeknek megfelelő személyt választottak Júdás helyére:

“Mert meg van írva a Zsoltárok könyvében: Legyen az ő lakóhelye puszta, és ne legyen lakó abban. És: Az ő püspökségét más vegye el. Szükség azért, hogy azok közül a férfiak közül, akik velünk együtt jártak minden időben, míg az Úr Jézus közöttünk járt-kelt, A János keresztségétől kezdve mind a napig, melyen fölviteték tőlünk, azok közül egy az ő feltámadásának bizonysága legyen mivelünk egyetemben. Állatának azért elő kettőt, Józsefet, ki hivatik Barsabásnak, kinek mellékneve Justus vala, és Mátyást.” Csel 1:20-23

Tehát szerintük olyan valaki lehetett Jézus hiteles apostola, akik egészen Keresztelő János idejétől Jézus feltámadásáig tanúi voltak Jézus földi szolgálatának! Ha esetleg valaki azt mondaná, hogy ez a Szent Szellem kitöltetése előtt volt, akkor gondoljon arra is, hogy a Szent Szellem kitöltetése után ezt senki se vonta vissza...

Ha Jézus, illetve a 11 apostolának szavait nézzük, Pál helyesen tanított a saját apostolságának "bizonyítékáról"?

"Nem vagyok-é apostol? Nem vagyok-é szabad? Nem láttam-é Jézus Krisztust, a mi Urunkat? Nem az én munkám vagytok-é ti az Úrban? Ha egyebeknek nem vagyok apostoluk, de bizony néktek az vagyok, mert az én apostolságomnak pecsétje az Úrban ti vagytok. Ez az én védelmem azok ellenében, akik vádolnak engem." 1 Kor 9:1-3

Hoppá! Ezek szerint mások is kétségbe vonták az apostolságát?

Az apostolságának petcsétje a korinthusi gyülekezet lenne? Ilyet bármely egyházalapító elmondhat magáról, attól még nem lesz (igazi, Istentől küldött) apostol...

"Ami végett rendeltettem én hirdetővé és apostollá (igazságot szólok a Krisztusban, nem hazudok), pogányok tanítójává hitben és igazságban." 1 Tim 2:7

Ha igazságot szól, miért kell bizonygatnia, hogy nem hazudik? Talán azért, mert voltak, akik hazugnak nevezték őt (Jel 2:2)?

2014. jan. 8. 23:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem... sajnos elbaszta.
2014. jan. 9. 00:08
 2/7 anonim ***** válasza:

utoljára írok Pál védelmében, nem mint ha nem akarnám megvédeni a továbbiakban, de már nagyon unalmas, hogy Pált teljesen ki nézted magadnak, és nem tudom miért?

Pál sosem volt abban az értelemben a 12. apostolnak a tagja, mert Ő később lett evangélium hirdető, mint a többiek. ezért nem kapta meg azt a kiváltságot, hogy a Jeruzsálemi vezető testületben szolgáló apostolok, vagy vének tagja legyen.

Ő utazó felvigyázó,vagy misszionárius volt.

Neki más apostoli megbízatása volt mint a többieknek.

S most hirtelen eszembe jutott, hogy Ő most fentről nézi hogy milyen elszántan harcolsz ellene.

De ezzel nem csak ellene, hanem Jézus és Jehova elrendezése ellen rugdalózol.

Te tudod....

2014. jan. 9. 00:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Pál „apostolnak” és „főpapnak” nevezte Jézust. Az „apostol” olyan valaki, akit kiküldtek, és ez itt arra az eszközre utal, amely által Isten az emberekkel kommunikál. A „főpap” pedig olyan valaki, akin keresztül az emberek Istenhez közeledhetnek. Ez a két gondoskodás létfontosságú az igaz imádathoz, és Jézus mindkettőnek a megtestesítője. Ő az a valaki, akit Isten leküldött az égből, hogy tanítsa meg az embereknek, mi az igazság Istenről (János 1:18; 3:16; 14:6).

Ezért Pál is méltán nevezhető apostolnak.

egyébként ezt a kérdést már alig egy hete feltetted, és most kezded újra....

szörnyű, nem tudsz beletörődni....

2014. jan. 9. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Ja és a jelenések könyve úgy íródik, hogy az "Úr napján" történteket látja János.

az Úr napja pedig Jézus vissza térését jelenti aki 1914-ben jött vissza és elfoglalta a trónját.

Lukács a Cselekedetek könyvében írja Pálról, hogy Évekkel korábban figyelmeztette az efézusi véneket az „elnyomó farkasok” veszélyére, azaz a nyáj hitehagyott zavarkeltőire. Továbbá arra szólította fel őket, hogy ’maradjanak ébren’ és legyenek fáradhatatlanok, miként ő (Cselekedetek 20:29, 31).

s akkor kiderül, hogy Pál elnyomó farkas?

S a Többiek meg idéznek a könyveiből?

az apokrif iratokból nem idéztek volna Péterék, ha Pál nem tartozott volna a keresztény gyülekezethez.

Mint hogy nem idéztek sem Tóbiás, Sem Judit, stb Könyveiből sem.

2014. jan. 9. 00:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Nohát, még ilyet, annyire Pál apostol ellen lenni :-)

Mit csinált neked, hogy ilyen nagy a probléma?

Hát te kedves kérdezö, te még az életben soha nem mondtad azt, hogy "amit mondok, komolyan gondolom" vagy"igazán gondolom", vagy hasonĺó szavakat minden emberfia mond a földkerekségén.

Különösen ha gyermeket nevelsz, soha nem mondod a gyerekek ezt komolyan gondolom? :-D Vagy hasono szavak, amivel hangsúlyozod a komolyságát annak amit mondasz.

Igen kétségbe vonták apostolságát az ellenségei. Nem tudom milyen az ismereted a Bibliából, tudtad, hogy Pál apostol nem tartozott sohasem a 12 apostol közé?

Öróla ugy van szó mint a "nemzetek apostola"

Ha egy kicsit tovább fogsz kutatni, arra is rájösz, hogy nagyon közkedvelt ember volt. Olvasd el kérlek, amikor kikísérték öt a keresztények, hogy sírtak a búcsúzáskor

Nem tudom olvastad-e róla, hogy ö nagy emberek elött tanúskodott és mindig alázatos ember maradt. Ahhoz hogy iskolázott ember volt, még sátorkészítéssel is foglalkozott. Nem hordta magasan az orrát.

)

Voltak ellenségei, akik elferdítették az igazságot. De hiszen Jézust is az ellenségei meggyilkolták.

2014. jan. 9. 16:35
 6/7 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

OFF!

Fogadd el, hogy Pálnál keveredett a rabbinista, ószövetségi morál Krisztus megváltásával. Ezért a sok ellentmondás, amit észrevettél. Pál sok mindent nem élt és értett meg, ezért exoterikus utat, vallást csinált a kereszténységből.

Ha zavar a sok ellentmondás, olvasd az evangéliumokat vagy Jézus olyan beszédeit, amelyek nem kerültek a Bibliába.

2014. jan. 9. 17:46
 7/7 balivi válasza:

Pál védekezése azért volt, mert megjelentek ajánlólevelekkel a khorintusi gyülekezetnél. Két pont felől egyetértés alakult ki: a beavatkozók zsidó-keresztények voltak és Pál apostoli tekintélyét vonták kétségbe. Abban nincs egyetértés, hogy ezek palesztinai, vagy hellenizált zsidózók voltak-e. Azt sem lehet tudni, hogy milyen ajánlólevél volt ez, de az érdekes, hogy mindezek a jeruzsálemi zsinat után történtek.

Az én személyes véleményem az, hogy ezek Jakab emberei, a jeruzsálemi gyülekezet tagjai lehettek. Az ajánlólevél pedig a vezetőségtől, vagyis magától Jakabtól származott.

2015. márc. 2. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!