A szeretet mindent elhisz?
Gondolom, a kérdező a Szeretet himnuszát olvasta, és az alapján tette fel a kérdést.
Mit jelent abban a szövegben az, hogy "A szeretet mindent elhisz."?
Tudjátok ez egy nagy probléma a mai világban...az emberek már nem tudják megérteni, hogy mit is akart a költö mondani...
Hideg, üres számitógépek, a sok információ /aminek a fele igaz a fele butaság / bulvár, az emberek már nem gondolkodnak... /Tisztelet a kivételnek, vagy ez jobb "akinek nem inge ne vegye magára"
Valamikor régen mikor még én gyermek voltam, ez az idézet nem okozott gondot. Egy kis agyeröltetéssel meg tudtuk érteni, hogy nem fogok senkit sem fölöslegesen gyanúsítgatni. Azt is meg tudtuk érteni probléma nélkül, hogy ne higyjünk a cukros bácsinak....vagy az idegeneknek, akiket nem ismerünk
grkaty
Már értem, hogy miért vagy 32%-on. Ez nem válasz, csak valami szentimentális bizbasz. Azon túl ez a komment egy bizonyítvány a naívságodról.
Szervusz
Csodálatos dolgokra képes a keresztényi szeretet. Erről beszélt Pál apostol.
„A szeretet . . . mindent elhisz.” Moffatt fordításában ez úgy hangzik, hogy a szeretet „mindig igyekszik a legjobbat feltételezni”. Ne legyünk túlzottan gyanakvók a hívőtársainkkal szemben, és ne kételkedjünk minden indítékukban. A szeretet által ’mindig a legjobbat fogjuk feltételezni’ testvéreinkről, és megbízunk bennük.
Nézzünk meg erre egy példát Pálnak a Filemonnak írt leveléből. Pál azért írt Filemonnak, mert arra akarta buzdítani, hogy amikor Onézimusz, a szökött rabszolga — aki időközben keresztény lett — visszatér hozzá, fogadja kedvesen. Pál nem próbálta kényszeríteni Filemont, hanem inkább a szeretet alapján kérlelte őt. Kifejezte a bizalmát abban, hogy Filemon helyesen fog eljárni: „Abban bízva írok neked, hogy eleget teszel e kérésnek, mivel tudom, hogy még többet is megteszel, mint amit mondok” (21. vers). Ha a szeretet arra indít, hogy ugyanígy bízzunk testvéreinkben, a legjobbat fogjuk kihozni belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!