Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szeretet mindent elhisz?

A szeretet mindent elhisz?

Figyelt kérdés

#levél #valláskritika #Pál apostol #Korintusiak #A szeretet himnusza
2014. jan. 18. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:
A kérdésed értelmetlen.
2014. jan. 18. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Gondolom, a kérdező a Szeretet himnuszát olvasta, és az alapján tette fel a kérdést.

Mit jelent abban a szövegben az, hogy "A szeretet mindent elhisz."?

2014. jan. 18. 19:46
 3/10 sándorjános ***** válasza:
Szerintem ez nem állja meg a helyét, a szeretet ad helyet a kétkedésnek, attól még szeretet marad, maximum nem a legfelső tisztaságban.
2014. jan. 18. 20:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát, azért mindent nem... attól, hogy szeretsz valakit, még nem kell bedőlnöd a hazugságainak. Arról van itt szó, hogy ha szereted a másikat, akkor bízol benne, nem feltételezed egyből, hogy nem mond igazat vagy átver téged. Persze ha már eljátszotta a bizalmadat, ott más a helyzet... de akkor már a szeretet is megrendült köztetek.
2014. jan. 18. 21:09
 5/10 anonim ***** válasza:
A szeretet nem hisz el mindent, ez nyilvánvaló. Szépnek szép a szeretet himnusza, csak nem teljesen igaz. Pál nem ismerte az igazi Jézust. A szeretet himnuszát jó eséllyel az esszénusok Béke evangéliumából koppintotta...
2014. jan. 18. 23:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Tudjátok ez egy nagy probléma a mai világban...az emberek már nem tudják megérteni, hogy mit is akart a költö mondani...

Hideg, üres számitógépek, a sok információ /aminek a fele igaz a fele butaság / bulvár, az emberek már nem gondolkodnak... /Tisztelet a kivételnek, vagy ez jobb "akinek nem inge ne vegye magára"

Valamikor régen mikor még én gyermek voltam, ez az idézet nem okozott gondot. Egy kis agyeröltetéssel meg tudtuk érteni, hogy nem fogok senkit sem fölöslegesen gyanúsítgatni. Azt is meg tudtuk érteni probléma nélkül, hogy ne higyjünk a cukros bácsinak....vagy az idegeneknek, akiket nem ismerünk

2014. jan. 19. 09:59
 7/10 sándorjános ***** válasza:

grkaty

Már értem, hogy miért vagy 32%-on. Ez nem válasz, csak valami szentimentális bizbasz. Azon túl ez a komment egy bizonyítvány a naívságodról.

2014. jan. 19. 10:07
 8/10 anonim ***** válasza:
...mondtam, hogyha nem inged ne vedd magadra...:-D
2014. jan. 19. 10:57
 9/10 anonim ***** válasza:
A világ természetesen tele van olyan emberekkel, akiknek hátsó szándékaik vannak, úgyhogy óvatosnak kell lennünk. A szeretet azonban kész hinni, mert megbízik a másikban, és nem gyanakszik alaptalanul.
2014. jan. 21. 13:40
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Csodálatos dolgokra képes a keresztényi szeretet. Erről beszélt Pál apostol.

„A szeretet . . . mindent elhisz.” Moffatt fordításában ez úgy hangzik, hogy a szeretet „mindig igyekszik a legjobbat feltételezni”. Ne legyünk túlzottan gyanakvók a hívőtársainkkal szemben, és ne kételkedjünk minden indítékukban. A szeretet által ’mindig a legjobbat fogjuk feltételezni’ testvéreinkről, és megbízunk bennük.

Nézzünk meg erre egy példát Pálnak a Filemonnak írt leveléből. Pál azért írt Filemonnak, mert arra akarta buzdítani, hogy amikor Onézimusz, a szökött rabszolga — aki időközben keresztény lett — visszatér hozzá, fogadja kedvesen. Pál nem próbálta kényszeríteni Filemont, hanem inkább a szeretet alapján kérlelte őt. Kifejezte a bizalmát abban, hogy Filemon helyesen fog eljárni: „Abban bízva írok neked, hogy eleget teszel e kérésnek, mivel tudom, hogy még többet is megteszel, mint amit mondok” (21. vers). Ha a szeretet arra indít, hogy ugyanígy bízzunk testvéreinkben, a legjobbat fogjuk kihozni belőlük.

2014. jan. 29. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!