Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszünk istenekben?

Miért hiszünk istenekben?

Figyelt kérdés

Isten sem sátán nem létezik! Akkor már mutatták volna magukat!

Itt emberek hülyítenek embereket. A hitet azért találták ki, hogy irányítani tudjanak bennünket. A szeretetet istentől eredeztetik, de a szeretet minden emberben ott van, és volt is, a majom ember idejében is. A szeretet nem istentől ered.

Ha valaki beveszi, hogy isten vagy sátán létezk, az alaposan át van verve!

2013. dec. 28. 22:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Van aki azért, mert így nevelték, van aki mert magányos, van aki szörnyűségeken ment át, van aki azért mert szar az élete és a mennyországban bízik, ahol minden tökéletes.
2013. dec. 28. 22:07
 2/19 A kérdező kommentje:
Én saját magamban hiszek. Én irányítom az életem. Ha egyik nap vidám vagyok, akkor az vagyok. Ha másik nap meglepődöm valamin, akkor meglepődöm. Ha harmadik nap szomorú vagyok, akor az vagyok.
2013. dec. 28. 22:21
 3/19 A kérdező kommentje:
A méda is teletömi az emberek fejét minden hülyeséggel. Érdekes én ateista vagyok, mégis tudok szeretni. Pedig én egyetlen egy istenben nem hiszek.
2013. dec. 28. 22:23
 4/19 A kérdező kommentje:
Az én életem az én kezemben van. Azt csinál az ember az életével, amit akar. Ha már megszületett az ember, akkor irányítsa ő saját maga az életét.
2013. dec. 28. 22:25
 5/19 anonim ***** válasza:
Van benne valami ,amit elpróbálsz mondani.
2013. dec. 28. 22:30
 6/19 anonim ***** válasza:
0%

szervusz.

Bár más kép "látsz" dolgokat, de valójában mind a ketten megmutatták magukak, de nem a szó szoros értelmében, ami nem lehetséges több okból sem.

ha elmész egy sivatagba és ott találsz egy Házat teljesen felszerelve, gondolom nem feltételezed, hogy létre jött magától, bár nem ismered azt aki felépítette, de tudod, hogy létezik.

Egyébként ez egy abszurd butasága az embernek, amikor látni akarják az élet létre hozóját, ez számunkra egyenlő lenne a halállal.

Csak gondolj a napra, és az összes teremtett dologra az életben.

Mindegy úgy olyan pontosan rendezetten van megszerkesztve, mint egy teljesen felszerelt ház, hogy a lakói jól érezzék magukat benne.

A szeretet pedig egy tulajdonság, amit a génjeinkben hordozunk, de ez sem került bele magától az emberbe.

Ezt a tulajdonságot lehet az életünk során fejleszteni, hiszen amikor megszületünk, akkor még nem tudjuk ezt használni, csak a későbbiek folyamán amikor értelem fejlődik tanulás útján az elménkbe.

Ez is kódolva van bennünk.

A kódolás, pedig nem magától került a sejtekbe, ahogy számítógép sem magától dolgozik, hanem valaki beprogramozta.

egyébként a másik felvetésed, hogy az ember irányítja magát, lenne egy hozzá fűzni valóm.

Ha körbe nézel, igen az ember bizonyos mértékben tudja magát irányítani, mert szabad akaratot kaptunk.

Ám ez korlátozott, mert ha mindenben jól tudnánk irányítani magunkat, akkor nem itt tartana az emberiség.

Nem véletlen jegyeztette le a Teremtő a bibliában a következőket, amin érdemes elgondolkodni:

(Prédikátor 8:9) . . ., mikor ember uralkodik emberen a maga kárára.

(Jeremiás 10:23) . . .a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember.

Az első idézett verset maga Bölcs Salamon írta, aki királyként uralkodott 40. évig.

s a két vers összhangban van egymással, pedig nem egy ember írta, és nem egy időszakban.

az embernek vannak korlátai, mert így lett megteremtve.

Az ember nem kapott teljes körű hatalmat a saját élete, de mások élete felett sem, ezért nem is tudja azt úgy irányítani, mert akkor most nem lennének nemzeti kérdések, viták, háborúk, amiknek sajnos a nagy részét a magukat "kereszténységnek" vallók művelték.

s ezzel nem is ért egyet az életünk forrása,

S ha ez úgy volna ahogy Te állítod akkor nem lenne jó a jövőbe tekinteni, hogy minden így marad, sőt rosszabb lesz, mert ha megnézed, a technika ugyan fejlődik, de a társadalom meg hanyatlik.

2013. dec. 28. 23:19
 7/19 anonim ***** válasza:

"S ha ez úgy volna ahogy Te állítod akkor nem lenne jó a jövőbe tekinteni, hogy minden így marad, sőt rosszabb lesz, mert ha megnézed, a technika ugyan fejlődik, de a társadalom meg hanyatlik."

A társadalom már Krisztus előtt és után is hanyatlott... Szerintem a hanyatlás már-már egy nyitott intervallum, aminek nincs legalja.

De amit akartam az az, hogy ezt a kérdést, miért nem a valláskritikába írtad? Ott a helye.

2013. dec. 29. 00:10
 8/19 anonim ***** válasza:
Azt mondtad az ember irányítsa a saját életét. Te akkor miért a miénket akarod irányítani? Abban hiszünk amiben akarunk, azért amiért akarjuk, nem tartozunk neked számadással.
2013. dec. 29. 00:25
 9/19 anonim ***** válasza:

Nem akarom irányítani az életedet

Illetve nem nekem fogsz számot adni.

Én egy dolgot teszek, amire szépen megkértek.

Elmondom az üzenetet, és a többi a Te dolgod, a döntés a Tied.

2013. dec. 29. 01:02
 10/19 anonim ***** válasza:
9, nem neked mondtam, hanem a kérdezőnek.
2013. dec. 29. 02:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!