Ki írta a Szeretet himnuszát?
Biztosak vagytok benne?
Idézet az esszénusok Béke evangéliumából:
"Ha akár az emberek, akár az angyalok nyelvén szólok is, de nincs bennem szeretet, olyanná válok, mint a lélektelenül harsogó trombita, vagy csengő cintányér. Habár megmondom mi lesz, és tudok minden titkot, és az összes bölcsességet; és bár oly erős a hitem, mint a vihar, ami hegyeket képes elmozdítani, de nincs bennem szeretet, semmi vagyok. Ha szétosztom mindenemet a szegények között, hogy legyen mit enniük, ha Atyámtól kapott minden tüzemet odaadom nekik, de nincs bennem szeretet, semmi sem válik javamra. A Szeretet türelmes, a Szeretet jóságos. A Szeretet nem irigykedik, nem gonoszkodik, nem ismer büszkeséget, - se nem durva, se nem önző, nehezen háborodik fel, nem kárörvendő, nem élvezi a hamisságot, de együtt örül az igazságnak. A Szeretet mindent véd, mindent hisz és mindenben reménykedik, mindent elvisel és soha sem merül ki. Mindenek, a nyelvek, a tudomány, elenyésznek a Szeretet mellett. Mert vannak bennünk részigazságok és különböző ismeretek, de vannak bizonyos téves eszmék is, de amikor megismerjük az egészet, ez a rész belőlünk teljesen eltűnik. Amikor gyermek valék, úgy szóltam, mint a gyermek, úgy éreztem és gondolkodtam, mint a gyermek, de amint férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekes dolgokat. Miképpen most még, mint a gyermek, úgy nézünk keresztül egy homályos üvegen és homályos elveknek megfelelően is gondolkodunk. A tudásunk ma még töredékes, de amikor Isten színe elé kerülünk, már nem csak a rész igazságokat fogjuk látni, hanem az egészet ismerjük fel úgy, ahogyan Ő tanított bennünket. De most még csak erről a három bizonyosságról vagyunk meggyőződve: a hit, a remény és a szeretet; de közülük is a legnagyobb erő a Szeretet."
És nem Pált, hanem egy elég "érdekes" Jézus szavát idézték...
A korintusiaknak írt levelet Pál apostol írta, és nem Jézus.
Persze ezeket ihletés alatt, Tehát Isten a szellemén keresztül íratta le ezeket a szavakat.
s ezzel az erővel akkor a többi írónak a szavaihoz sem azt kellene írni, hogy Máté, vagy Márk, esetleg János írta, hanem Jézus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!