Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények milyen alapon...

Keresztények milyen alapon állítják hogy a homoszexualitás betegség?

Figyelt kérdés
2019. márc. 26. 13:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
61%

"Magam is azt a tábort erősítem, akik csak annyit kérnek, hogy "Ne az utcán!"."

mit ne az utcán? ne szexeljenek? szerintem sem, szexualitástól függetlenül. ne csókolózzanak? egy pusziba nem kéne belehalni, de egy 10perces nyelvcsata azért már szerintem túlzás, szexualitástól függetlenül. ne fogják egymás kezét? szerintem ezzel senkiben nem okoznának lelki törést. akkor az anyuka se fogja a kisgyereke kezét?

mielőtt azzal kardoskodsz hogy mi normális meg mi nem az, definiáld hogy mit értesz normális alatt.

2019. márc. 27. 12:09
 42/62 anonim ***** válasza:
49%
Bocsánat, hogy nem volt szájbarágos a hozzászólásom. Mint ahogy te is nagyon jól értelmezted, hogy mi fér bele a jóizlés határaiba, feltételezem, hogy más is képes rá. Ezért kérlek ne ess nekem. Valóban nem szép hetero pároktól sem ha illetlenül viselkednek, de egy meleg pártól mégnehezebben viselem. Miért? Mert csak! Mert zsigerből tartom rossznak és nem meggyőződésből. Ez van. Lehet szégyellni, vagy nem szégyellni. Ha nem így lenne sokaknál már mindenkinek átmosták volna az agyát és egy db meleg kérdés nem volna sehol.
2019. márc. 27. 12:18
 43/62 Kései Sirató ***** válasza:
13%

"jaj majdnem elfelejtettem hogy a vallásosak szerint az ember nem egy állatfaj..."

A jogászok szerint sem. Elég beteg gondolat az embert az állattal egy szinten emlegetni.

2019. márc. 27. 15:58
 44/62 anonim ***** válasza:
76%

Időpont tegnap 21:47

Az ember biológiailag állat, gondoltam szólok. :O

2019. márc. 27. 16:15
 45/62 anonim ***** válasza:
40%
nyilván biológiailag értettem, nem mindennapi vagy jogi értelemben
2019. márc. 27. 18:06
 46/62 anonim ***** válasza:
0%

A homoszexualitás lehet természetes, de lehet kóros is.

A természetes homoszexualitás genetikai eredetű. Valójában oldalágon öröklődik, hiszen a homoszexuális alapértelmezetten nem keres ellentétes nemű párt, akivel örökíthetné.

Olvastam olyan hipotézist, hogy evolúciós előnyt jelent, ha a génállományban van a hajlamért felelős gén, mert néhány generációként felbukkan a szülőkön kívül egy extra gondoskodó, akinek a jelenléte növeli a túlélés esélyeit.

Homoszexualitás viszont kialakulhat traumák hatására is, mondjuk egy erőszak követően viszolyog az ellentétes nemtől. Ez az elkerülő viselkedés nem egészséges. De ez fordítva is igaz, vannak homoszexuálisok, akik fél életet leélnek heteróként a beléjük nevelt gátlások miatt.

2019. márc. 28. 00:21
 47/62 szp72 ***** válasza:
0%

Természetesen a betegség pusztán attól lesz betegség, hogy valaki annak tartja, annak érzi, annak fogja fel. Könnyen lehet, hogy amit az egyik betegségnek tart, azt a másik nem tartja annak, akár maga a "beteg" sem.

Vannak, akik hullákra, állatokra, tárgyakra, gyerekekre, stb.-re gerjednek, s jól érzik magukat ebben, a társadalom többsége azonban perverz betegségnek fogja fel.

A homoszexuálisok közül ugye sokan vannak olyanok, akik nem érzik jól magukat a saját testükben, hanem hormonokat szednek, és átoperáltatják magukat annak, amik igazából soha nem lehetnek. Az én szerény megítélésem szerint, aki gyógyszert szed és műteni kell az beteg. Számomra az a normális, az a nem beteg, akik jól érzi magát a saját testében, aki férfi létére nem akar nő lenni. Aki átoperáltatja magát ott valami súlyos gubancnak kell lennie.

A simán homoszexuálisok is, az én szerény megítélésem szerint betegek. A nemiség, a férfi-nő különbség alapvetően a természet rendjéből kifolyólag egymásra irányul és a szaporodást szolgálja. A homoszexuálisoknál számomra nyilvánvalóan valami fordítva van bekötve, nem ez a normális. Továbbá nem tehetek róla, de a homoszexualitás, mint olyan undorral tölt el.

A keresztény vallás pedig hagyományosan a bibliai időktől kezdve nem normális dolognak tarja a homoszexualitást. Tehát azért tarja ezt betegségnek, mert hisz abban, hogy maga Isten sem tartja ezt normális dolognak.

Az állatok homoszexualitásához annyit mondanék, hogy egyrészt az állatok is lehetnek betegek, másrészt az állatok adott esetben, nőstény híján mindenre ugrálnak. Ha létezik homoszexuális gén, az a természetéből kifolyólag önszelektív, a természet rövid úton kiselejtezi az ilyet, tehát valami baj van ezzel az elmélettel. Én inkább azt hiszem, hogy csak hajlamosító gének vannak, amelyek önmagukban nem, de egyéb külső tényező hatására homoszexualitást eredményeznek. S azon kéne dolgozni, hogy ezek külső körülmények ne forduljanak elő, mert homoszexualis hajlam betegség, a homoszexualitás pedig bűn.

2019. márc. 28. 11:37
 48/62 anonim ***** válasza:

"valami baj van ezzel az elmélettel"

Már egy párszor leírtuk: ez a gén egy olyan mellett van, ami NAGYON előnyös, és így a kettő összességében előnyös, ezért maradhatott fenn.

Pl. lehet, hogy azok az anyák, akiknek ilyen a gyerekük, termékenyebbek.

2019. márc. 28. 11:40
 49/62 Rachel Warner ***** válasza:
63%

" Mindegy, hogy valaki keresztény vagy sem, emberként el kellene fogadni más embereket, máshogy gondolkodókat, máshogy élőket "

Leírtad a lényeget. Nem vagyok vallásos és nem is foglalkozom a melegekkel addig,amíg nem dörgölik az orrom alá. De mikor le merészeltem itt írni,hogy ismerősöm kifejtette részletekbe menően,mit csináltak az ágyban a barátnőjével és ezt nem hallgattam szívesen,nekemesett mindenki,hogy mekkora homofób vagyok. Holott szerintem a szexualitásnak magánügynek kellene lennie,vagy talán nekem is fel kéne írnom az égre egy repülővel,hogy a férjemmel melyik pózokat szeretjük? Ha elfogadjuk a másképp gondolkodókat,akkor ez ne legyen egyoldalú,én pl egy másképp gondolkodó vagyok azzal,hogy nem akarok róla hallani. Ezt akkor miért nem fogadja el senki? Úgyhogy sajnos tapasztalataim alapján van mit fejlődni elfogadás téren,mert amíg húdeelfogadunk mindenkit,addig a földbedöngöljük azt,aki esetleg másképp látja.

2019. márc. 28. 11:44
 50/62 anonim ***** válasza:
0%
Kit nevezünk homoszexuálisnak. Pl: pénzért vagy munkaügyben együtt van saját neméböl valakivel, de nem élvezi, vagy aki élvezné vonzódik, de még sosem volt szexuális kapcsolata saját neméből valóval. A nővé operált féfi lefekszik egy férfival akkor mindkettő az?
2019. márc. 28. 11:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!