Jehova tanúi tisztelik màs emberek vallàsàt?
"Igen szoktam kapni, és nem csak Én, hanem Coccomaci is kapott, és mások is, felszólító leveleket, vagy sértő írásokat."
A régebbi Tanús topikokat olvasva feltűnhet egy másik Ornellához hasonló Tanú, aki annak idején Katy Weawer néven osztotta az észt.
A stílusa eléggé hasonlított Ornellához, csak merem remélni, hogy nem ugyanaz a személy.
Mindenesetre érdemes elolvasni az alábbi linket, mert, hogy ki szólít fel kit, arra ez jó példa.
Íme a levele:
Amikor tehát a Tanúk - szokásuk szerint mártírkodnak - legyen ez is az eszükbe, hogy ilyet is tudnak.
Elolvastam én is amit belinkeltél,nem tudom ,hogy a Mutti-e,mindenesetre a stilusa hasonlit
Na Mutter,lebuktál,jobb lett volna csendben maradj ahelyett,hogy mindenképp áldozatnak akartad feltüntetni magad és a tesókat.
Amugy te egyáltalán figyelsz arra hogy mire válaszolsz,vagy csak nyomod az őrtoronyból kimásolt szöveget?
Én egy szóval se irtam,hogy a JT-n kivül nincs több olyan vallás amelyik nem ismeri el Jézus istenségét.
És ha már Bibliaversekkel dobálózunk:
János 10:30 "Én és az atya egy vagyunk"
A folyóiratokban pedig igenis szerepelt,hogy Jézust Mihálynak hívták mielőtt lejött a földre.
Igaz már 8 éve nem vagyok tanú,lehet azóta már új világosság van
Vidiripi
"tiszteletben tartani, nem jelenti azt, hogy nem mondhatom el a nézetemet, a keresztény oktatást, Jézus útját illetően."
Akkor miért jönnek Jehova tanúi mindig azzal hogy őket üldözik meg ilyen szövegek, ha kritikát fogalmaznak meg a szervezettel kapcsolatban? Más miért nem mondhatja el a saját nézetét anélkül hogy azt egy Jehova tanúja támadásnak, üldözésnek, jogtalan kritikának tartaná?
"Miközben más vallások vagy szétszakadtak vagy háborúztak azért mert más elképzelésük volt."
Naiv megközelítés! Ugyan is Jehova tanúinál is volt szakadás! És azt azért tegyük hozzá hogy Russel önállósága csak 1881-ben alakult ki és az mindössze 138 éve volt! Ja és amit Russel tanított azt napjainkban már nem tanítják sőt egyenesen tévedésnek tartják Jehova tanúi. Hiszen a HÉR új világosságokat kapott és kap folyton!
Ornella Mutti!
"Az érdekessége ennek, hogy a valóban életeket kioltó vallások nem kapnak ilyen leveleket."
És te ezt honnét tudod hogy azok a vallások nem kapnak ilyen leveleket? Egyébként melyek is ezek a vallások? Nagyon érdekelne kíváncsivá tettél!
"Jézust is ezért ölték meg, mert ellenállt a Tömegnek, és a népszerű vallások, és politikai vezetők nézetének."
Dehogy azért ölték meg. Honnét vetted ezt az ostobaságot?
"A Bibliában Jézusról, folyamatosan olvashatunk olyat, amit maga is kijelentett magáról, hogy nincs egyenlő hatalma, vagy joga dolgokat megtenni, mindent amit tesz az Atya tanítása, és kérése, illetve, nincs magán kezdeményezése, mindent az Atya szerint tesz, vagy mond."
De azt mégsem jelenti ki hogy ő Mihály arkangyal lenne!
Vidiripi
Várható volt, hogy megjelensz. Tudod a kritika meg a kritizálás között van némi különbség. Általában ítélkezések mennek itt, előre eldöntött, lezárt kérdések, nagyon ritka, ha valakit ténylegesen érdekel a válasz, inkább provokálni szeretnének.Ha sikerül akkor az rögtön ki is köt valamelyik tanúkkal foglalkozó oldalra. Viszont te például még mindig nem árultad el, hogy milyen gyülekezetbe jársz... nehogy támadó felület legyen?
Változások voltak, igen, mert bizony volt mitől megtisztulni, de ezek okoztak szakadást vagy vallás háborúba torkoltak mint jó pár másik vallásnál? Nem, és ez a lényeg.
22 es ,
CSALÁDÍRTÁS.
sokan a SAJÁT VÉRÜKÉ!
"Nem okoztak szakadást"
Valamit rosszúl tudsz,mert vannak olyan JT-k akik kiváltak a szervezetből,mert nem jött el a beharangozott világvége.Itt van a székhelyük Kolozsváron
Vidiripi
"Várható volt, hogy megjelensz."
Ezt bóknak veszem! :)
"Általában ítélkezések mennek itt, előre eldöntött, lezárt kérdések, nagyon ritka, ha valakit ténylegesen érdekel a válasz, inkább provokálni szeretnének."
Igen én is futok bele provokációkba, de ebben nincs semmi meglepő! Tudod én magam is írtam ki kérdéseket Jehova tanúival kapcsolatban. Provokációnak vették pedig a célom az volt hogy felnyissam a tanúk szemét!
"Ha sikerül akkor az rögtön ki is köt valamelyik tanúkkal foglalkozó oldalra."
Hát népszerűek vagytok az egyszer biztos. De nem azért vagytok népszerűek mert ti annyira keresztényi életet élnétek! Persze vannak kritikák a tanúk viselkedését illetően is de nem ez a fő irány!
A legtöbb esetben a szervezet és annak tanításai vannak górcső alá véve!
"Viszont te például még mindig nem árultad el, hogy milyen gyülekezetbe jársz... nehogy támadó felület legyen?"
Miért is kellene ezt megtennem? Miért fontos ez? Milyen érdekes, nem vagy tisztában azzal hogy milyen gyülekezetbe járok de nem vonod kétségbe azt hogy hívő vagyok!
Én nem az egyházamat vagy a gyülekezetemet akarom a figyelmébe ajánlani az embereknek. Legyen az bárki is!
Jehova tanúinál van olyan hogy Királyság-érdekek. De mi az hogy érdekek? Ha elolvasod az Új szövetséget hol találkozol ezzel a kifejezéssel?
A probléma ott kezdődik hogy elhitették veletek hogy az egyház üdvözít (ment meg) de ez hazugság! Teljesen mindegy hogy melyik egyház tagja vagy, mert nem az egyház ment meg!
Az egyedüli megmentő az Jézus Krisztus és senki más!
Akarod tudni hogy milyen gyülekezetbe járok. Jó rendben van, megtudhatod!
Találkozzunk személyesen, gyere el a gyülekezetbe és hallgasd meg az igehirdetést!
"Változások voltak, igen, mert bizony volt mitől megtisztulni, de ezek okoztak szakadást vagy vallás háborúba torkoltak mint jó pár másik vallásnál? Nem, és ez a lényeg."
Barátom, nem vagy tisztában a dolgokkal! Ami nem csoda hiszen erről a dologról nem fogsz olvasni egyetlen Őrtorony kiadványban sem! Vajon miért nem?
Bizony nem verik nagydobra hogy volt szakadás Jehova tanúinál is! Vannak Jehova tanúi és vannak az Igazhitű Jehova tanúi! Nézz utána!
ftp://ontologia.hu/Language/Hungarian/Crawl/larbin2003//d00464/f00011
A 138 év alatt amióta Russel egymagában elindította ezt az egészet nem is igazán lehetett.
Megjegyzem érdekes hogy Russel egymaga folytatta útját. Miközben Jézus kettesével küldte ki a tanítványait! Az is érdekes hogy Russel pénzalapra helyezte a szervezetet. Amíg Jézus azt mondta a tanítványainak hogy méltó a munkás a bérére. Meg azt is hogy semmit ne vigyenek magukkal!
- Jehova tanúi között is vannak gyilkosok, öngyilkosok. És ezeket a tetteket Jehova tanújaként követték el hiszen csak utána lehetett őket kiközösíteni! Ezt csak azért írtam le hogy lásd van más lényeg is! Persze a propaganda szöveg amit az Őrtorony nyomat az másról szól és ezek az esetek nem kerülnek fel a hivatalos honlapra. De attól még megtörténtek.
A lényeg az hogy Jehova tanúi sem különbek a bármelyik egyház híveinél beleértve az enyémet is!
Oké akkor beszéljünk nyíltan, ha ez a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!