Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek azokról,...

Mi a véleményetek azokról, akik szerint hazaáruló, aki nem a magyarok ősi vallását gyakorolja?

Figyelt kérdés
Egyre több emberrel találkozom, akik így gondolják, bár többségüknél ez divathóbort, de van, aki őszinte hittel és jó érvekkel mondja.
2015. jún. 28. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

és melyik lenne az?

Ó ne csodálkozz, nálunk a birka-effectus nagyon erős, képes olyan meggyőződéssel állítani a legtöbb azt is, amiről fogalma nincs, hogy sokszor hanyatt dobom magam.

Egyébként meg dehogy hazaáruló. Lehet éppenséggel buddhista magyar is...

2015. jún. 28. 16:05
 2/17 A kérdező kommentje:
Laikusként kérdeztem, bár a feleségem révén és is egy egzotikus hitben utazom. Csupán feltűnt a jelenség terjedése, ezért tettem fel a kérdést.
2015. jún. 28. 16:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem tudja, milyen volt az ősmagyarok vallása. Így azt gyakorolni sem lehet.
2015. jún. 28. 16:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az embereknek nem kötelező semmilyen vallát gyakorolni, másrészt, ha valaki mégis gyakorol egy vallást, nem mondhatják meg, hogy mi az. Felesleges is tovább érvelni, egy a lényeg:

Nagyon buta emberek, nem érdemes velük foglalkozni, egyszerűen hagyd rájuk, te okosabb vagy.

2015. jún. 28. 16:38
 5/17 anonim ***** válasza:
66%

Nekem személy szerint felfordul a gyomrom az ilyen melldöngető szuper-magyaroktól. Sajnos túlságosan emlékeztet a 20-as évek átlag németére, aki a nemzeti sérelmek sebeit nyalogatva álmaiban mindenki felett állónak képzelte magát. Aztán jött valaki, aki ezt "megadta" nekik.

A magyaroknak még több sérelmük volt már, amikkel nem akarnak szembenézni csak elnyomni, ezért hajlamos némelyik ilyen marhaságokat komoly képpel kimondani. Nincs nemzeti öntudatunk (hiába mondjuk az ellenkezőjét), és a valahova tartozás igénye sajnos ide vezet, meg a trianonozáshoz, meg hogy Jézus egy szíriuszi magyar, stb. Mi magunk sem tudjunk, mit jelent magyarnak lenni, ezért találunk ki ilyen baromságokat.

Szóval a kérdésben lévő állítás egy marhaság, ne foglalkozz vele.

2015. jún. 28. 16:51
 6/17 Ozmium42 ***** válasza:
9%
Meghasonulás, kompenzálás.
2015. jún. 28. 17:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Aki ilyet mond, az szerintem egyszerűen nincsen tisztában a hazaárulás szó jelentésével.
2015. jún. 28. 18:13
 8/17 anonim ***** válasza:
20%

Akik ilyet állítanak, azok nem ismerik az igazságot sem a hitről, sem Jézus tanításáról

hol mondta, vagy hirdette Jézus, hogy ilyen vagy olyan ország ős vallsa az igaz és aki eltér az hazaáruló.

ezek nacionalista érzelmek, és ilyet nem tanított Jézus, sőt azt tanította, hogy mindenki testvér, ha egységesen egy imádatban él a földön.

2015. jún. 28. 19:06
 9/17 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólástól azt hiszem, hogy rákos lettem, de a többit köszönöm!
2015. jún. 28. 19:41
 10/17 szp72 ***** válasza:
0%

Hát ha így van, akkor Szent Istvántól mindmáig a legtöbb keresztény magyar hazaáruló. Én a zsidó, a Bibliában leírt Jézus Krisztusban hiszek.

Aki másban hisz, ha nem is hazaáruló, de szerintem téves és káros hitet vall.

2015. jún. 28. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!