Jehova tanúi tisztelik màs emberek vallàsàt?
"A teokratikus iskola demonstrációin rendszeresen kifigurázzák a más vallásokat."
Ez nem igaz. s Te ezt honnan tudhatnád?
Pál, és minden apostol, vagy keresztény követő, Sőt maga Jézus is érvelt a más vallásuaknak, hogy miért nem jó a gondolat menetük Istenről. akkor Ő is kifigurázta tisztelenségben tartotta mások vallását?
Nem.
Az iskola arra való, hogy ésszerű érvekkel tudjanak segíteni a Bibliából másoknak.
Jézus is kioktatta a tanítványait, hogyan beszéljenek, mit mondjanak, nem mentek felkészületlenül.
Ez a vád hamis
" olyan bűnöket hordoznak ahol 1 bűn 1000 el "
elmondanál nekem, 1-et mi az amit hordozok,és ezer más bűnnél is több?
Szeretném megtudni. Köszönöm.
"mindegyik,amelyik nem tagadja Krisztus istenségét és nem teszi egy helyre Mihály arkangyallal"
(János 20:17) . . .»Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”
Érdekes, ez a felturbózott kifejezés, Jézus kilétével kapcsolatban. Ami nem fedi a valóságot ebben a formában.
Egyébként pedig nem csak a Tanúk nem mondják, hogy Jézus Mindenható Istennel az Atyával egylényegű vagy azonos.
A Bibliában Jézusról, folyamatosan olvashatunk olyat, amit maga is kijelentett magáról, hogy nincs egyenlő hatalma, vagy joga dolgokat megtenni, mindent amit tesz az Atya tanítása, és kérése, illetve, nincs magán kezdeményezése, mindent az Atya szerint tesz, vagy mond.
Az is jól látható, hogy több helyen írva van Jézus életének kezdete, mint az Atya teremtésének első munkája, vagy első szülöttje, ha jobban tetszik.
Jézus azt is kijelentette, hogy az Atya miatt él, vagy is az élete nem önmagától van, hanem az élet Forrásától, így ebből is látható, hogy sem személyiségben, sem hatalomban, vagy megjelenésben nem ugyan az, vagy egyenlő a Teremtőjével, akit maga Jézus is Istenének nevezett.
Ha Jézus azt mondja, hogy elmegyek az Én Istenemhez, akkor vajon ez mit jelent?
Nem de, hogy Jézusnak is van Istene?
Akiről azt mondta, hogy a követőinek is az Istene.
(János 11:41, 42) . . .„Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. 42 Igaz, tudtam, hogy mindig meghallgatsz; csak a körülálló sokaság miatt beszéltem, hogy elhiggyék, hogy te küldtél el engem.”
Jézus folyamatosan kéréseket intézett az Atyához, illetve kérte a támogatását, és a megerősítést.
Ha Jézus egyenlő lenne az Istennel olyan módon ahogy némelyeket erre oktattak, vajon nincs akkora hatalma, ereje, vagy képessége?
Hiszen egyszerre Isten és ember.....
"Igen szoktam kapni, és nem csak Én, hanem Coccomaci is kapott, és mások is, felszólító leveleket, vagy sértő írásokat."
Hiszen te vagy coccomaci, living, opendoor és még ki tudja milyen álneveket használtál itt az utóbbi években. Az, hogy magadról E/3-ban beszélsz, valami skizofrén hajlamra utal?
"te ezt honnan tudhatnád"
Onnan kedves Ornela Mami,hogy én is tanú voltam ęs csináltam ezt a baromságot 15 rohadt év alatt,. Legalább ne hazudjatok
"Hiszen te vagy coccomaci, living, opendoor és még ki tudja milyen álneveket használtál itt az utóbbi években"
Így igaz. Az írási stílusáról fel lehet ismerni egyértelműen.
Sőt! Kicsit sem furcsa, hogy amikor eltűnik, "living witness", akkor napokon belül megjelenik egy másik ugyanolyan stílusú Tanú, akiről rendszerint kiderül, hogy egy középkorú nő?
A Tanúk hasonlóan "gondolkodnak", de másféleképpen írtak.
"Ha Jézus azt mondja, hogy elmegyek az Én Istenemhez, akkor vajon ez mit jelent?"
Ornella, nem az a kérdés, hogy ez mit jelent.
Itt az a kérdés, hogy amikor erről a témáról van szó, akkor nem tisztességesen jártok el, és ez már az UVF "fordításánál" is látszik.
Azokat az igehelyeket, amelyek látszólag(!) a Tanúk tanításait támasztják alá, bőven idézgetik. Azokat az igehelyeket, amelyek viszont Krisztus istenségét mutatják, a Tanúk a saját fordításukban elferdítették, ezzel akaratlanul is elismerik, hogy Krisztus Isten, hiszen akkor nem kellene ferdítgetni. A Tanúk honlapja ezt általában azzal indokolja, hogy idéz néhány ariánus fordítást.
De mit szólnak pl. ahhoz, hogy a görög Újszövetség újabb (NA28) szövegkritikai kiadásában a Júdás levél 5. verse mindennél jobban igazolja Krisztus istenségét?
Tessék, így olvassuk a Simon Tamás László fordításában:
"Emlékeztetni akarlak titeket arra, jóllehet minderről tudtok, hogy Jézus, miután népét egyszer s mindenkorra kiszabadította Egyiptom földjéről, azokat, akik nem hittek, később elpusztította." (Júdás 1,5)
Vagyis ez azt jelenti, hogy az Ószövetségben beszélő Isten nem is az Atya, hanem a Fiú volt, vagyis JHVH = Krisztus.
Ornella, ha esetleg ezt kétség bevonnád, akkor javaslom, nézd meg az eredeti görög szöveget, abban is ezt fogod találni.
"Az érdekessége ennek, hogy a valóban életeket kioltó vallások nem kapnak ilyen leveleket."
Egyrészt dehogynem, miért ne kapnának mások is? Mégis mi ez a beteges üldözési mánia nálad?
Másrészt mivel példának okáért nem egy gyermek élete szárad már olyan tanú szülőkön, akik ellehetetlenítették hogy a gyerkőc szükséghelyzetben vérátömlesztéshez jusson, ti is csak egy vagytok az életeket kioltó szekták közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!