Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények ha találkoznak...

A keresztények ha találkoznak egy logikátlan megmagyarázhatatlan dologgal akkor azzal jönnek hogy "isten útjai kifürkészhetetlen" ahelyett hogy egy logikus magyarázatot találnának rá?

Figyelt kérdés

Legjobb pelda erre talán az hogy egy csecsemő miért születik betegnek amikor még semmi rosszat nem tett. Ilyenre olyan válaszok jönnek hogy isten útjai....

Pedig ezt meg lehetne magyarázni azzal hogy esetleg lélekvándorlás van és ez a lélek előző életben rossz volt és ezért született úgy hogy szenvedni fog

2019. febr. 18. 07:37
1 2 3
 21/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 (valaszom utaniakat nem olvastam)

kiigazitom, mert nem fedi a valosagot (csak roviden tul akartam esni rajta azert igy irtam)

masodik feltamadast, masodik halal helyett hasznaltam

(itt az 1000 eves Jezusi uralomrol van szo - tehat kisse osszetettebb, tobb dologrol)

Biblia nem ir reszleteket errol:

* akik feltamadnak erre az idore azok mind az orokkevalosagba is feltamadtak(/nak)? vagy pokolra is kerulhetnek?

ebben az idoszakban tehat senki sem hal meg mar?

lesznek olyanok akiknek ez igazabol (vagy mondhatni) az elso eletuk tehat akik akkor szuletnek (akkor nolnek fel eloszor donteskepesse)?

igaz, 1000 ev alatt van eleg eselye a csecsemo-lelkeknek is eldonteni Pokolt valasszak-e (ha teljesen uj lelkek (szemelyek) is szuletnek es halal is jelen van ez ido alatt akkor miben is lenne mas - mint most?)

* eleg erdekes ez a resz, ahogy tudom sehol mashol nincs ezekrol szo csak a Jelenesek Konyveben ami bar kanonikus de sokan vitattak (es vitatjak), es amugy se tudni szoszerint mit kellene erteni mikor egy nagyon elvont leiras - atvittbol kell a szoszerintit is megfejteni

(tudtommal katolikusok az 1000 eves uralmat nem ertik szoszerint)

* hogy miert reinkarnacio?

hát nem? volt (van) egy mostani evilagi Foldi eletunk, majd lesz egy 1000eves eletunk

ez mar ketto.

es ugye ott az OrokkeValosag utana az pedig mar a "harmadiknak" is nevezheto igaz nincs halal ami elvalassza ezt

mondhasuk hogy ez nem olyan, persze hogy nem, hiszen a keleti reinkarnacio nem ilyen, de magaban az hogy meghal valaki majd feltamad az kovetkezo eletet (elet-idoszakot) jelent.

(mellesleg eszembejutott hogy Itelet ekkor mar megtortent, igy a rengeteg csecsemo-lelket mind Udvozulesre szanta volna Isten automatikusan? bar mondhatjuk hogy ez jo, de megis miert kivetelezett veluk; negativ (picinek meghalt, nem valszthattak a Karhozatot) es pozitiv ertelemben is; elonyos-hatranyos megkulonbozteto Isten?)

(emellett pedig mit szamit az 1000eves idoszak az orokkevalosag szempontjabol ha mar ez is resze igazabol? mivel fog zarulni ez az idoszak? akkor most ket Itelet Naprol is szo lenne?

Masik pedig hogy elotte is valami 1000eves uralomrol beszelnek Tanuk Satan es Jezus "Kettos-kiralysagarol" ebben az idoszakban nem lehet ujjaepitesrol beszelni, amig a Rombolo (Ordog) tevekenykedik, tehat kerdes en tevedtem e valamiben es valojaban csak errol van szo Tanuknal is, vagy tenyleg mindent megduplaznak? egyszer lehet utana olvasok, valaki linkelhetne privatban)

Tanuknak a Jelenesek konyve eleg kozponti-mag hiszen szamukra Krisztus Kiralysagan van a hangsuly, igy elege ezoterikus, materialis szinezetu az hogy ezt ennyire kihangsulyozzak

(nem az OrokkeTarto Uralmat)

mas vallasoknal nem vettem eszre ilyent hogy "ujjaepitessel" kell foglalkozni majd a vilagvege utan, valamelyik eszaki mitologiaban van ilyenrol szo? vagy mashol? mert Tanuk biztos "orulnenek" neki ha egy idegen mitoszban lenne hasonlo ami szamukra Szent Etalon

** es ahogy pedzegettem keresztenyek se beszelnek ilyenrol hogy majd az Itelet Napja utan takaritani, temetni, epitkezni kell,

azert amit: ki is csinalt?: hisz Iteltet Isten az angyalokkal oszt, rombolni (ordog munkajat elveszi) es pusztitani fog, mert mashogy nem kepes megolni akiket akar, csak ha minden masban is kart tesz (odavesz pokolra, par artatlan is)

fizikai eroszakot akar alkalmazni, nem eleg "szemmel" halalra sulytania (villam sem eleg) (ki eli agressziv tombolasi hajlamait - hisz olyan sokaig volt turelmes)

peldat statual majd, hogy megfelelmlitse azokat akik Benne hittek, nehogy lazadni merjenek (megingassák hatalmát)

.

*javitas: "Ordog Tanitasa" = inkabb pl.: "Ordog Cselvetese"

utana a "miert teremtett" alatt nem arra gondolok amit kozolt hogy az Elet miatt orokelet miatt, orok tokeletes let miatt, boldogsag(unk) miatt

hanem onmagaban miert (ezek)

- amivel nem kell foglalkozni (mert karunkra van)

nem kovetem a kerdest, privatban aki gondolja

Xy4

2019. febr. 25. 06:11
 22/23 anonim ***** válasza:
#21: És miért gondolod, hogy neked igazad lenne? Semmi bizonyíték nincs arra, hogy amit írsz, az úgy is lenne, a forrásaid (pl. a biblia) pedig hiteltelenek.
2019. febr. 26. 11:43
 23/23 anonim ***** válasza:
A biblia nem hiteltelen, csak félremagyarázott.
2019. febr. 26. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!