Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy tud misét bemutatni egy...

Ifjsandor kérdése:

Hogy tud misét bemutatni egy református papnő, amikor menstruál?

Figyelt kérdés
Azon gondolkoztam, hogy ugye nálunk Katolikusoknál nincs női pap logikusan. És azt is tudom hogy ha egy nő menstruál akkor nem mehet az oltárhoz, hisz a vér tisztátalanná teszi az oltárt. Na most ebből adódóan jött a kérdésem, hogy oké hogy a reformátusoknál van papnő, szivük joga, de ha menstruál, akkor azokon a napokon náluk nincs is miseáldozat, mert nem mehet oda? Vagy akkor hívnak egy helyettest? Vagy náluk van mindég férfi káplán is minden plébánián? Ez hogy megy?

2019. febr. 1. 12:41
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Az igen :D. Református KT, ez nem WC hogy így kell írni. Mellesleg a református káté az egy csodás forrás erre a dologra. Nem értem hogy az ilyen emberek miért nem tanulnak meg beszélni, és értelmezni a magyar szavakat. Az imádni ige és a Bálvány főnév fogalmát tessék felütni, és megtanulni, aztán okoskodni.

Ja és a kérdésem poén volt. Paródia. Ennek ellenére király válaszok jönnek.(és bugyuták is)

2019. febr. 3. 00:26
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, akkor jelentem, ha csak szórakoztál.
2019. febr. 3. 07:35
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

Nekem a legnagyobb problémám a kereszténységgel a következők:

1. Nem rugalmas, a kinyilatkoztatásai a mai korban már nem állják meg a helyüket. Nem lehet összeegyeztetni a mai társadalommal.

2. Egyenlőre nincs kultúrális alternatíva, pedig nagyon kellene. Erősödik az iszlám a sok agymosott hívével együtt, raádásul a keresztényeknél/nyugati kultúrájúaknál több gyereket szülnek.

3. Nincs már meg az erős tömegösszetartó ereje. Eltűnőben vannak a keresztény szokások, alig vannak ünnepek, ami van, az is a pénzről meg a vásárlásról szól. Az emberek nem járnak templomba (igaz minek, ha a tudomány sehol nem talál természetfeletti erőket).

Alternatívára van szükség az emberek számára, még pedig gyorsan. Valami egyszerűen kell.

2019. febr. 8. 13:54
 24/24 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó :)

2/3 hahhhahahaha sok agymosott hìvével?

Akár csak a keresztények

2019. febr. 8. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!