Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten, miért...

Ha létezik Isten, miért teremthetett egy olyan világot, amiben semmi nem utal a létezésére?

Figyelt kérdés
2019. jan. 29. 12:36
1 2 3 4 5 6
 41/51 Tislerics Máté ***** válasza:

#40! Látod! Már megint kezdődik! Mondod, hogy a tudomány bebizonyította, de nem linkelsz tudományos cikket, ami alátámasztaná az kijelentésedet. Ez így továbbra is csak egy szánalmas fecsegés... Hol vannak a hivatkozások? Mivel bizonyította be a tudomány konkrétan, hogy nem léteik isten! Hol van a Nature cikk? Azt gondolod, hogy egy ilyen tudományos cikk csak úgy elkallódna a többi között? :D Nem! A világ legnagyobb tudományos szenzációja lenne.

A tudomány nem vallás! A tudomány egy módszertan, ami működik... ennyi.. .nem kell túlmisztifikálni... Attól még hagy az emberi civilizáció mindent a tudománynak köszönhet, még nem kell elvárni, hogy mindenre választ adjon...

2019. febr. 5. 11:42
 42/51 anonim ***** válasza:
0%

"hogy nem léteik isten"

Nem figyeltél: a KERESZTÉNYEK ISTENE nem létezik.

Meg Allah.

Ezen kívül nem sokról tudok, amelyik bizonyítható, hogy nem létezik.

A bizonyítást tényleg nem idéztem, de már legalább 12 alkalommal szerepelt itt. Legutóbb tegnap, Zitus kérésére.

Nem is tudott válaszolni rá semmit.

2019. febr. 5. 11:51
 43/51 Tislerics Máté ***** válasza:
44%

#42! Nézd! ha nem tudod belinkelni, akkor kamuzol! Ha betudod linkelni akkor nem! ez ilyen egyszerű...

Rólam lepattognak az ilyen hárítások, hogy ,,Keresztény Isten", meg ,,Allah"-ra gondoltál... Nálam ez hatástalan ok? Egem csak a tények győznek meg...

2019. febr. 5. 13:36
 44/51 anonim ***** válasza:
0%

1: feltalálták már a keresőt.

Amit beírtam, az mind visszakereshető.

Ha te erre lusta/képtelen vagy, attól még nem mondhatod, hogy kamu.

2: Már elsőre is pontosan írtam, hogy NEM MINDEN istenre gondolok. Ha ezt te nem tudod/akarod felfogni, az megint csak a te korlátod.

2019. febr. 5. 13:57
 45/51 Tislerics Máté ***** válasza:
0%

#44! Engem nem izgat miket linkelgettél be anno! Ezért sem keresek rá, mert hidegen hagy. Ha zavar, hogy azt gondolom, hogy kamuzol, akkor tegyél ellene.

És jó lenne, ha elengednéd most már ezt a keresztény isten dolgot... Isten, keresztény isten, Allah, ok! Az elején is értettem, hogy arra gondolsz és most is értem... Lapozzunk...

2019. febr. 5. 14:37
 46/51 anonim ***** válasza:

Na, a kedvedért megkerestem egyet:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

De ha azt várod, hogy TUDÓS bizonyítsa be a nemlétezését, akkor valami probléma van veled.

Leírom - röviden, ha valaki nem értené:

egy tudósnak ez kb. olyan feladat, mintha Or... ooo... Trump unokájának kellene elmagyaráznia azt, hogy 2*2 az bizony 4.

És ha az unoka elkezd vele vitatkozni, hogy szerinte 5, vagy esetleg akár 6 is lehet, és mivel ezt senki sem tudja biztosra megmondani, ezért nem lehet eldönteni a kérdést...

plusz ezek után bejön a nagypapa is, és ezt mondja:

[link]

2019. febr. 5. 14:42
 47/51 anonim ***** válasza:
57%

Rosszul közelítitek meg a témát, a halandó oldaláról.

De van teremtő képzeletű ember a Földön számtalan.

Már nem csak a mesélők lehetnek azok, hanem a programozók is a technika világában. A megalkotott világban aztán úgy mozognak a karakterek, ahogy a programozás megköveteli. Ez lehet olyan bonyolult, hogy a reakciója kiszámíthatatlannak tűnik.

Az én verzióm. Én biztos nem teremtenék olyan világot, amelyben engem dicsőítenek, mert az nekem röhejesnek tűnik. De a narcisztikus alkatúaknak biztosan úgy jó.

2019. febr. 5. 17:29
 48/51 anonim ***** válasza:
9%

"Ha létezik Isten, miért teremthetett egy olyan világot, amiben semmi nem utal a létezésére?"

Az első válaszom..... itt minden Isten keze nyomát viseli, ha nem hiszed, akkor csináld utána !! Hozd létre a csillagokat, a földet, az óceánokat, a növényeket, az állatokat, az embert, az életet és mindent, ami körülvesz téged.

A második rész.....

Ahogyan azt Albert Einstein is felfedezte....minden energiából van. Tehát az anyag is energia egy halmazállapotban. Példa a víz. A lehet pára, amit nem fogsz látni, ha nem elég sűrű. Lehet folyékony is és lehet kőkemény mint a jég. Az energia is lehet láthatatlan....fogd meg a villanyvezetéket amibe áram van és meg fogod érezni a jelenlétét. De az energia is lehet szilárd....anyag.

Harmadszorra.....

A semmiből semmi lesz.....a semmiből csak akkor lesz valami, ha VALAKI az akaratával létrehoz valamit.

Akarata meg csak értelmes élőlénynek lehet.

Tegyél be egy üvegbe egy marék homokot és várd meg míg ember lesz belőle..... megsúgom...sosem lesz.

Viszont, ha van kellő tudásod és akaratod, akkor a homokból létrehozhatsz embert is. Na, ezt csinálta Isten.

Még egy utolsó....

Azt találsz, amit keresel...ha bizonyítékot keresel, akkor bizonyítékot találsz.....de abból kettő van....igaz és hamis...

Keresd az igazságot.....abból mindig csak egy van !!

2019. febr. 6. 00:47
 49/51 anonim ***** válasza:
72%

"A semmiből semmi lesz.....a semmiből csak akkor lesz valami, ha VALAKI az akaratával létrehoz valamit."

Akkor most lesz valami a semmiből, vagy nem lesz?

Szóval mégiscsak lesz, ugyebár?

Mondjuk eddig erre nem volt még példa, de ne zavarjon...

"Akarata meg csak értelmes élőlénynek lehet."

Biztos?

Aztán mi neked az értelmes?

A kutya már az?

Vagy az ember?

"Tegyél be egy üvegbe egy marék homokot és várd meg míg ember lesz belőle..... megsúgom...sosem lesz."

Döbbenetes! Sosem gondoltam volna!

"Viszont, ha van kellő tudásod és akaratod, akkor a homokból létrehozhatsz embert is. Na, ezt csinálta Isten."

Azannya!

Ne már, sima homokból?

"Azt találsz, amit keresel...ha bizonyítékot keresel, akkor bizonyítékot találsz"

Na nem mindig, mert ha mondjuk aranyat keresel, akkor többnyire semmi olyasmit nem találsz, csak esetleg kavicsot, csontdarabkákat, ami ugyan lehet éppenséggel bizonyíték is, mondjuk őslények létezésére, evolúcióra, geológiai korokra, de szerencse is kell hozzá, bár néha aranyat is találhatsz, elismerem.

"Keresd az igazságot.."

Te is!

Én keresem...

2019. febr. 6. 01:53
 50/51 Darkmoon80 ***** válasza:

"Azannya!

Ne már, sima homokból?"

Persze!

Nem hallottál a Homokemberről? Egész Amerika ismeri. Még képregényt is csináltak róla!

2019. febr. 6. 19:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!