Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem akarja bizonyí...

Isten miért nem akarja bizonyítani a létezését szerintetek?

Figyelt kérdés
Elvégre elvárja hogy az ember a törvényei szerint éljen, még büntet is azért, ha nem. De akkor miért nem tesz azért hogy hihető legyen, hogy ezek nem csak néhány ókori ember kitalációi?
2018. nov. 30. 13:25
1 2 3 4 5
 31/46 anna.love ***** válasza:
Ès a vilàg szerinted hogyan keletkezett?
2018. nov. 30. 18:19
 32/46 anonim ***** válasza:
Én sem akarom bizonyítani, hogy létezek. Hi-Hi.
2018. nov. 30. 18:33
 33/46 anonim ***** válasza:
40%

Értelmet adott az embernek. A Biblia azt írja, hogy saját képére és hasonlatosságára vagyunk teremtve.

Ha te egy kicsit elgondolkozol, rájössz, hogy te nem az vagy csupán, akinek az emberek látnak. Van egy racionálisan megmagyarázhatatlan részed.

Isten lélek, hogyan szeretnéd őt látni?

Neked melyik részed lényegesebb, a tested vagy a lelked?

Melyik értékesebb, egy halott vagy egy élő test?

Mi is lelkek vagyunk testbe zárva, neki nincs Földi teste. Ezt kéne megérteni, hogy van lélek, de míg erre nem vagytok képesek, addig hogyan szeretnétek Istent megismerni?

2018. dec. 1. 19:24
 34/46 anonim ***** válasza:

Időpont tegnapelőtt 15:00

Képzeld, én nem gondolom azt, hogy létezne bármilyen transzcendencia. Én erre a következtetésre jutottam.

2018. dec. 2. 11:42
 35/46 Sheral ***** válasza:

1. Ha nem létezne a Biblia vagy Jézus nem jött volna el, hogy megváltson minket, az ember akkor is ugyanazokra a morális és erkölcsi alapelvekhez jutott volna el. Egyszerűen azért, mert az ember rendelkezik lelkiismerettel és természetes morális törvénnyel, amik a jót pozitívnak, a gonosz cselekedeteket pedig negatívnak állítják be a számukra. Ez csak az embernél van így és nem magyarázható semmiféle evolúciós fejlődéssel, tehát szó sincs róla, hogy Isten titkolózni akarna, egyszerűen az emberi természet milyensége egyértelműen magában hordozza a Isten moralitását. Ha mindenki a lelkiismeretére hallgatna ideális világban élnénk, ugyanakkor a szabad akaratunk lehetővé teszi, hogy ellenszegüljünk a lelkiismeretünknek és ezzel Isten akaratának.

2. Ha azt feltételezed, hogy Isten büntet érte, ha gonosz vagy, azzal már azt is elfogadod, hogy Isten kinyilatkoztatta a helyes magatartási formát, méghozzá, hogy jónak kell lennünk, tehát jogos ha büntet, ha ettől eltérünk. Konfliktus akkor lenne, ha úgy büntetne, ha nem lenne az embernek iránytűje, hogy mi a jó és a rossz közötti különbség.

3. A Biblia valóban szolgál iránytűként is arra vonatkozóan, hogy mi a jó és a rossz. Azonban a lényege nem az, hogy megtudjuk ez ítélni, erre a Biblia nélkül is tökéletesen képesek vagyunk, az ateisták között is rengeteg jólelkű ember van, akik hallgatnak a lelkiismeretükre. A Biblia egy megerősítő öröm hír, aminek a léte nélkül az ember a saját tökéletlenségénél fogva kizárólag büntetésre számíthatna Istentől. A Biblia lényege a megváltás, ami lehetővé teszi, hogy a hibáinkat is megbocsátsa Isten és a saját vállára vegye a mi bűneinket, amiket az ő kegyelme nélkül egyszerűen nincsen lehetőségünk lemosni magunkról.

4. Amennyiben tényleg komolyan érdekel a kérdés olvasd el C. S. Lewis könyvét a "Mere Christianity"-t. Lewis, leginkább a Narnia című regényéről és Tolkiennel való közeli barátságáról ismert, azonban egyértelműen a kereszténység mondanivalóját elemző, a XX. századi ember gondolkodására komoly befolyást gyakoroló munkája a legjelentősebb. A könyve kifejezetten a te kérdésedre adja meg a választ, kizárólag logikai szemszögből, egyházaktól független, olvasmányos formában. Eddig senkivel se találkoztam, aki világnézettől függetlenül, ne pozitívan nyilatkozott volna a könyvéről és az elmúlt 70 évben nem született olyan ellenírat, ami cáfolni tudná az érvrendszerét. Ha nem erősséged az angol, magyarul is fent van ncoron "Keresztény vagyok" címen.

2018. dec. 3. 11:45
 36/46 whiteno ***** válasza:
54%
Bizonyitja hogy megteremtett szeretetnek,ennel nagyobb bizonyitek kell?😂😂😂
2018. dec. 3. 15:01
 37/46 KZitus ***** válasza:

Szia

Amióta élet van a földön, Isten azóta érzékelteti velünk a létezését! Az, hogy ezt egyesek(sokan) nem hiszik el, az másik téma, az már nem CSAK Istenre tartozik, arra az egyénre is, aki nem hiszi el, és nem KUTAT további bizonyítékok után. Ez is a szabad választás része.

Isten a szemünket és más érzékelőszervünket is felhasználja arra, hogy megismerjük őt.„Természetesen minden háznak van építője, aki pedig mindent megalkotott, az Isten az” Zsidók 3:4. Elhiszed ezt Neki? Nem, az nem baj, de ha nem tudod bizonyítani, hogy inteligens tervező(kivitelező) készített egy házat, és azt állítod, hogy az összes ház csak úgy kinől a földből, akkor baj van az érveiddel, mert azt senki nem hiszi el neked.

Én a halálnál is biztosabb vagyok Isten létezésében, mert alaposan utána jártam, és ehhez MINDEN felvilágosítást megadott nekem a Bibliából! Elsősorban ahhoz, hogy van-e okom hinni a Bibliáról, hogy az a Teremtő szavát tartalmazza. Ez nem hiszékenység - alapos kutatás eredménye.

Néhány ok, miért higgyünk Isten létezésében: [link]

2018. dec. 4. 20:44
 38/46 anonim ***** válasza:

# 1

Árész is létezik csak nem akarja bebizonyítani hogy létezik mert nem egy bűnöző hogy bizonygasson.

Ilyen érvekkel bármelyik eddig ismert több ezer istent meg lehet magyarázni...

2018. dec. 4. 22:09
 39/46 anonim ***** válasza:
38 persze, hogy léteznek, mitikus realitásként. Zeuszék az Olümposzon is. Nem kell bizonygatni semmit.
2018. dec. 4. 22:38
 40/46 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne isten, akkor minek kérdezne minden második ember róla a gyakorin?
2018. dec. 4. 23:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!