Már megtaláltátok az igaz vallást?
Egyetértek a 21:22-essel maximálisan!!!
Még annyit fűznék hozzá, hogy saját magunkat nem válthatjuk meg a jó cselekedeteinkkel! Ehhez Jézus engesztelő áldozata kell! El kell fogadni a megváltását! Mert mindenkit megváltott, aki elfogadja Őt Urának, Megváltójának, Szabadítójának,Istenének!
"saját magunkat nem válthatjuk meg a jó cselekedeteinkkel"
Na ezt tartom a legnagyobb hülyeségnek a kereszténységben. Eszerint lehet akárki akármilyen jó ember, ha nem keresztény, az semmit nem ér. Elértékteleníti is lekicsinyeli a szeretetet, mintha a hit mindenek felett állna, és fontosabb lenne a szeretetnél.
Szerintem Isten nem gondolhatja így :P Ő adta a bizonytalan emberi lelket, ő alkotta úgy, hogy különféle emberek különféle vallásban higgyenek - akkor hogy kérhetné számon, amiért nem cselekszik valaki a lelke szavával ellentétesen?:)
Én többre becsülöm valaki őszinte jóságát, mint a hitét.
Én kereszténynek tartom magam abból a szempontból,hogy hiszek Jézusban és a Biblia igazságában. Viszont Istenről eléggé spirituális elképzeléseim vannak, és saját magam értelmezem a Bibliát, ami egyes keresztényeknek bejön, de másoknak nem. Nem járok semmilyen egyházba, mert nem találok olyan közösséget, ahol a szívem azt mondaná: maradj, ez az igazi. Pedig megpróbáltam.
Viszont a saját hitemért, a saját döntéseimért én vagyok a felelős. Hiszek Jézusban, de abban is hogy önmagunk folyamatos fejlesztése nélkül nem érjük el a célunkat, megrekedünk egy szinten. Nekem a mai értelemben vett vallásosság ezt a megrekedést jelenti.
Azt hiszem én hitet találtam és nem vallást. Két dologban bizonyosodtam meg: 1. Van Isten. 2. Jézus létezik. Szerintem ez az igazság. Szerintem.
Az iszlám hatalmas nagy kamu!
Kiforgatták a Bibliát és valami kamu történetet kitaláltak Krisztusról, hogy csináljanak egy új kamu vallást, ennyi!
Érdekes a kérdésed. Valóban mindenki a saját vallását tartja az igazinak.
Kérdésedre válaszolva igen, megtaláltam. Viszont nem mások befolyására, hanem a Szentírás alapos vizsgálata után sok logikus dologra jöttem rá. Ma már elmondhatom, hogy megnyugtató, hogy tudom az igazságot sok olyan dologról, amiről eddig érdekes elképzeléseim, ismeretem volt. Engem pl. nagyon rosszul érintett, amikor egy pap azt mondta, hogy Istennek kellenek a jó emberek, hogy angyalok legyenek mellette - ezzel érvelt, amikor egy fiatal rokonom meghalt. Számomra ez nem volt vígasz. Na, mostmár tudom, hogy pl. ezzel kapcsolatban mi az igazság.
igen, szó szerint Hála a jó Istennek.
Ebbe születtem, ebben neveltek, ebben élek.
:)
Én is bátran mondhatom és ezt nem csupán saját elképzeléseimre alapozva mondom, hogy megtaláltam az igazságot. Kedves kérdés feltevője a megoldás arra, hogy megtaláld nem túl bonyolult, igazából csupán annyiba kerül, hogy szánj rá időt.
Hogy melyik az igaz vallás azt meglehet állapítani. Ezt ehhez lehet hasonlitani: egy bankban dolgozol és megbiznak azzal, hogy állapitsd meg, hogy melyik az igaz és melyik a hamis bankjegy. Két módszer jöhet szóba. Az első megismered mindegyik hamisitott bankjegy jellemzőit és fajtáit. Vagy csak megismered az egyetlen igaz bankjegy néhány jellemvonását és a többit pedig ahhoz hasonlitod. Ez a módszer a legcélravezetőbb. Igy van ez a vallásokkal is. Ha mindegyiket megakarod vizsgálni és igy megtalálni az igazat, akkor nem leszel sikeres, mivel kb 10 000 van. De ha megismered a Biblia alapján az igaz vallás néhány jellemvonását akkor ahhoz hasonlitva könnyen megtalálod az igazat. Hogy minek kell jellemezni az igaz vallást, azt szívesen leírom, természetesen a Biblia alapján. Utána pedig természetesen rád van bízva, hogy mit szűrsz le belőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!