Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Már megtaláltátok az igaz...

Már megtaláltátok az igaz vallást?

Figyelt kérdés
ha igen, hol?
2010. jún. 26. 10:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

"talán a biblia? az azért sok segítséget ad, nem?"

A segítség és bizonyíték között hatalmas a különbség. A Biblia mivel igazolja azt, hogy a kereszténység az igaz vallás? Igen, azt mondja, ahogy minden szent könyv, a maga igazságát hajtogatja.

Olvastál valaha más szent könyveket a Biblián kívül? Védák, Edda, ilyesmi?

Nem a Biblia az egyetlen vallásos mű, ami a szeretetről tanít, és segítséget ad ahhoz, hogyan éljünk helyesen.

Szóval, nem igazán értem, hova akarsz kilyukadni a Bibliával. Azt is csak emberek rakták össze.

2010. jún. 26. 14:06
 12/30 anonim ***** válasza:
azt hiszem én megtaláltam.saját magamban.
2010. jún. 26. 15:46
 13/30 anonim ***** válasza:
Én megtaláltam, vagyis Isten vezetett oda! Azóta is a biblia alapján biztos vagyok benne, hogy jó helyen vagyok és a jelek is erre utalnak (csodák, gyógyulások, szabadulások...)!!!!!!!!!
2010. jún. 26. 20:00
 14/30 anonim ***** válasza:
MONDTAM MÁR H MINDEN NAP MEGTAPASZTALTAM H A BIBLIÁNAK VAN IGAZA??? Nem azért mert olvastam... és jól hangzott... hanem mondtam, h megtapasztaltam! Mint azt írtam is személyes kapcsolat Istennel! Érthető?? Budhával és Krisnával még nem dumáltam... Isten létezését megtapasztaltam! Minden nap! Be lett számomra bizonyítva h Ő igenis van! többek között úgy, ahogy azt az elöttem író is mondta...
2010. jún. 26. 20:39
 15/30 anonim ***** válasza:
muszlim lettem....
2010. jún. 26. 20:58
 16/30 anonim ***** válasza:

"Budhával és Krisnával még nem dumáltam"

És ki mondta, hogy én még nem beszéltem velük...?:) Mellesleg én is nap mint nap megtapasztalom a saját vallásom igazságát, olyan módokon,amelyekre már a legateistább ateista sem tudna mit mondani.

Nekem is be lett bizonyítva a saját vallásom igaza... akkor kinek van igaza?:) Pedig én messze nem a Bibliát követem.

Valószínűleg mind a kettőnket ugyanaz az Istenség vezet, csak máshogy nevezzük, és más köré kerített vallást követünk.

2010. jún. 27. 09:01
 17/30 anonim ***** válasza:
Az az igaz Isten, Aki teremtette a földet, az eget, a csillagokat, Aki az embert alkotta! Az, Aki parancsolt a viharnak, Az, Aki feltámasztotta Lázárt, Aki meggyógyította a vérfolyásos asszonyt.....
2010. jún. 27. 13:29
 18/30 anonim válasza:
Nem, de nemsokára áttérek az iszlámra, így megtalálom.
2010. jún. 28. 18:53
 19/30 anonim válasza:
75%

Sziasztok!

Az emberek nagy része élete folyamán szembesül a kérdéssel.

Én sem vagyok kivétel. Mostanában egyre többet foglalkoztat a kérdés.

Az én véleményem az, hogy az ismert vallások nagyon erőltetettek, zavarosak és nem segítik az embereket, hogy megtalálják az élet értelmét, Istent vagy nevezzük akárhogy.

Önámítás azt hinni, hogy Isten a templomokban, szentélyekben, vallásokban... van.

Szerintem Isten mindenhol ott van és legjobban egy helyes élettel lehet imádkozni hozzá.

A probléma az, hogy az emberek nagy részét a vallás bezárta a templomba.

Tegyél szépet, jót a Világgal és Istennel teszel szépet s jót!

2010. jún. 29. 18:40
 20/30 anonim ***** válasza:
Ez szépen hangzik... a gond csak az hogy nem így működik. Az emberek nagy része csak azt látja ami a szeme elött van... ezt a materialista világot. A gond csak az, hogy van emögött egy sokkal összetettebb "szellemi" világ. Ebben van Isten, a sátán, angyalok, démonok és még sok egyéb. Ha van Isten (aki teremtette ezt a világot) hamar rájöhetünk, hogy rajta kívül akk nem csak mi létezünk még. Nálunk sokkal több szellemi lény van! Van szellemi konfliktus és háború is. És ez bizony most is zajlik... Így nem elég csak jónak lenni (ahogy te gondolod h az a jó...) hanem minden tetteddel állást is foglalsz valamely oldal mellett... És Jézus is azt mondta, aki velem nincs, ellenem van... így elhiszem hogy a legtöbbek szerint elég csak "jót" tenni... de valójában ez is csak a sátán taktikája, hogy távol tartsa az embereket az Istennel való személyes kapcsolattól... és ez által a harcban való részvételtől... és passzív... a sorsától függő emberekké váljunk...:S
2010. jún. 29. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!