Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Már megtaláltátok az igaz...

Már megtaláltátok az igaz vallást?

Figyelt kérdés
ha igen, hol?
2010. jún. 26. 10:12
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:

Én beleszülettem.

Ebben is akarok meghalni, még ha " igy élnem nem mindig sikerül"(Oscar Wilde után szabadon)

2010. jún. 26. 10:41
 2/30 anonim ***** válasza:

Igen, nekem sikerült s még néhány embernek...a kérdés, hogy te elhiszed e.

megkockáztatom.

ez nemhogy, igaz "vallás", de egy másik életszemlélet, egy úgymond ellentétes a jelenlegivel. kívánok hozzá sok sikert.

egyébként a többi szentirat semmivel sem lesz hamisabb e tanítás tudatában, sőt még felerősödik ezzel a többi vallás eszméje. :) ha valami nem teljesen tiszta, nyugodtan szólj és segítek, nagyon mély figyelmet igényel a könyv.

Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.

[link]

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. jún. 26. 10:48
 3/30 A kérdező kommentje:
az idézetedből nem derűl ki pontosan, hogy hol találtad meg. pontosítanál?
2010. jún. 26. 10:49
 4/30 anonim ***** válasza:
Ha a kérdés nekem szól; római katolikus. (Wilde is katolikus volt)
2010. jún. 26. 10:54
 5/30 A kérdező kommentje:
és mit értesz az idézet alatt? valami tilos?
2010. jún. 26. 11:01
 6/30 anonim ***** válasza:

Az Újszüvetség etikáját nehéz megtartani(pl. Szeressétek ellenségeiteket, imádkozzatok üldözőitekért... stb.)

Wilde-ot csak azért idéztem mert- szerintem - szellemes, és találó.

2010. jún. 26. 11:07
 7/30 A kérdező kommentje:
köszönöm. miért vagy biztos abban, hogy az az igaz vallás?
2010. jún. 26. 11:16
 8/30 anonim ***** válasza:

"Igaz vallás" - itt rontottad el a kérdést. Mindenki a saját vallását tartja igaznak, éppen ezért mindenki úgy véli, hogy igen, megtalálta.

Szerintem minden vallás ugyanahhoz az istenhez imádkozik, csak más alakot, történetet, szokásokat, vallást kerített köré. Én úgy vélem, hogy ez az igaz vallás :) De mi garantálja,hogy igazam van? :)

2010. jún. 26. 12:52
 9/30 A kérdező kommentje:
talán a biblia? az azért sok segítséget ad, nem?
2010. jún. 26. 13:31
 10/30 anonim ***** válasza:

Azt nézd, hogy melyik egyház tanítása illetve cselekedetei állnak a legnagyobb összhangban a bibliával. A katolikus véleményem szerint pont nem ilyen (ha érdekel miért... egy személyes e-mailben hosszabban elmagyarázhatom...).

Ha találsz egy vallást, soha ne csak az történelmét nézd, hanem hogy a mai világban ez hogyan is működik! Van annyi vallás és mindegyik a saját könyvét tartja jónak...

Én azért a bibliát választottam, mert ami abban van azt én minden nap meg is tapasztalom (személyes kapcsolat Istennel, Szent Szellemmel való betöltekezés,...) tehát nekem maga a teremtő mutatta meg, h Ő van, és hogy hol is van. Nem emberek, vallás és egyház. Persze félre ne érts, egyházakra nagyon is szükség van... csak ne azért maradj ott, mert azt mondják, v mert logikus... hanem mert neked személyesen Isten mondta, hogy jó helyen vagy!

2010. jún. 26. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!