Kedves vallásosak, gyűlölitek már anyátokat, apátokat, feleségeteket és gyermekeiteket, továbbá testvéreiteket, meg a saját lelketeket?
"Látom nem érted: a másokért való áldozathozatalról beszél, amit nem kell, hogy elvakítson a szülők iránti szeretet."
Tényleg nem értem, mert nem erről beszél! Ezt csak megpróbálod belemagyarázni!
Csak emlékeztetnélek:
"Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom." (Lukács 14,26)"
Itt nem éppen a MÁSOKÉRT VALÓ áldozathozatalról beszél a Biblia, hanem csak és kimondottan Jézusért, mindenki mást félredobva!!!!
És éppenséggel az általad citált idézet sem a családi szeretet helyezi előtérbe a fanatizmussal szemben.
"A keresztény élet választása nehéz helyzetbe, sőt veszélybe sodorhatja az ember legkedvesebb személyes kötelékeit, de a legnagyobb próbatét (a vértanúság) idején sem szabad megengednie, hogy legyőzze őt a gyermekei vagy a szülei iránt táplált jámbor érzület. Mert bármilyen kényes és nehéz helyzetben történik ez meg, mindig a Krisztus ellen elkövetett árulásnak számít, ami gyászos következményekkel jár (33. v.)."
Szóval szerintem te nem érted valójában milyen bűn a fanatikus vakhit azokkal szemben, akik bíznak benned, akik szeretnek.
Vajon nem éppen ÉRTÜK kellene áldozatot hoznod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!