Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szoktatok imádkozni a sátánért...

Szoktatok imádkozni a sátánért? (nem hozzá! )

Figyelt kérdés

Jézus azt mondta,"szeressétek ellenségeiteket"/Lk 6,27-38/

A Sátán a keresztények ellensége.ha hisztek istenben miért nem imádkoztok hozzá,hogy térítse jó útra a sátánt?

2010. jún. 25. 15:53
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
13:39 köszi:)
2010. jún. 26. 14:41
 22/31 anonim ***** válasza:

"testvérem, ott tévedsz, hogy szerinted van büntelen és igazságos ember a földön. nincs ilyen. mindannyian szánalomraméltó, beteg, halálraítélt, elkorcsosult csökevények vagyunk. ahhoz a személyhez képest, akit Jehova már most lát benned, és bennem is."

Na látod, valóban kiegyenlíthetetlen különbség van a kereszténység és a jehova tanúi között. Tudjuk mi is, hogy nem vagyunk tökéletesek, bűntelenk. Veletek ellentétben azonban mi legalább törekszünk rá. Ti pedig ezzel a jelszóval sz.rtok bele mindenbe.

Neked meg kérdező annyit mondanék, hogy a megbocsájtás és a szeretet nem egyenlő a töketlenséggel. Bűntelen ember nincs, van amit nem lehet elkerülni, de van amit igen. Nem mészárolom le a hippiket, de ne várd, hogy keresztényként a nyilvános szexre azt mondjam, hogy az egy tökjó dolog. Álszentség lenne? érdekes, én még sosem szeretkeztem nyilvánosan, nem is vágyom rá. de neked biztos álszent vagyok én is.

ha annyira bűntelen életet karsz élni akkor ne egyél húst sem, hisz az egy állat megölésével jár, valamint az égvilágon SEMMIT ne tegyél, mert valakinek biztos azzal is rossz napot szerzel, ha rád néz az utcán (mivel ugye nem vagy neki szimpatikus, ettől rossz kedve lesz, tehát te tehetsz róla, pusztán a létezéseddel és ilyen alapon meg is ölhetné magát mindenki)....nagyon nagy tévedésben vagytok. a kereszténység nem azt jelenti, hogy egy szerencsétlen tehetetlen nyomorék legyen az ember. amikor oda kell ütni akkor oda kell.

kíváncsi vagyok a pedofil papokról mit gondolsz? őket is szeretgetni kéne? az is csak egy tévedés? csak egy botlás? évtizedeken keresztül? és a pedofil papok áldozatainak akkor mit mondanál? hogy üljenek egy asztalhoz aztán vidámkodjanak? r.ohadtul nem értetek semmit a kereszténységből, a lényegtelent megfogjátok a lényeges mellett meg elmentek csukott szemmel.....aztán most lehet lepontozni, teszek rá magasról, és nem gyűlöllek, kérdező, mielőtt még ezzel jönnél

2010. jún. 26. 14:58
 23/31 A kérdező kommentje:

nem akarok annyira bűntelen életet élni,pont erről beszélek,hogy a bűn hozzátartozik az emberi élethez./mindenki annyira szeresse a másikat amennyire tudja-ezt írtam/

és én nem is verem a mellem,hogy mennyire telve vagyok szeretettel,meg mindenkinél különb vagyok,szentebb,csak azért mert magamba fogadtam Jézus-t.tapasztalataim szerint a legtöbb a vallását komolyan vevő keresztény így viselkedik.

nem foglak lepontozni,eddig még senkit nem pontoztam le.

2010. jún. 26. 15:18
 24/31 A kérdező kommentje:

ha nem vágysz nyilvános szexre akkor ne vágyj rá.

mindenkinek más jön be...

pedofil papok? helytelenítem amit csinálnak,hiszen ez is képmutatás.amugy emberi tudatlanságból ered elfolytani a természetes szexuális ösztönöket,többek között ezért is vannak perverzek,szexuális zavarokkal küzködők, a pedo meg homo papokat is beleértve.

2010. jún. 26. 15:23
 25/31 anonim ***** válasza:

szerintem sátán nem egy személy, hogy kelljen érte imádkozni, inkább egy fogalom, mint Isten maga. Az Úrért sem imádkozol, ha jól tudom. Az emberekért kell imádkozni, hogy megleljék ők is az Atyát, így megszabadulva a gonoszság atyjától. Jézus pedig azért mondja, hogy mindenkit szeressünk, mert igazából egységet alkotunk, mint a szervezetünkben a sejtek például. Minden függ mindentől. Képzeld el ha valamelyik sejt úgy dönt, hogy most elnyomja a többit...kapsz egy jó erős rákot. Érdemes ezen elgondolkozni. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. jún. 28. 15:17
 26/31 anonim ***** válasza:
az eredeti tanokban, amiből a bibliát is összeokoskodták, valójában azt tanítja hogy a sátán = a nem tudással. Tehát nem személy. A gyengébb értelmiséggel "megáldott" emberek miatt volt szükség így kiszínezni a fogalmat hogy megértsék. Kb úgy mint mikor a gyerekeknek olyan rajzfilmeket adnak mikor a kis gözmozdonyka énekelve pöfög a sínen. Szóval tudatos személyé tették a jobban érthetőség kedvéért, azonban az nem jelenti azt hogy ténylegesen az is lenne.
2010. jún. 29. 06:28
 27/31 anonim ***** válasza:

A sátán ezzel egyenlő - a Nem-Istennel. A Létezés ellentettjével. A halállal.

Bár ha jobban belegondolok, idealizálhatjuk őt, de akkor az Antikrisztus ezek szerint a Nem-Isten ideának a megtestesítője lesz, ahogyan Jézus az Isten-ideának? Tehát Jézus egy ideának a megtestesítője? Akkor ez nem Antikrisztus, hanem Antikrisztus(ok). LastOne.Left, az a téma egészen érdekelne, te magad mit vélsz erről a témáról?

Üdv. Tudodki. :-)

2010. jún. 29. 11:05
 28/31 anonim ***** válasza:

Kedves Téosz.

Igazából minden idea...De mondhatjuk azt amit te leírsz, hogy az Antikrisztus, de mint kifejezés csak, a Nem-Isten ideának a megtestesítője, mert Antikrisztus nem jelenhet meg a földön, mivel nem létezhet olyan lélek, ami teljesen gonosz, hiszen az nemlétezővé válik a test halálnak pillanatában. A Sátán kifejezés a negatív erők(amik szükségszerűen léteznek az Univerzumban) kifejezője, amik folyamatos hatással vannak az emberre, de aki felismerte magában Istent, gyakorlással persze, meg tudja szüntetni hatásukat, akár teljesen is. Most az emberek nagyja a "rossztól" van mámorodva, de a jó ugyanúgy jelen van, csak tudod vakok az emberek, és mindenkinek idő, míg maga rájön. S eljön majd a nap, amikor mindenki a jótól lesz "megrészegedve", s ez vezetheti el az embert isten országába.

visszatérve az elejére. az Antikrisztus lehetetlen, hogy testet öltsön, mert az Antikrisztusi állapot a nemlétezés állapota. Ez csak illusztráció, hogy a legvégső gonoszság van, és óvakodni kell tőle, mert az örök kárhozatba húzhat, a nemlétezésbe.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. jún. 29. 11:35
 29/31 Xmes ***** válasza:

"Szoktatok imádkozni a sátánért?"

Nem, mert:

- Nincs kihez (nincs isten)

- Nincs kiért (nincs sátán).

2010. júl. 6. 14:41
 30/31 anonim ***** válasza:

"szatan..." azt jelenti.."vádló" Nem többet.

Ez egy embert jelent, aki ismeri a bűnét egy másiknak és azt a bíróság elött képviseli.

...néha azt hiszem azért van ennyi ember, hogy minden bűnnek legyen képviselője.

2010. júl. 7. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!