Miért kell istenhez imádkozni ahhoz, hogy segítsen?
Sokszor hallom, hogy azért nem segít az isten valakit mert nem hisz benne, meg nem imádkozik stb..
Nem istennek kellene megtenni az első lépést, hogy higgyünk benne?
Nem, mert az Úr megtette az első lépést...ott a Biblia olvasd!
Jelenések 3:20
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Máté 7:8
Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
Róma 10:17
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.
"11-es
köszönöm a válaszaidat és az isten megáldjon vagy 10 cigány fa.al a seggedbe!"
Igaz nem én vagyok aki neked írta, de a rasszizmust most hagyjátok abba! Meg ezeket a pejoratív kifejezéseket!
16+
Isten még mindig nagybetű az ateistáknak is!
Jó éjt!
Ha Isten el tudná végezni itt a földön mindazt, amit szeretne, anélkül hogy imádkoznánk, akkor miért kérne minket arra, hogy imádkozzunk?
Amikor imádkozunk, megnyitjuk az ajtót Istennek, hogy be tudjon lépni e világ dolgaiba. Isten ezt így rendelte el az Igéjében. Isten csak az Igéjével összhangban tud cselekedni. itt a földön. Ezért korlátozva van gyermekei imáira. Más szóval, Isten korlátozva van abban, hogy mit cselekedhet ebben a világban, hacsak gyermekeinek imái által szabad kezet nem kap, hogy megmutathassa mindenhatóságát.
Vegyünk csak egy konkrét példát.2Mózes 2/23,24,25
Amikor Izrael fiai 430 éves rabszolgaságban voltak Egyiptom földjén.
23
És lőn ama hosszú idő alatt, meghala az Égyiptom királya, Izráel fiai pedig fohászkodnak vala a szolgaság miatt, és kiáltnak vala és feljuta a szolgaság miatt való kiáltásuk Istenhez.
24
És meghallá Isten az ő fohászkodásukat és megemlékezék Isten az Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal kötött szövetségéről.
25
És megtekinté Isten az Izráel fiait és gondja vala rájok Istennek.
De nézzük csak meg Isten hozzáállását ehhez a dologhoz.2Mózes 3/7
Az Úr pedig monda: Látván láttam az én népemnek nyomorúságát, amely Égyiptomban vagyon és meghallottam az ő sanyargatóik miatt való kiáltásukat; sőt ismerem szenvedéseit.
8
Le is szállok, hogy megszabadítsam őt az Égyiptombeliek kezéből és felvigyem őt arról a földről, jó és tágas földre, téjjel és mézzel folyó földre, a Kananeusok, Khitteusok, Emoreusok, Perizeusok, Khivveusok és Jebuzeusok lakóhelyére.
Látod ennyire fontos dolog az imádság.Az ima egy olyan dolog,amit a Mennyei Atya meghallgat,és nem csak hogy meghallgat téged,hanem meg is szabadít téged a te problémádból.
Kedves Kérdező.
Először is tudnod kell, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy ima.
Ima: Tiszteletteljes beszélgetés Istennel.
Maga Jézus mutatta a legjobb példát ebben, mert bizony rendszeresen kikérte a véleményét, vagy elmondta a gondolatait, érzéseit Istenének. S kérte a segítségét is.
Az ima, vagy is beszélgetés a teremtővel, nem olyan mint amit sokan értenek alatta, hogy kis milliószor elismételgetünk egy betanult szöveget, amit a Bibliából kiolvasunk.Gondold el, amikor egy jó barátoddal beszélgetsz, nem írod le, és olvasod fel mindig ugyan azt neki. Ő nem egy elvont személy, akinek erre van szüksége, vagy ezzel már elérünk valamit.
Ahogy valaki már előttem írta, Ő megtette, és megteszi a lépést felénk, nem hagyott magunkra bennünket.
Nagyon fontos, hogy ne vedd magától értetődőnek, hogy neki kötelessége segíteni nekünk, miközben Mi semmit nem teszünk, hogy kimutassuk hálánkat életünkért neki.
Ő nem az emberek pincére, akinek csettintünk, kihozza az étlapot, s amit választunk, azt azonnal teljesítse.
Ő a világegyetem szuverén Ura, alkotója.
Még a legjobb barátodat is megtiszteled, hogy őszinte szavakkal, és gondolatokkal beszélgetsz vele, mennyivel inkább az életünk forrásával.
Tudod, a tisztelet, és a hála hiánya nagyon elterjedt ebben a világban, és sokan azt gondolják, hogy Isten ha már megteremtette az embert, kötelessége szaladgálni értük.
A legkevesebb, hogy ha valamit szeretnénk, akkor elmondjuk neki. Ennyit megérdemel, sőt többet is.
Ha valaki a szüleivel is így bánik, akkor az a tisztelet, és a hála hiánya, s bizony vannak akik még meg is verik a szüleiket, ha nem teszi azt amit a gyermek akar.
Maga az élet és a teremtés, hatalmas bizonyíték a létezésére. Nem beszélve, arról, hogy az élethez szükséges feltételek mellett, színeket látunk, ízeket érzünk, hangok számtalan formáját halljuk. S ez csak néhány bizonyíték a létezésére.
Vajon, hány alkalommal köszönted meg neki ezeket?
S akkor még nem beszéltünk arról, hogy Ádám hibáját azzal oldotta meg, hogy hozott egy elrendezést, amiben maga a Fia vállalta a rettenetes megaláztatást, szenvedést, és a halált, hogy Te élhess.
Ezeket mennyiszer köszönted meg neki?
Nem csak kérni, és kapni akarjunk, hanem adjunk is.
ellenben az egoizmus, az önzőség az, ami jellemez bennünket. A szeretet pedig önzetlen, sőt tovább megyek, a valódi szeretet, amit maga Jézus is mutatott, önfeláldozó, és nem sajnál sem időt, sem energiát, hogy adjon magából másoknak.
Isten, és Jézus hatalmas példa elöttünk.
Egyébként pedig, akik nem kérnek, és nem beszélgetnek az élet forrásával, még azok is kapnak Tőle.
Hiszen mindenkire egyformán sűt a nap, mindenkinek ugyan úgy esik az eső, hogy termékeny legyen a talaj...
"Miért kell istenhez imádkozni ahhoz, hogy segítsen?
Sokszor hallom, hogy azért nem segít az isten valakit mert nem hisz benne, meg nem imádkozik stb..
Nem istennek kellene megtenni az első lépést, hogy higgyünk benne?"
A segítség és a megtérés nem szinonimák. Először ezt tisztázd magadban
A hívő imáját meghallgatja az Úr. Semmi köze a megtéréshez.
Isten tett eleget már, többek közt az első lépése az volt, hogy megtestesült és meghalt értünk (Jézus). Utána írott információt is adott. Te a saját módszereddel akarod próbára tenni, ami Istent nem befolyásolja. Utána meg reklamálsz. Nem túl bölcs koreográfia, bár érthető. De most már változtass ezen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!