Ti melyik vallást tartjátok a legigazabbnak?
Figyelt kérdés
Én a buddhizmust, bár abban is van olyan amit butaságnak gondolok de alapjaiban tisztán adja át Buddha tanítását.
Mindazonáltal bárki meglátására nyitott vagyok.
2018. szept. 15. 19:06
2/29 anonim válasza:
Én ateista vagyok de akkor már buddhizmus ha választani kell. Békés, szeretetre, tiszteletre, elfogadásra tanít, nem erőszakos, és javarészt nem megy ellen a logikának, tudománynak és nem ez az a vallás amely hosszú időkön keresztül tudósokat ölt, csak hogy az embereket hitben tartsa. Talán ez a "legjózaneszűbb" vallás
3/29 anonim válasza:
Jó nagyapám mondta régen, hogy:
,,Fiam! Ne kezd el gondolkodni a vallás lényegén mert hamar arra eszmélsz hogy hülyeség az egész"
4/29 A kérdező kommentje:
Nem kétlem hogy bölcs volt a nagyapád, én magam sem veszek túl komolyan egy vallást sem, de az ő idejében a keleti vallások még nem voltak közismertek.
2018. szept. 15. 19:54
5/29 anonim válasza:
Csatlakozom a buddhistát választók táborához. Mármint ateista vagyok, de ha a sok vallás közül egyet ki kéne választani, akkor ez az, amely tanításai mögött sokszor tényleg érezhető egyfajta bölcsesség, és nem csak közhelyeket puffogtat, illetve messze a buddhisták tűnnek a legbékésebbnek és toleránsabbnak.
6/29 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "igaz vallas". Egyforman hulyeseg az osszes.
7/29 Ozmium42 válasza:
A panteizmust. Ha Isten = minden, akkor ez nem egy hamis állítás, csak felesleges.
8/29 A kérdező kommentje:
A kérdést elolvastad utolsóelőtti?
Legigazabb vallást írtam, nem véletlenül.
2018. szept. 15. 20:26
9/29 anonim válasza:
Nem ismerem az összes vallást, de a buddhizmus szerintem ebbe a kategóriába tartozik.
10/29 anonim válasza:
"A kérdést elolvastad utolsóelőtti?
Legigazabb vallást írtam, nem véletlenül."
Kérdező, engedd meg kérlek, hogy a kérdésedre analógiaként egy másik kérdést megfogalmazva, segítsek neked megérteni a #6-os válaszát:
Egy tóba bedobunk egy követ, egy szöget, egy csavart, egy téglát és egy csapágyat. Melyik fog a leginkább úszni a víz tetején?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!