Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti melyik vallást tartjátok a...

Ti melyik vallást tartjátok a legigazabbnak?

Figyelt kérdés

Én a buddhizmust, bár abban is van olyan amit butaságnak gondolok de alapjaiban tisztán adja át Buddha tanítását.

Mindazonáltal bárki meglátására nyitott vagyok.

2018. szept. 15. 19:06
1 2 3
 1/29 jdfGabrella ***** válasza:
76%
A buddhizmust.
2018. szept. 15. 19:12
 2/29 anonim ***** válasza:
54%
Én ateista vagyok de akkor már buddhizmus ha választani kell. Békés, szeretetre, tiszteletre, elfogadásra tanít, nem erőszakos, és javarészt nem megy ellen a logikának, tudománynak és nem ez az a vallás amely hosszú időkön keresztül tudósokat ölt, csak hogy az embereket hitben tartsa. Talán ez a "legjózaneszűbb" vallás
2018. szept. 15. 19:40
 3/29 anonim válasza:
58%

Jó nagyapám mondta régen, hogy:

,,Fiam! Ne kezd el gondolkodni a vallás lényegén mert hamar arra eszmélsz hogy hülyeség az egész"

2018. szept. 15. 19:44
 4/29 A kérdező kommentje:
Nem kétlem hogy bölcs volt a nagyapád, én magam sem veszek túl komolyan egy vallást sem, de az ő idejében a keleti vallások még nem voltak közismertek.
2018. szept. 15. 19:54
 5/29 anonim ***** válasza:
34%
Csatlakozom a buddhistát választók táborához. Mármint ateista vagyok, de ha a sok vallás közül egyet ki kéne választani, akkor ez az, amely tanításai mögött sokszor tényleg érezhető egyfajta bölcsesség, és nem csak közhelyeket puffogtat, illetve messze a buddhisták tűnnek a legbékésebbnek és toleránsabbnak.
2018. szept. 15. 20:00
 6/29 anonim ***** válasza:
29%
Nincs olyan, hogy "igaz vallas". Egyforman hulyeseg az osszes.
2018. szept. 15. 20:03
 7/29 Ozmium42 ***** válasza:
69%
A panteizmust. Ha Isten = minden, akkor ez nem egy hamis állítás, csak felesleges.
2018. szept. 15. 20:03
 8/29 A kérdező kommentje:

A kérdést elolvastad utolsóelőtti?

Legigazabb vallást írtam, nem véletlenül.

2018. szept. 15. 20:26
 9/29 anonim ***** válasza:
41%
Nem ismerem az összes vallást, de a buddhizmus szerintem ebbe a kategóriába tartozik.
2018. szept. 15. 20:41
 10/29 anonim ***** válasza:
48%

"A kérdést elolvastad utolsóelőtti?

Legigazabb vallást írtam, nem véletlenül."

Kérdező, engedd meg kérlek, hogy a kérdésedre analógiaként egy másik kérdést megfogalmazva, segítsek neked megérteni a #6-os válaszát:

Egy tóba bedobunk egy követ, egy szöget, egy csavart, egy téglát és egy csapágyat. Melyik fog a leginkább úszni a víz tetején?

2018. szept. 15. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!