Mitől tartjátok hitelesnek a vallási értelemben vett világ végét, keresztények?
Miért olyan elképesztő, hogy Isten minél több embert akar megmenteni? Ti választjátok a nélküle való életet, azt hiszitek, hogy képesek vagytok bármire, holott még a következő pillanatodat sem tudod megmondani.
Egyszerűen szánalmas az, hogy feltesztek egy kérdést hívőknek, majd egymás között kibeszélitek, kigúnyoljátok, mintha értenétek hozzá, pedig az egészről fogalmatok sincs! Akkor minek a kérdés?????
Meg az, hogy az egyház ezzel tartja sakkban a hívőket. Röhögnék, ha nem sírnék ilyen nagyfokú butaságon. Azt sem tudjátok mi az egyház, a sötét elmétekben rémlik valami katolikus marhaság, azt ennyi, amit tudtok. Semmi tudás nincs bennetek, mégis okoskodtok.
A kérdésre pedig a válasz: ha ismernétek kicsit a Bibliát, akkor olvashatnátok akár ti is a sorozatos beteljesült jóslatokat, amiket akár 4 ezer éve írtak, de nem teszitek, hanem csak ültök a meleg szobában és fikázzátok azt, amit nem is ismertek. Ja, hogy ez is meg van írva? Bocs. Én tudom, ti nem, mert oktalan állatok módjára viselkedtek, akik csak az ösztöneiknek éltek. Ja, ez is benne van... bocs.
> Mitől tartjátok hitelesnek a vallási értelemben vett világ végét, keresztények?
Fogalomzavar. Hiteles az lehet ami ÁLLÍT VALAMIT. Lehet tehát hiteles egy ember, vagy egy dokumentum stb. A "vallási értelemben vett világ vége" nem állít semmit, nem lehet hiteles. Talán egy konkrét keresztény vallás eljövendő világvégét hirdető hitvallása lehet hiteles vagy hiteltelen, erre gondoltál amikor föltetted a kérdést?
> Ha nem hazugság ez az egész,akkor miért nem mondta meg Isten,hogy mikor lesz?
Most tényleg azt várod hogy itt megmondják Isten mit miért tesz? (Önmagában egy X állítás és az a tény hogy "nem tudok róla hogy Y mondott valamit X-ről" nem mondanak ellent egymásnak, tetszőleges X és Y esetén.)
> Nekem van rá egy tippem,azért,mert az egyház vezetői ezzel tartják folyamatosan sakkban a jó népet...
Mármint mire van tipped? Arra hogy hazugság? Vagy arra hogy mitől tartják hitelesnek? Ez sehogy nem értelmes.
> Nem mondhatnak konkrét dátumot,mert csúnyán megszívnák,ha a hívek látják,hogy nem jött be.
Ez is ott lehet az okok között.
Kedves 3-as hozzászóló!
A kategóriát, amelyben most megosztottad zaklatott hangvételű írásodat, valláskritikának nevezték el. Itt, ebben a kategóriában olyan emberek tesznek fel kérdéseket, és olyanok látogatják, akiknek elege van a vallás és az egyház uralmából az ember lelke, elméje és sorsa felett.
Közéjük tartozom én is.
A Bibliát nagyon jól ismerem, voltak évek amikor rendszeresen, minden nap olvastam. Nagyon tanúságos olvasmány.
Az ótestamentum például gyönyörűen elénk tárja egy földönkívüli idegen faj terroruralmát, amely az egyháznak köszönhetően mind a mai napig fennmarat, és mind a mai napig a zsidó-keresztény uralomfenntartás és félelemkeltés alapját képezi. Egy vérszomjas, ragadozó istenség uralmáról szól, aki ott büntette "kiválasztott" népét, ahol érte.
Az újszövetség már más. Jézus tanításai követendő útmutatások, tanításai szerint érdemes élni. Tanításai összhangban vannak egyes vénségesen vén szanszkrit nyelvű tanításokkal és a kvantumfizika mai eredményeivel.
A katolikus egyház történelmét mindenki ismeri. Inkvizíció, keresztes hadjáratok, pusztítás, tömeggyilkosságok Isten nevében. Jézus nem ezt tanította!
A katolikus egyház mai viszonyait is mindenki jól ismeri! A papok minden hágható asszonyt meghágnak (én személyesen kettő, azaz 2 ilyen papot is ismerek), világszerte pedig pedofil botrányok százainak mocskába süllyedt az egyház presztízse.
Ja, hogy vannak tisztességes, bölcsességre nevelő papok is? Vannak!
De ők már nem menthetik meg a Római Katolikus Egyház bukását!
"Miért olyan elképesztő, hogy Isten minél több embert akar megmenteni? "
Mert meg van jósolva, hogy úgyse fognak megfelelni neki az emberek. Kevesen jutnak át a keskeny ösvényen.
" a sorozatos beteljesült jóslatokat, amiket akár 4 ezer éve írtak"
Sajnos négyezer év alatt egy szárnyas oroszlán sem mászott ki a vízből...
"mert oktalan állatok módjára viselkedtek"
Mint akik a majmoktól származnak?
"akik csak az ösztöneiknek éltek"
Ahá, szerinted egy ateista nem képes a művészetek értékelésére? Nem tud nevetni, lelkesedni, szeretni?
Képtelen a megbocsátásra, nem is lehetnek ideáljai, eszméi? Nála csak a pavlovi reflexek a kimutathatók és a szellemi szintje olyan alacsony, hogy az egyetemeken, a főiskolákon röfögve tanítanak a professzorok?
"csak ültök a meleg szobában és fikázzátok azt, amit nem is ismertek."
Nálam speciel hűvös van és elárulom neked, hogy az ilyen válaszokat olvasva a hasamat fogom a nevetéstől...
Nem tehetek róla, hogy humorérzékem is van.
:)
"Egyszerűen szánalmas az, hogy feltesztek egy kérdést hívőknek, majd egymás között kibeszélitek, kigúnyoljátok, mintha értenétek hozzá, pedig az egészről fogalmatok sincs! Akkor minek a kérdés?????"
Ki gúnyolt ki kit? Olvasd már vissza,miket írsz,te vagy a legelső,aki ítélkezik,és gúnyolódik! És te vagy a keresztény,aki állítólag Krisztust követi,nem én.Akkor kit járatsz le,ki alkot magáról szánalmas képet? Másban meglátod a szálkát,magadban a gerendát nem? Azt sem tudod ki vagyok,feltételezem az első válaszolót sem ismered jobban,de már ítélkezel,mert az a legkönnyebb.De ha azt írom,hogy a saját Jézusod mondta,hogy ne ítélkezzél össze-vissza,akkor megint én gúnyolódom ugye? Kibeszéljük egymás között a kérdést,azt a mindenit neki,nem is tudtad,hogy ez itt a VALLÁSKRITIKA ugye? Vagy azt vártad,hogy itt hozsannákat zengenek a kérdezők,és egyes válaszolók? Kulturáltan fogalmaztam,és az első válaszoló is.Az a te döntésed,hogy felháborodsz.
"Meg az, hogy az egyház ezzel tartja sakkban a hívőket. Röhögnék, ha nem sírnék ilyen nagyfokú butaságon. Azt sem tudjátok mi az egyház, a sötét elmétekben rémlik valami katolikus marhaság, azt ennyi, amit tudtok. Semmi tudás nincs bennetek, mégis okoskodtok."
Na,hát ennyi:) Ez egyre jobb:) hét éven keresztül jártam templomba,gyónni,hittan órára,olvastam a Bibliát is.Igen katolikus felekezetbe tartoztam,eltaláltad.De a hét év az nem azt jelenti,hogy "rémlik valami marhaság sötét elmémben" és ennyi idő alatt az ember tud alkotni véleményt más felekezetekről is a kereszténységen belül.Beszélgettem nem egyszer adventistákkal,szabad keresztyénekkel,Jehova tanúival,hit gyülekezetessel is volt már tapasztalatom.De te biztos vagy benne,hogy semmi tudás nélkül okoskodom.
"Talán egy konkrét keresztény vallás eljövendő világvégét hirdető hitvallása lehet hiteles vagy hiteltelen, erre gondoltál amikor föltetted a kérdést?"
Arra gondoltam,amit írtam a zöld mezőbe.Hiteltelennek tartom azt,amikor kijelentik egyes keresztények,hogy el fog jönni a Bibliai világ vége,Isten ítélkezik egyszerre mindannyiunk felett,de ennek senki sem tudhatja sem a napját,sem az óráját.Vajon miért nem lehet tudni?
"Most tényleg azt várod hogy itt megmondják Isten mit miért tesz? (Önmagában egy X állítás és az a tény hogy "nem tudok róla hogy Y mondott valamit X-ről" nem mondanak ellent egymásnak, tetszőleges X és Y esetén.)"
Én azt várom,hogy akikkel Isten megoszt egy ilyen fontos információt,hogy világ vége lesz,és meghagyja nekik,hogy ezt közöljék az emberiséggel,azok adjanak választ arra is,hogy miért nem tudhatjuk az időpontot.Egyszerű kérdés,ennél sokkal bonyolultabbakra is válaszol Isten az arra alkalmasaknak.Nem azt mondom,hogy mindent tudni kell,nem is lehet,csak valahogy azt nem értem,hogy amikor Isten hírnökeinek egyenesen kellene beszélniük,akkor az Úr miért kezd el hirtelen elkezd titokzatoskodni...
"Mármint mire van tipped? Arra hogy hazugság? Vagy arra hogy mitől tartják hitelesnek? Ez sehogy nem értelmes."
Érdekes,az első válaszoló megértette.Akkor valami értelem csak van benne.Arra van tippem,hogy hazugság,igen.És azt is leírtam,hogy miért.Zöld mező,kiegészítő magyarázat.
Egyébként,ha úgyis meghal mindenki,és találkozik a teremtővel,ahol számot kell adnia az életéről,akkor miért kellene,hogy Isten az egész emberiség fölött mondjon végítéletet egyszerre,egy armageddon keretén belül?
Ők sem tudnak semmit, Jézus is megjósolta második eljövetelét, az sem jött be, ennél fogva én már nem adok hitelt semmilyen bibliai jóslatnak.
"Mikor pedig abban a városban üldöznek titeket, szaladjatok a másikba. Mert bizony mondom néktek: be sem járjátok Izráel városait, míg az embernek Fia eljövend."
Máté Evangéliuma:10:23
"Bizony mondom néktek: Azok között, akik itt állanak, vannak némelyek, akik nem kóstolják meg a halált, amíg meg nem látják az embernek Fiát eljőni az ő országában."
Máté Evangéliuma:16:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!