Isten miért nem teremtette a világot egyszerűen jónak? Minek ez a csomó rossz meg tiltás meg a pokollal való fenyegetés?
"Azért én nem igazán akarom ezt, meg nyilván más se nagyon. Miért kéne pl csendesnek meg visszahúzódónak vagy templomba járónak lennie az embereknek?
Jó alatt azt értem, hogy pl nem tiltani kéne az ölést, hanem lehetett volna egy olyan világot alkotni ahol sem fizikai lehetőség, se motiváció nem létezne hogy bárki is valaha ölni akarjon. Ettől még nem kellene alamuszi nyuszivá válnia az embereknek."
Az abszolútum önmagában nem létezhet,mert értelmezhetetlen lenne,ezért van a dualitás(ha ezós f.s.z.ság ha nem,ez így van)
Egyébként tetszik a gondolatmeneted,mert én is azt látom,hogy TÚL SOK az emberi félelem,tudatlanság és minden ezzel járó probléma(pl.az ölés is)
Bizonyos szintű problémák kellenek,különben nem lenne merre tartani,fejlődni,hosszú távon megposhadnánk az unalomtól.De a dualitás létezhetne öldöklés,kegyetlenkedés nélkül is,olyan világban,ahol az embereknek nem kellene félniük egymástól.Nem lennének pl.háborúk,a konfliktusok nem fajulnának erőszakig.
Az,hogy miért élünk ilyen világban,jónak lettünk teremve vagy rossznak,vagy mi is van igazából,hát passz...Tény,hogy lehetne máshogy is.
A pokol amire gondolsz,arról annyit,hogy ezt régen,a vallási vezetők találták ki,eredményes tömegmanipulációs eszköz volt az emberek megfélemlítésére,így az engedelmességre bírására(sajnos még ma is működik)
Kedves Kérdező!
Isten egyszerűen jónak teremtette a világot. A világ ma is jó. A Föld nem a világ! A Földön az ember elkezdett nem a Jóra, hanem a Rosszra hallgatni, rossz döntéseket hozni - ennek vannak következményei.
Hogy az embert Isten miért alkotta olyannak, hogy szabad akarata van? Hm. Azért, mert ha nem, akkor normális lenne bezárva és megkötözve tartani embereket - és azt mondani neki, hogy azért teszem ezt veled, mert szeretlek és azt akarom, hogy te is szeress. Oké, ez egy durva példa. :) Azért adott az embernek szabad akaratot, mert azt akarta, hogy szabadon válasszuk vagy ne válasszuk őt. Én örülök, hogy így tett - különben kedves Istent-nem-szeretők, ti nem lennétek. Nekem nagyon hiányoznátok, mert nagyon unalmas egy egysíkú, egy gondolkodási sémájú, mindenki-egyetért-mindenkivel világ. Nekem ez így jó, ahogy van. Nem tökéletes - hanem jó. Sokszínű. Nekem tetszik. :)
Akinek meg nem tetszik a tetteinek a következménye, az változtasson. Persze, nem muszáj elhinni az igazságot... Nem ragozom. Nem akarok meggyőzni senkit. :) Nekem így jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!