Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szaúd Arábiában játszanak a...

Szaúd Arábiában játszanak a rádiók zenét?

Figyelt kérdés
Mivel a nyilvános zenehallgatás tiltott, adódik a kérdés. Vagy csak az ISIS videókban hallott éneklés megy a Koránon kívül?

2017. ápr. 6. 08:49
 1/8 anonim ***** válasza:
"nyugatias" zene nincs a rádióban
2017. ápr. 6. 09:01
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Igen. Van kiváló arab zene is. Nekik ez olyan, mint nekünk a cigányzene. És természetesen van komolyzene.

Egyébként ott is egy rádió sok mindent foghat. Aki más zenére vágyik, más adót hallgat.

2017. ápr. 6. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ákos13 nevű felhasználó válasza:

Igen, csak többnyire élvezhetetlen arab számok szólnak.

Bár ott is vannak értelmes rádiók, ahol rendes zene is van.

Ez például egy szaúd-arábiai mix rádió, vannak nyugati számok is, ahogy belehallgattam:

[link]

2017. ápr. 6. 23:31
 4/8 A kérdező kommentje:

A Mix FM-en akkora szürreális élményem volt! Megy a Party Rock Anthem. Utána csend, arab szöveg, majd "allah akhbar" ima, megint valami pofázás, szignál. Aztán Usher-Burn.

:D

2017. ápr. 11. 14:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ákos 13 nevű felhasználó válasza:

Igen, elég érdekes rádió. :D Amikor keveredik a modern nyugati világ kultúrája az elmaradott Közel-Keletével.

2017. ápr. 15. 20:46
 6/8 Mansour ***** válasza:
100%

Nem annyira ismerem az ottani viszonyokat, nem tudom, hogy tiltott-e a nyilvános zenehallgatás, és ha igen, pontosan mit értenek "nyilvános" alatt, mert koncertek, zenés rendezvények simán vannak. Szeretem az arab zenét, és az egyik kedvenc énekesem Mohammed Abdu, aki történetesen szaúdi. Jó pár videót láttam, ahol nagyon is nyilvánosan lép fel, bár ezek mindig zárt térben, színháztermekben, csarnokokban történnek. Lehet, hogy csak a kinti zene tilos? :-) Láttam egy olyan videóját is, ahol a burnuszos férfiak között fejkendő nélküli nők ültek, ráadásul dekoltázsos ruhában! Azt nem tudom, hogy Szaúd-Arábiában készült-e a felvétel, de a férfiak nagyon úgy néztek ki. És van egy közös lemeze egy énekesnővel (a neve nem jut eszembe), aminek a borítóján az énekesnő szintén lenge ruhában, fejkendő nélkül látható.

Egyébként a legnagyobb arab könnyűzenei kiadó, a Rotana Records Rijádban működik, úgyhogy nem hiszem, hogy különösebb bajuk lenne a zenével. És ezek távolról sem vallásos zenék, a szövegek többnyire nőkről, szerelemről szólnak (nem tudok arabul, csak szövegfordításokat olvastam).

2018. dec. 20. 13:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Ákos! Igen! Neked élvezhetetlen. Te csak azt tudod elképzelni, különösen élvezni, amit ismersz. Vannak ám sokan, akik több mindent ismernek.
2018. dec. 20. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Na nekem meg a magyar radiok, amik elvezhetetlenek, sot hallgathatatlanok. Ellenben en imadom az arab zenet, igy szoktam

arab radiokat hallgatni online. Imadom.

2021. aug. 10. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!