Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól értik meg...

Mennyi idős kortól értik meg a babák, ha ijesztgetik, vagy fenyegetik őket?

Figyelt kérdés

Ma anyósom nálunk volt és az 1 éves lányom csuklani kezdett. Adott neki vizet, de nem múlt el. Mondtam, hogy ne foglalkozzon vele, máskor is szokott csuklani, majd elmúlik. Kb. 1 perc múlva ezt hallottam a konyhából:

Na, tessék inni! Nem hallod, igyál! Azt mondtam hogy igyál! Ne kapálózz, hanem igyál vizet! Ha nem iszol, akkor szólok apának és dá-dá lesz.

Közben hallottam, hogy a gyerek küzd és nyöszörög. Ez nem rossz neki? A férjem is gyakran veszekszik vele és mondogatja, hogy dá-dá lesz, ha valami rosszat csinál, de a gyerek ilyenkor csak vigyorog és közben üti a saját kezét.

2012. jún. 1. 20:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem lesz baja. Tényleg jó ha iszik a csuklásra. Mikor én kicsi voltam és csuklottam engem is ijesztgetett a mamám és nem lettem lelki beteg. :) Nekem még azt is mondták, hogy menjek ilyenkor pisilni. :D
2012. jún. 1. 20:52
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Fenyegetni felesleges, most főleg, de persze később is.

Viszont már ilyenkor is sokat megértenek a babák, a hangsúlyunkból, a jelzéseinkből, a mozdulatainkból. Tehát lehet még kinevet, de már tudatosul benne, hogy most épp nem jó, amit tesz, és ez normális körülmények között jó is - ha pl. konnektorba nyúl, akkor érdemes rászólni, hogy megtanulja, hogy nem szabad (de persze nem veréssel kell fenyegetni), de jelen esetben szegényben az fog rosszul tudatosulni, hogy ha nem iszol direkt, akkor megverünk.

2012. jún. 1. 20:55
 3/16 anonim ***** válasza:
35%
Ne feledjük,az ember azért csuklik,mert a kaja nyomja a rekeszizmát. Miért gondolja azt mindenki,hogyha még jobban megtölti,akkor csillapodni fog a feszítés,nem értem.
2012. jún. 1. 20:57
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

Oké, hogy igyon, ha csuklik (bár babámnál ez nem mulasztotta el soha), de miért kell beleerőszakolni a vizet és közben dádá-val fenyegetőzni.

Bocs, de ebből ő sokat tanul, mert már ilyenkor is sokat megértenek és nagyon okosak a babák, csak éppen nem azt tanulja meg, amit kellene. Vagyis nem azt, hogy csukláskor jó inni, hanem hogy ha ellenkezel, akkor valaki megdádáz.

2012. jún. 1. 20:58
 5/16 anonim ***** válasza:
48%

Jaj, Istenem...nem azt mondta a nagymama, hogy igyál b@zmeg vagy szétverlek... nyilván nem kell belé erőszakolni a vizet, de biztos jót akart. Más korosztály ezt el kell fogadni. Az én nagyanyám is ilyen erőszakos volt mindig, de nem lettem lelki sérült.

Ha zavar szólj rá hogy ez nem tetszik és kész. :) Csak meg érti.

2012. jún. 1. 21:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, persze nem ettől lesz lelki sérült, de nem is szükséges dolog ezt tenni.
2012. jún. 1. 21:06
 7/16 anonim ***** válasza:
Ezért mondtam, hogy tegye szóvá ha nem tetszik...
2012. jún. 1. 21:08
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Az én nagyanyám is erőszakos volt mindig, de nem is jó a kapcsolata senkivel. Bár lelki sérült nem lettem, de azért más oldalról is meg lehet közelíteni egy 1 éves baba nevelését.

Amúgy ja, beszélj vele. Ha meg nem hallgat rá, akkor ez van, majd később a gyereked eldönti látogatja-e őt vagy sem.

2012. jún. 1. 21:08
 9/16 anonim ***** válasza:

*nem hallgat RÁD

bocs elírtam

2012. jún. 1. 21:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

OFF:

A csuklásra azért jó inni, mert az étel a rekeszideget nyomja, ettől indul be a csukló reflex. Amikor ettől a mellüregben vákuum keletkezik, az ivás egyrészt azért jó, mert lentebb mozdítja az ételt, és megszűnik az ideget ingerlő hatás, illetve megváltozik a légvétel, és megszűnik a vákuum.

2012. jún. 1. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!