Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól értik meg...

Mennyi idős kortól értik meg a babák, ha ijesztgetik, vagy fenyegetik őket?

Figyelt kérdés

Ma anyósom nálunk volt és az 1 éves lányom csuklani kezdett. Adott neki vizet, de nem múlt el. Mondtam, hogy ne foglalkozzon vele, máskor is szokott csuklani, majd elmúlik. Kb. 1 perc múlva ezt hallottam a konyhából:

Na, tessék inni! Nem hallod, igyál! Azt mondtam hogy igyál! Ne kapálózz, hanem igyál vizet! Ha nem iszol, akkor szólok apának és dá-dá lesz.

Közben hallottam, hogy a gyerek küzd és nyöszörög. Ez nem rossz neki? A férjem is gyakran veszekszik vele és mondogatja, hogy dá-dá lesz, ha valami rosszat csinál, de a gyerek ilyenkor csak vigyorog és közben üti a saját kezét.

2012. jún. 1. 20:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért a kedves válaszadónak, aki annyira védi a nagyit megjegyezném, hogy az én nagymamám is erőszakos volt. Csak annyiban különbözött a helyzet, hogy nem a vízzel, hanem a kajával. Anyukám mesélte, hogy sokszor arra ért a mamához (mikor ő vigyázott Rám), hogy még a fülem is spenótos volt, de Nagyi rendületlenül csak tömte és tömte belém a spenótot. Ordítva forgattam el a fejem az etetőszékben, de ez sem érdekelte, hiszen a spenótot MEG KELL ENNI. Valóban, nem lettem lelki beteg, de az holt biztos, hogy én a spenótot meg nem eszem azóta sem.

Nyilván nem ugyanaz a két eset, de nagyi azzal többet árt, ha erőszakoskodik, mint amennyit használ. A fenyegetőzésről nem is szólva. Tényleg csak azt tanulja meg a gyerek, hogy innia kell, akarata ellenére!!! akkor is ha nem szomjas!, mert különben dá-dá lesz. Ez semmi esetre nem jó!

2012. jún. 1. 21:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ennek a fenyegetős, megijesztős, megfélemlítős nevelési formának nagyon ellene vagyok. Ha akar inni majd iszik, ha meg nem úgysem tudja az ember belé erőszakolni, csak még idegesebb lesz tőle.

Persze valószínűleg nem lesz lelki sérült ettől, de az is elég valószínű hogy nem ő lesz a kedvenc nagyi.

2012. jún. 1. 21:57
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Nem védtem annyira a nagymamát, tanuljatok már meg szöveget értelmezni...

Azt mondtam, hogy nem kell azért egyből infarktust kapni, nem lesz idegbeteg meg lelki sérült a gyerek, de azt is odaírtam, hogy NYILVÁN NEM JÓ, hogyha ezt csinálja a nagymama, DE ha ez nem teszik, talán rá is lehet szólni és akkor megérti mi a gond.

2012. jún. 1. 22:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Az fel sem tűnik senkinek,hogy a kérdező férje gyakran veszekszik és fenyegeti az 1 éves lányát!!!

A nagymama a legkisebb gond ebben a sztoriban!!!

2012. jún. 1. 22:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben SÜRGŐSEN beszélnék az anyóssal és a férjjel is. Egy 1 éves gyereket veréssel fenyegetni, mikor nem is csinált semmi rosszat, csak nem akar inni? :O Ez nem normális.

A férjed pedig pláne durva. 1 évesen még nem rosszalkodnak annyira, ez csak rosszabb lesz, és akkor 2 évesen rendesen meg fogja verni, vagy mi? Egy ekkora gyereknek el kell magyarázni, hogy mit miért nem szabad, és elvinni onnan. Pl. ha bele akar nyúlni a konnektorba, akkor elmondani neki, hogy azért ne nyúljon bele, mert megrázza az áram, ami nagyon fájni fog, és szépen elterelni a figyelmét valamilyen játékkal. Nem pedig veréssel fenyegetni.

A gyerek érti, hogy ez fenyegetés, de próbálgatja a határait, ezért vigyorog és üti közben a kezét.

2012. jún. 2. 15:41
 16/16 A kérdező kommentje:

Megint itt van anyósom és mást sem hallok a szobából, hogy ezt sem szabad, azt sem szabad, dádá lesz, anya megdádáz...(csak a játékaival játszik)

Mondtam neki, hogy lefektetem a gyereket, betettem a kiságyba, erre a mama kivette, hogy nem álmos, kihozta a konyhába, a gyerek megfogott egy műanyag vödröt, erre megint kezdi a mama, hogy anya megdádáz. Mondtam neki, hogy nálam nincs dádá, mert még kicsi. Erre ő: akkor apa fog megdádázni!

2012. jún. 5. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!