Nem az ateisták azok, akik próbálnak "megtéríteni? "
Gyakran hallom az oldalon, hogy az ateistákat folyton meg akarják téríteni a különféle vallási csoportok, ezért sokan már elzárkóznak a többi vallásos embertől is.
Mégis, a személyes tapasztalataim alapján még sosem hallottam arról, hogy valamilyen egyház megszállottan zaklatna valakit, vagy egyáltalán megpróbált volna engem bárki "megtéríteni"
Az ateisták viszont folyton próbálnak lebeszélni a vallásról másokat mindenféle helyzetekben, gyakran sokkal durvábban, mint mondjuk Jehova tanui. Nem gondoljátok, hogy ők azok, akik gyakran túlzásba esnek?
(Bár az ajtómon még nem kopogtak "Hagydelistent" aktivisták)
44
NEM, nem talált.
Nem vagyok ideges.
Nem vagyok kizökkentve.
Akkor sem, ha ezt is HAZUDOD MAGADNAK, mint annyi minden mást.
Remekül szórakozom a hülyeségeden és azon, hogy mi mindent kell hazudnod magadnak, hogy erősnek hidd magad.
Kínos vagy, nevesétges.
De az ugye megvan, hogy az ateizmusnak semmi köze a vallásossághoz. Az ateizmus az isten/istenek létét tagadja. Ennek ellentéte a teizmus, mely hosz istenben/istenekben. A kettőnek nincs semmi köze a vallásossághoz. Vannak ateista vallások is, akik nem hosznek istenben pl raelizmus, zen buddhizmus, taoizmus. És ugyanúgy vannak vallástalan teisták is, velük az ókori filozófusok körében lehetett leginkább találkozni.
Az, hogy fanatikus ateisták az ateizmus = nem vallás paradigmát mindenhova odaokádják, még nem lesz egyből igaz. És ezért nem tudom komolyan venni az ateisták nagy részét, mert még az alapvető terminológiákkal sincsenek tisztában.
Az, hogy itt nyugaton a főbb vallás a kereszténység és ennek történetesen az alapja az istenben való hit, az nem jelenti azt, hogy a világ összes többi ezer vallásának is ugyanez lenne az alapja, az, hogy ti az ábrahámi vallásokon kívül nem ismertek egyetlenegy vallást sem, az nem jelenti azt, hogy ne lennének más vallások, amik történetesen éppen ateisták lennének. Lényegében elmondható a hozzád hasonlóakról, hogy ateista = antikeresztény.
Az ódodás példán meg nem értem mit sértődtél meg. Te hoztad fel az egész ovis ideológiai neveléses témát, akkor meg ne csodálkozz, hogyha én is hozok példát a másik oldalról is.
Az ateista professzor szégyenben marad.
EMBER,
az ez egy FILM, ahol a színészek eljátsszák a szerepüket és az történik, amit a forgatókönyvben e történet író leírt! Láttam filmet, ahol Hitlert sikerül egy merénylettel megölni, na most akkor az az igazság?
Ne légy már ennyire ostoba! Az általad linkelt filmnek köze sincs a valósághoz, ahol számtalan vitában mosták fel a padlót a kreacionista áltudósokkal!
Csak ízelítőnek NÉHÁNY idézet a filmből (az evolúciós vitára koncentrálva kis megjegyzésekkel):
---- ( a kreás vitapartner bevezető szövege):
"Rögtön az első probléma, amit látok, hogy az evolúció a legigazabb értelemben véve nem tudományos, hiszen a tudomány azzal foglalkozik, amit meg lehet tapasztalni, és reprodukálható kísérletekkel. A tudományos következtetéseket el kell fogadni, de csak azután, hogy ellenőrizték őket. Az élet eredete se nem reprodukálható bármilyen laboratóriumban, ...
... A meghatározás szerint a valódi természettudománynak nincs tudomása arról, honnan származik az élet, beleértve az emberi fajt is,
... Ha nem Isten teremtette meg az univerzumot, akkor ki vagy mi tette azt? Egy nagy "Bumm", ami előállított egy kozmikus robbanást? Mi idézte elő a "Bumm"-ot? Egy kémiai reakció? Mi szervezte az eredeti kémeket vagy molekulákat vagy gázokat, vagy bármit, ahogy az evolúcionisták állítják, az élet formájára itt a földön? ...
... hogy az evolúciós nézet valódi meghatározása a világegyetemről ... ,hogy az élet hogyan indult a földön.
--- A "Biológia professzor" szövege):
" De ha az evolúciós válaszokhoz közelítünk, a laboratóriumi kísérletek és intenzív tudományos elemzések meggyőzőnek bizonyultak, hogy az élő szervezetek élettelen vegyi anyagokból fejlődtek ki, és amitől ez annyira fontos, az az, hogy ez azt jelenti, nem volt szükség intelligenciára az élet megalkotásához a kezdetekben.
"
Tudod, ha valamiből süt az OSTOBASÁG, az ez a párbeszéd, MINDKÉT RÉSZRŐL, és azokról is, akik benyalják az efféle propaganda filmeket!!!
Először is TUDNI KELLENE, az evolúciónak SEMMI KÖZE az sem az élet létrejöttéhez, sem az univerzum létrejöttéhez! Aki még ennyire sem ismeri a kérdést, az ne is kezdjen bele egy evolúciórós vitáról szóló film készítésébe!!!
Az EVOLÚCIÓ tárgya csupán az élővilág változatossága, ami azután kezdődik, hogy az első reprodukcióra képes élőlény megjelent a Földön.
Az, hogy előtte mi volt, ez hogyan keletkezett, NEM RÉSZE az evolúció kérdéskörének!
A fenti idézetbő láthatóan egy a témához nem értő írta meg a "biológia professzor" szövegét -mivel ő ezt, az éppenséggel el nem hanyagolható részletet szintén nem ismeri-, így nem az ateista biológia professzor marad szégyenben, hanem a film készítője!!
(És persze a nyál csorgató közönsége, aki elhomályosuló szemmel figyeli a kreacionizmus eme diadal ittas mennybemenetelét a filmen).
Továbbá, hogy magáról az evolúcióról is szót ejtsünk, annak bizonyítására rengeteg tudományos kísérlet van, amelyek igazolják, mint létező folyamatot. Csak itt a gyakorin is fel lett sorolva hozzáértőktől szerintem százas nagyságrendben az evolúciót igazoló kísérlet.
Visszatérve még egy pillanatra a filmre, a "visszatérő, megtért professzor" szavaira: "A föld nem több milliárd éves, még csak meg sem közelíti." és így ennyi, indoklás nincs, csak egy kijelentés! "Ő bármit is mond, nekem van egy cáfolatom ... " mondja még, anélkül, hogy akár egyetlen apró érvvel előállna, és az "ateista biológia professzornak" még egy mondatnyi válaszra sem telik, a forgatókönyv nem ad rá lehetőséget. Csak egy méla fejrázásra, amivel tudomásul veszi a vereségét Így könnyű győzni, ha az ellenfelet már eleve gúzsba kötik!
Undorító ez a film!!!
A valóságban az efféle viták érdekes módon pont fordítva végződtek, sőt az a bizonyos bírósági tárgyalás is, amelyen a kreacionista szemlélet oktatását nem engedélyezte a bíróság.
Kormeghatározás:
Itt elkezdheted: [link]
Adalék az evolúcióhoz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Ceresvisiae válaszai elsősorban!
Egy kicsit összefoglalva: [link]
Szépen összeszedett anyag!
És egy konkrét evolúciót BEMUTATÓ kísérlet:
"Az ateista professzor szégyenben marad."
Megnéztem a filmet.
Mindkét fél részéről a közismert gyenge frázisokat puffogtatták.
Ateistaként mondom,ha ilyen evolúció professzorok tanítanának (amelyik vitázott a hívő apával),már rég lehúzhatta volna az elmélet a rolót.
A kedves mindent tudó megtért professzornak mondjuk erről illene tudni: [link]
Itt egy 12 ezer éves növényről van szó (azóta növekszik), ami meglehetősen ütősen cáfolja a fiatal Föld (kb 6000 év) teóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!