Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki az akit felháborít a...

Ki az akit felháborít a pedofil papok és az őket rejtegető hazug egyház ténykedése?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 15:19
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
2010. jún. 23. 08:50
 42/58 anonim ***** válasza:
50%
Engem pl, ideje lenne Ratzinger lecsukni.
2010. jún. 24. 12:55
 43/58 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a kereszténygyalázó gyűlöletkeltőket kéne börtönbe zárni, ld. példaként Oroszországot: [link]
2010. jún. 24. 13:20
 44/58 ekeke ***** válasza:
55%
Minden vallás csak franchise rendszer, vállalkozás, ez esetben is védik az anyagi érdekeiket. Természetes, hogy a pénzért és hatalomért semmi nem számít.
2010. jún. 27. 10:56
 45/58 anonim ***** válasza:
45%

Igen felháborít, és igen nem csak a papok között vannak pedofilok, de mégis a papoktól várná legkevésbé az ember, hisz ők a tiszta erkölcsös és feddhetetlen élet hirdetői és példamutatói volnának, vagy mi.

Az egyház állam az államban. Vagyis saját jogokat és törvényeket gyakorló szervezet. Ezért a közösségükben történt törvényszegéseket a saját módszereikkel büntetik. Vagyis gondolom a pedofil pappal elmondatnak néhány miatyánkot és máris újra érvényes az útlevele a mennyországba.

Nem véletlenül titkolják a szennyeseiket, hiszen ha kiderülne (ami mostanában elkezdődött), alapjaiban rengetné meg az egyház hitelességét és ezáltal létjogosultságát.

2010. jún. 27. 19:37
 46/58 Mutant Ninja Pony ***** válasza:
41%

Engem kifejezetten felháborít, és ezért utálom is az egyházat!!! meg más dolgokért is, amiket a történelemben követtek el.

Akinek nem inge ne vegye magára!!!

2010. jún. 27. 21:21
 47/58 anonim válasza:
"A politika,vallás csak emberpazarlás"
2010. jún. 27. 21:34
 48/58 anonim válasza:
érdekes...a médiában évekig felhánytorgatják, ha egy pap bűnt követ el..és igen tudom,tönkre tették szegény kisfiúk életét, és én is elítélem őket emiatt..de a többi embert is ugyanúgy aki ilyet tesz.nem emelem ki a papokat, ők is ugyanolyan emberek akik hibázhatnak..arról bezzeg sose beszél senki, hogy mennyi mindent követnek el, ami jó.én nagyon sokat köszönhetek egy bizonyos papnak!nem is mint papnak, mint embernek.nem vagyok vallásos, nem nagyon hiszek ezekben a dolgokban,de szerintem ez a hazug egyház egy kicsit erős.
2010. jún. 28. 08:40
 49/58 anonim ***** válasza:
61%
Mindenki azt hisz, amit el akar hinni!
2010. jún. 28. 19:06
 50/58 anonim válasza:
66%

Véleményem szerint a katolikus egyháznak alapvetően meg kéne újulnia. Ez csak eredménye a sok rosszul értelmezett hitbeli felfogásnak, amit alkalmaznak. Egyszer s mindenkorra szakítani kéne a "hétközben csinálok, amit akarok, hétvégén majd meggyónom" hozzáállással-ez istenkáromlás. Gyökeres megtérésre és életváltozásra van szükség, még a papoknak is. Ugynígy a papi nőtlenséggel is le kéne számolni. Ettől függetlenül meggyőződésem, hogy vannak igazán megtért, komoly, hiteles katolikus papok és hívek! Őket kell nézni, a többi hitelét vesztett majd elszámol Isten előtt a bűneivel. Az, hogy az egyházi vezetőség rejtegeti e a bűnt vagy sem, tök mindegy. Isten úgyis félreteszi a megbotránkoztató, alkalmatlan szolgákat.

... amúgy nyilván azért botránkoztatja meg a kérdezőt, mert Isten szolgájától többet vár. Ez az elvárás teljesen jogos, és azt bizonyítja, hogy szíve mélyén mégis hisz Istenben és a hiteles keresztény életben. Nem szabad a megbotránkoztató emberekre nézni, keresni kell az ellenpéldákat, hiszen abból még mindig több van.

Amúgy pedig a szervezti egyházon kívül (vagy belül) létezik egy szervezetlen, láthatatlan egyház, amelynek tagja minden hívő, felekezettől függetlenül. Ide kell tartozni. A közösségre viszont azért van szükség, mert az ember társas lény, és kell a kapcsolat, a biztatás és összetartás. El kell fogadni azt a tényt, hogy ha az egyházhoz tökéletlen emberek tartoznak (márpedig mindenki tökéletlen), akkor az egyház sem lehet tökéletes. Ha a kérdező csatlakozna az egyházhoz, az egyház megint csak "egy fokkal" bűnösebb lenne. Persze a hívő törekedjen a tiszta életre, és ne tűrjön meg az egyház égbe kiáltó bűnöket!!

2010. jún. 29. 07:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!