Ki az akit felháborít a pedofil papok és az őket rejtegető hazug egyház ténykedése?
Hogy engedheti meg egyáltalán isten,hogy olyan szolgái legyenek akik kisfiúkat molesztálnak.Miközben a szeretet hirdetik.Sajátos értelmezése ez a szeretetnek...
Akinek isten jogot ad arra hogy feloldozzon másokat bűneik alól,kereszteljen,és isten nevében nyilatkozzon az mégsem egyszerű pedofil...
De hol van ilyenkor az úr?Elveszi az idejét a bárányok sanyargatása aids-szel,rákkal,árvízzel?
Az lehet, h. a papok is emberek, de ők Istennek szentelték az életüket. Nekik példát kellene mutatniuk. Az, h. mondjuk egy pap hazudik megbocsátható, de az, h. kisfiúkat molesztál az nem!!! Én biztos nem engedném, h. továbbra is papok legyenek. Ráadásul a legtöbb katolikus pap beképzelt, büszke a "hatalmára", lekezelő. Egy olyan ember nekem beszéljen a bűnökről a templomban, aki gyerekeket molesztál a szabadidejében.
Én vallásos vagyok, katolikus szellemben neveltek fel. De az egyháztól hamar megundorodtam. Főleg attól, h. a katolikus papok fényűző ruhákban és templomokban prédikálnak, miközben gyerekek tömegei élnek kilátástalan helyzetben. Ez gusztustalan!!! Viszont a vallás igenis nagyon fontos számomra ettől függetlenül, mert ez ad értelmet az életemnek, h. van miért küzdeni. De templomba bizony be nem teszem a lábam!!!
Isten nem szól bele az emberek életébe. Magunkra hagyott minket. És majd a túlvilágon számolsz el. Ezért hagyja, h. ilyen emberek legyenek papok. Az ember feladata, h. felismerje a rosszat és a jót válassza.
A Bibliában egyébként benne van, h. lesznek majd hamis próféták.
kérdező:
Ezt nem az Úr csinálja, hanem a bűneink. A bűneink a megmaradt világ részét teszik tönkre, minél több a bűn, annál szabadabb kezet kap a sátán, és ez fogja feloldani őt bilincsétől. Mert ugye most még csak a szája nagy, de ki kerül a béklyó alól, akkor lesz itt szenvedés...
--------
Léteznek alkalmatlan papok a hivatásra is, de más szakmában is bővelkednek ebből rendesen.
De a kérdező azt várja, hogy Isten sújtson le a papoknak a... egy 1000MegaV-os villámmal, a kérdésnek is ez a lényege.
Nem tudom, ki jött Jehova tanúival és miért, de náluk nincsenek is papok, szóval biztos nagyon sokat ért az illető a témához... :)
Az lehet, h. a papok is emberek, de ők Istennek szentelték az életüket. Nekik példát kellene mutatniuk. Az, h. mondjuk egy pap hazudik megbocsátható, de az, h. kisfiúkat molesztál az nem!!! Én biztos nem engedném, h. továbbra is papok legyenek.
Ha ilyen kiderül, nem is engedik, hogy papok maradjanak, nyugi. Az már más kérdés, hogy nem mindig derül ki. Félreértés ne essék, nem védem a pedofil papokat, távol álljon tőlem, de ez nem a papság és az egész egyház hibája, csak bizonyos embereké. Aki ezért egy egész közösséget hibáztat, az általánosít, az általánosítás pedig eléggé primitív dolog. Ne az egyházat nevezzük már ezért hazugnak és undorítónak, hanem azokat az embereket, akik elkövetik az ilyesmit. Pedofil lehet bárki, nem csak egyházi személy. Csak épp a média ezeket az eseteket fújja fel a legjobban, mert felháborítónak tartják, ha egyházi személy bűnt merészel elkövetni.
Ráadásul a legtöbb katolikus pap beképzelt, büszke a "hatalmára", lekezelő. Egy olyan ember nekem beszéljen a bűnökről a templomban, aki gyerekeket molesztál a szabadidejében.
Ilyen alapon ne merészelje az a szülő kioktatni a feleselő gyerekét, aki gyerekkorában maga is feleselt a szüleivel.
"Ilyen alapon ne merészelje az a szülő kioktatni a feleselő gyerekét, aki gyerekkorában maga is feleselt a szüleivel."
A pap életét a jónak szenteli, ő nem követhet el ekkora baklövést. A két dolog teljesen más!!! Egy pap mégis milyen jogon gyóntat engem, ha ilyet csinál?
Milliószor kiderült,hogy igenis rejtegeti őket az egyház!Tudják hogy micsoda ellentmondás ez,és nehogy folt essen a becsületen inkább dugdossák a mocskot...
Csak hogy tudjátok milyen számokról beszélünk:Több ezer esetben derült ki bíróság előtt a dolog,az usa-ban csődközeli helyzetben van az egyház a kifizetett több százmillió dollár miatt.Ezernyi per van most is folyamatban,ha mind elvesztik lehúzhatják a rolót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!