Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosak hogyan és miért...

A vallásosak hogyan és miért vannak meggyőződve valamiről, amit semmi nem bizonyít?

Figyelt kérdés
2018. aug. 1. 16:48
1 2 3 4 5
 31/44 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kedves Bagomat!

A történet amit átéltél, bizony elég rémisztő, és őszintén örülök neki, hogy sikerült a gyógyulás!

Őszintén megmondom, nem látom át az ateista ÉS megrögzött alkoholista állapot közötti összefüggést.

Ismerősöm rendszeresen templomba járó, hívő asszony, aki csak nagy nehezen gyógyult ki az alkoholizmusból, mégsem tételezek fel kapcsolatot a két állapot között. Vannak nem alkoholisták és vannak alkoholisták. Vannak hívők és nem hívők. Pont. Ezek az állapotok bármely kombinációban keveredhetnek, de nem hiszem, hogy kimutatható bármilyen összefüggés az alkohol függőség és az istenhit vagy nem-hit között.

"Ez olyan sokkot váltott ki belőlem,hogy 10 évig nem bírtam az italra nézni,ekkor fordultam Isten felé,és azóta is tart ez a hit."

Az ilyen élethelyzetek, lelki megrázkódtatások képesek radikális változást okozni az emberi gondolkodásmódban. Egy ilyen szituációban az ember átértékeli a prioritásokat, megpróbálja feldolgozni az őt érő sokk hatást. Nincs ebben semmi furcsa. Te képes voltál megszabadulni a káros szenvedélyedtől és rátalál egy lehetséges útra, ami az életedben segít irányt mutatni. Ez jó!

Részemről ebben nem látok semmi csodát. Szerencséd volt, és ennek örülni kell. Ismeretlenül is gratulálok hozzá.

De ugye látod, hogy te egy voltál csupán, akinek sikerült, de voltak ott mások is, akiknek nem így alakult a sorsa!

Miért gondolod, hogy pont egy ateistát segített meg Isten? A többiek mennyivel voltak kevésbé rászorultak/méltók a segítségére? És ha megsegített éppen téged valami különös oknál fogva, akkor miért nem előbb segített, esetleg még akkor, amikor rászoktál az alkoholra? Csak az átélt szenvedés fordíthatott felé? Más, egyszerűbb út nem kínálkozott a MINDENHATÓNAK? Ha pont te kellesz neki, lehettél volna már kis korodtól hívő!

2018. aug. 4. 00:30
 32/44 Bagomat ***** válasza:
0%
Kedves Darkmoon80.Biztos hallottál a pótcselekvésről,nekem az Istenben való hit vollt. Lehetettvolna mondjuk cigaretta,csoki, vagy torta.Az egyik szenvedély beteg rengeteg tortát evett és felzabálta moslékot a konyhán pedig miliomos volt.Mert voltak ilyenek is.Egy kábítószeres felakasztotta magát az ablakrácsra,de túlélte.Sorolhatnám tovább de ennyi elég
2018. aug. 4. 01:38
 33/44 anonim ***** válasza:
hulyeseg az egesz , XXI.szazaban elunk..a valo vilagban , nem meseben, igaz mindekinek joga van, abban hinni ami NEKI tetszik, es jol erzi magat,
2018. aug. 4. 05:09
 34/44 anonim válasza:
Biblia: Rómabeliekhez irt levél 1:20
2018. aug. 4. 08:24
 35/44 Bagomat ***** válasza:
Hogy beléptünk a 21. századba csak egy dolog,sokan ettől még nem lettünk okosabbak.
2018. aug. 4. 08:46
 36/44 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
A vallás Isten Igéje alapján - VARÁZSLÁS! Mindaz amit ők tesznek mondanak tanítanak ezt a kategóriát képviselik. A varázslás lényege, hogy azt a valamit, amit az állítója elképzel, rákényszeríti másokra, hogy azt higgyék, gondolják, cselekedjék amit ő állít. Ezt különböző úgynevezett "technikákkal" éri el. A meggyőzés szóban, bűntudat keltésben, a múltbeli hagyományokra való hivatkozással, vagy tettekben is kimutatható. Nagyon széles repertoárja van.
2018. aug. 6. 23:48
 37/44 anonim ***** válasza:

A hit egy lépcsőfok.

Hitből lesz az igazi, használható tudás.

2018. aug. 8. 20:41
 38/44 anonim válasza:
Én nem értek egyet a vallással, nem vagyoj hívő. Az én "hitem" abban nyilvánul meg, hogy józan ésszel gondolkodom. Csak olyam cselekvést végzek, ami másnak nem okoz problémát. Ennyi. A többihez, senkinek semmi köze
2018. aug. 10. 05:29
 39/44 VikATanacsTalan ***** válasza:
0%
Tudnád pontosítani, hogy mire gondoltál? Isten létezésére számos bizonyíték van, csak észre kell venni. Meg lehet nézni pl. valószínűség számításos módszerrel, hogy az elektronok milyen pályákon mozoghatnak az atommagok körül, vagy akár az élet véletlenszerű kialakulásának mekkora a valószínűsége. Az lesz az eredmény, hogy mindez egy külső, rendszerező értelem nélkül gyakorlatilag lehetetlen. Vagy ott van Jézus Krisztus élete, feltámadása, amiről tárgyi bizonyíték is fennmaradt. Erről tudományos módszerrel bebizonyították, hogy a középkorban készült, tehát nem hiteles, és a materialistáknak ennyi elég is. Az, hogy a bizonyítás hibás, senkit sem érdekel.
2018. aug. 10. 05:57
 40/44 Darkmoon80 ***** válasza:

"Tudnád pontosítani, hogy mire gondoltál? Isten létezésére számos bizonyíték van, "

Lehetséges, hogy én kicsit rosszul látok, így kérném a segítségedet!

Mutass néhány olyan konkrét dolgot, ami Isten létezését bizonyítja!

Persze az, hogy te az elektronpályák elhelyezkedését Isten bizonyítékának tartod, az meglehetősen érdekes, mivel így a teljes világot, annak minden részletével együtt, az összes fizikai kémiai biológiai stb. jelenséggel egyetemben annak tarthatod. Csak az a kérdésem, miképpen mutatod ki, hogy az adott jelenség nem általános törvényszerűség, hanem metafizikai beavatkozás eredménye?

Jó lenne a nagy rácsodálkozás helyett valami konkrét dolgot hozni bizonyítéknak, mivel az "én nem tudom elképzelni ..." nem istenbizonyíték, hanem szegényes képzelőerő csupán.

2018. aug. 10. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!