Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosak hogyan és miért...

A vallásosak hogyan és miért vannak meggyőződve valamiről, amit semmi nem bizonyít?

Figyelt kérdés
2018. aug. 1. 16:48
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
68%

"Arra sincs bizonyíték, hogy Zeusz nem létezik. "

Hát ez az, erről beszélek!

Miért nem hiszel benne akkor?

"Arra sincs, hogy nincsenek egyszarvúak"

Ez meg a párja, pontosan ezt kérdeztem, ebben miért nem hiszel? Az érved szerint ebben is kellene.

Hitetlen vagy?!

"Mindenki lehülyézi, aki azt állítja, hogy látott már egyszarvút"

Állított ilyet valaki, hogy látott? Eddig csupán arról van szó, hogy attól, hogy semmi bizonyíték nincs valaminek a létére, attól még szerinted hinni lehet benne.

"De mi van ha tényleg látott?"

Akkor az már nem hit, hanem bizonyosság.

"Az nem bizonyíték, hogy szerinted nem létezik, mert nem létezik és kész!"

Nem mondta senki, hogy nem létezik és kész.

Itt most arról van szó, hogy nincs arra bizonyíték, hogy létezik.

Ezernyi dolgot tudnék felsorolni, aminek a létezésére nincs bizonyíték, sőt ki is találhatok ilyen dolgokat tetszés szerint. A te hozzáállásoddal ezekben mind értelmes hinni, pusztán azért, mert nem lehet bizonyítani a nemlétüket.

Az érvedet cáfolom, nem Isten létét, ha nem vennéd észre.

2018. aug. 2. 10:59
 12/44 anonim ***** válasza:

"Miért nem hiszel benne akkor?"

Ki mondta, hogy nem hiszek benne?

2018. aug. 2. 12:46
 13/44 Bagomat ***** válasza:
19%
Nézetem szerint isten és ördög bennünk van a lélekben és rajtunk múlik hogy ki kerekedik felül.Igen,mert mindenkinek van lelke.Bizonyíték erre hogy halálunk után,pár dekát vesztünk a súlyunkból, mikor a lélek elhagyja a fizikai testet.
2018. aug. 2. 15:11
 14/44 A kérdező kommentje:
#13 as, ezt magad sem gondoltad komolyan... Pár dekát vesztük XDDD
2018. aug. 2. 15:29
 15/44 anonim ***** válasza:
70%

Mondjuk ez tényleg igaz, pár dekát vesztünk, de az nem a lélek.

Ugyanis elernyednek a záróizmok és úgy halunk meg, ahogy megszülettünk, kiürülnek a beleink, na azt tényleg elvesztjük.

2018. aug. 2. 15:57
 16/44 Bagomat ***** válasza:
29%
Nos ezt nem én találtam ki ehez kevés vagyok.Tudományosan magyarázzák. Minden élőlénynek van lelke.Mi állunk a legmagasabb szinten az élővilágban,mi tudunk róla. Vizsgálták tudósok halálos betegeken,közvetlen a halál előtt és a halál után mérték a súlyukat innen ered a súly külömbség,tévedés kizárva
2018. aug. 2. 20:54
 17/44 Darkmoon80 ***** válasza:
74%

OK, légy szíves linkeld valamely tudományos folyóirat idevágó cikkét!!!

Tudod én kutakodtam egy kicsit, de SEMMI idevágó szakirodalmat nem találtam!

2018. aug. 3. 06:22
 18/44 Bagomat ***** válasza:
Én az interneten kerestem. Beírtam a keresőbe "könyvvek a lélekről" ingyenes. Kidobott ingyenes könyvvket,persze lehet vásárolni a leg olcsóbb 3800 Ft. Ezt vagy postázzák de le is töltheted ha van bankkártyád.
2018. aug. 3. 09:47
 19/44 Bagomat ***** válasza:

A könyv szerzője éscíme:

Leslie Abraham

Amit a lélekről már mindenkinek tudnia kellene

Ez ingyenes pdf formátum,le kell tölteni egy pdf olvasót

2018. aug. 3. 10:00
 20/44 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kedves Bagomat!

Valami nagy értelmezésbeli vagy szövegértési probléma van úgy tűnik kettőnk között!

Idézem a kérdést/kérést amit feltettem neked:

"

OK, légy szíves linkeld valamely tudományos folyóirat idevágó cikkét!!!

Tudod én kutakodtam egy kicsit, de SEMMI idevágó szakirodalmat nem találtam!

"

(17-es hozzászólás)

KIEMELÉS: " ... valamely tudományos folyóirat ..."

Válaszul te belinkelsz egy ezoterikus könyvet, ami (remélem belátod) tudományos szaklapnak éppenséggel nem nevezhető.

Beleolvasva lelki életről, Istenről, stb. láttam fejtegetéseket, DE tudományos vizsgálatot, mérést, igazolt kísérletet egyet sem.

Tanulságos a könyv végén a felhasznált irodalom felsorolása:

"SZENT BIBLIA Károli Gáspár fordításában

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada: SRIMAD BHAGAVATAM The Bhaktivedanta Book Trust

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada: AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS TUDOMÁNYA, A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA, A TANÍTÁSOK NEKTÁRJA

The Bhaktivedanta Book Trust

Vay Ödönné: SZELLEM, ERŐ, ANYAG Szellemi Buvárok Pesti egylete 1924 "

Szerinted melyik mű publikált ezek közül tudományosan elismert kutatási eredményeket?!

"Én az interneten kerestem. Beírtam a keresőbe "könyvvek a lélekről" ingyenes. Kidobott ingyenes könyvvket," (18-as válaszodból idézve)

Mint írtam:

"Tudod én kutakodtam egy kicsit, de SEMMI idevágó szakirodalmat nem találtam!" (17-es válaszomból idézve)

Ugye érzed az ingyenes könyvek és a szakirodalom közötti különbséget?

Ez utóbbi TUDOMÁNYOS publikációt, szakmai lektorok által lektorált, magas idézettségi faktorú könyvet vagy szaklapban megjelent cikket jelent. Jelen esetben minthogy fizikai (mért súly!!!) jellemzőről van szó, mely testi folyamathoz (biológia - halál!!) kapcsolódik, elvárható a biológiai vagy fizikai szakirodalom listázása! (és nem ezoterikus ismeretterjesztő könyv említése, melynek nincs kísérletes alátámasztása.)

Idézem figyelmedbe az általad írt hozzászólást:

"

Bagomat nevű felhasználó válasza:

Nos ezt nem én találtam ki ehez kevés vagyok.Tudományosan magyarázzák. Minden élőlénynek van lelke.Mi állunk a legmagasabb szinten az élővilágban,mi tudunk róla. Vizsgálták tudósok halálos betegeken,közvetlen a halál előtt és a halál után mérték a súlyukat innen ered a súly külömbség,tévedés kizárva

"

(16-os válasz)

Kérdéseim továbbra is:

--- Hol van a lélek létét/súlyát alátámasztó tudományos vizsgálat publikációja? (Ilyet eddig még nem mutattál!)

--- Milyen módon van kapcsolatban az általad említett könyv a kérdéses, általad említett tudományos magyarázattal?

--- Milyen alapon állítod, hogy "tévedés kizárva", amikor egyetlen bizonyítékot sem tudsz felmutatni az állításod alátámasztására??

2018. aug. 3. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!