Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, miért nincs...

Ha Isten létezik, miért nincs ennek semmi látszatja?

Figyelt kérdés

Elvileg törődik az emberekkel, hiszen az ő gyermekei, mégsincs semmi látszatja hogy valaha tett volna bárkiért is bármit.

Elvileg ő teremtett mindent, mégsincs semmi nyoma hogy bármi is teremtve lett volna.

Ennek ellénére elvárja hogy higgyünk, és megbüntet ha nem hiszünk. Ez elég igazságtalan dolog.

2018. máj. 3. 13:44
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
Aki keres az talál! Akit meg semmi nem érdekel, az meg a falat kapargatja még halála pillanatában is.
2018. máj. 5. 16:50
 42/46 anonim válasza:
28%
Isten létét nem lehet bizonyítani, az hit kérdés. A hitet meg ki kell munkálni. Ez egy egész életre szóló kemény munka, de Isten segít. És megéri a fáradság, ezért születtünk, hogy keressünk életet, és találjunk! Az hogy az élet személy szerint vegeter, az gond, meg a sok betegség, de az Iszen ad új életet ha szép életet élünk, mert gyönyörködik bennünk. Minden bajt az ember csinál, de Isten azt ígérte hogyha bármi történik is akiket Ő szeret azokat kivezeti ebből a nem valódi életből. Én hiszek neki. Ámen.
2018. máj. 5. 17:00
 43/46 anonim ***** válasza:
41%

Lehet keresni Istent a létező világunkban,de mindenbe belemagyarázás,beleképzelés nélkül nem megy.

Vannak akik ezt elfogadják (pl.:én),azok az ateisták,a valós okok keresői.És vannak akik nem,azok a hívők,akik már megtalálták a választ maguknak.

2018. máj. 6. 09:05
 44/46 anonim ***** válasza:
50%
Hihetetlen ennyi hülyeséget egy helyen már rég olvastam :-D Véleményem szerint akik istenben hisznek gyengék... Ha történik valami akár jó, akár rossz istennel magyarázzák, még véletlenül sem avval hogy cselekedtek valamit azért, hogy így alakuljon. Szánalmas hogy hisznek valamiben 'mert biztosan van' bár tudományos magyarázata nincs. Múlt évben voltam esküvőn és hát sajnos a szertartás templomi volt. Hát ennyi hülyeséget amit a pap összehordott! És elméletileg a'felvilágosult' emberek ezeket elhiszik :-D
2018. máj. 6. 15:09
 45/46 anonim ***** válasza:
44%

A szerető Isten és az emberek között a bűn válaszfalat húzott, nem rövidült meg az Isten keze, hanem a bűnök miatt nem avatkozik bele az emberek életébe közvetlenül, hanem a megtérés lehetőséget kínálja fel minden embernek.

Sok vallásos ember is panaszkodik, hogy hiába jár templomba minden vasárnap, nem érzi Isten gondolkodását az életén. A templomba jarogatas és a gyónogatás sem elég, megteresre van szükség a bűnökből az élő Istenhez.

Isten nem szeretet automata, nem Télapó, hogy mindenkinek ajándékot ad, hanem igaz bíró is.

2018. máj. 11. 20:52
 46/46 anonim válasza:

Ez az én tanútételem Isten szeretetéről, aki 15 év után is "megvárt", hogy visszataláljak Hozzá! Kezébe adtam minden problémámat, kétségemet és félelmem a jövőt illetően és Ő választ adott nekem!

Itt a tanútételem,kérlek nézzétek meg:

I.rész: https://www.youtube.com/watch?v=rwkaVv_oxmA

II. rész: https://www.youtube.com/watch?v=RBYxKNVpGGY

2018. júl. 7. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!