Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten ha létezik, tesz bármit...

Isten ha létezik, tesz bármit is az emberekért?

Figyelt kérdés

Ha szétnézünk a világban, azt látjuk hogy egy hívő ember élete semmivel sem különb egy nem hívőétől. Ugyanúgy lesznek ők is betegek, szerencsétlenségek áldozatai, stb.

Akkor miből kéne látni, hogy Isten létezik, ha a gyakorlatban semmiféle hatással nincs az életünkre?

2018. ápr. 9. 18:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%

Előre tudom, hogy le fogtok pontozni a hitbuzgó dumám miatt :)

Istenben nem azért hisz az ember, hogy cserében ne legyen beteg, ne történjenek vele rossz dolgok. Ugyanúgy vele is barmi megtörténhet. Egyszerűen a hit erőt ad, legyen az akármilyen hit.

Én hiszek Istenben és lehet bolondnak nézni, de érzem, hogy törődik velem, ez az én saját dolgom. Engem megerősít a hit, és rég rossz ha ezért cserében azt várod, hogy veled ne történjen rossz dolog.

2018. ápr. 9. 19:15
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
10 pontos kérdés:). Kíváncsi vagyok a hétköznapi "csodákra".
2018. ápr. 9. 19:32
 3/19 A kérdező kommentje:

"Istenben nem azért hisz az ember, hogy cserében ne legyen beteg, ne történjenek vele rossz dolgok"

Nem is erről van szó. Hanem hogy elvileg a Biblia Istene szereti az embereket, de ennek a szeretetnek mégsincs semmi látszatja, akár hisz benne az ember, akár nem.

2018. ápr. 9. 20:21
 4/19 anonim ***** válasza:
19%
A hívők boldogabbak és nem kell félniük a haláltól.
2018. ápr. 9. 20:30
 5/19 anonim ***** válasza:
25%

Igen. Bizony.

Folyamatosan ezen dolgozik immáron 6000 éve.

éééssss a befejezéshez érkezünk lassan....

2018. ápr. 9. 20:42
 6/19 A kérdező kommentje:

"Folyamatosan ezen dolgozik immáron 6000 éve. "

Mondj már csak egyetlen dolgot ebből a 6000 évnyi munkából, ami tényleg létezik, és tényleg valami isteni eredetű dolog!

2018. ápr. 9. 20:57
 7/19 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom kiért mit tesz, de az állításodat nem tudod megfigyelni.

A hívők is többfélék, hiába állítja magáról valaki hogy az, hiába próbál szabályokat követni, vagy pénzt adományozni, vagy elmondani akárhány imát, ettől még egyáltalán nem biztos hogy valódi Istenkapcsolata van. Valakinek van, de az is képes eltávolodni, van aki csak megszokásból jár templomba de nem követi Istent, és még rengeteg féle olyan hívő van akik inkább csak gondolják magikról hogy azok.

Ugyanígy vannak nem hívők, vagy akik még csak keresik Istent, mégis megpróbálnak jó vagy jobb emberré válni.

A hívők és nem hívők között is találsz olyanokat akiket itt most "hívőknek" neveztél. Nem tudom, hogy kellene-e külön segíteni őket ezért, mert szerintem nem. Egyrészről Isten tényleg nem büntet, épp ezért nem is kivételez vagy jutalmaz. Ugyanakkor én mégis úgy látom, hogy akik a jóra törekednek, azoknak ha nem is könnyebb, de szeretetteljesebb életük van.

De ha mégis mondjuk mert szerinted jutalmaznia kellene a híveit és úgy tenne, akkor sem tudnád ezt mérni vagy vizsgálni semmivel.

2018. ápr. 9. 21:19
 8/19 anonim ***** válasza:
25%
Ha létezik, nem tesz semmit.
2018. ápr. 9. 21:37
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Az Ádám miatt történteket, Isten nem hagyja annyiban.

Ezért leíratta, hogy miként fogja ezeket megoldani.

S bizony ehhez van egy időterve. Folyamatosan dolgozott, és dolgozik azon, hogy a népét, akik szeretik, és elfogadják a vezetését, elvezesse ahhoz az eseményhez ami után, az uralma felváltja a most létező uralmakat.

Mit Tett?

Vigyázott a messiás születésének vonalára az ígéretei szerint, A megváltás után, a megfelelő időben beiktatta a Fiát királyként az ellenségei között, hogy egybegyűjtse a választottait, akiket majd át vezet az igen nehéz időszakon, ami az emberiségre vár.

Ezeket az embereket már most megtanítja olyan módon élni, ahogy kezdetben is szerette volna.

S ezeket az embereket arra kéri, hogy másoknak is segítsenek ebben, akiket keressenek meg, mert helyesen viszonyulnak az örök élethez:

(Cselekedetek 13:48, 49) . . .és mindazok, akik helyesen viszonyultak az örök élethez, hívőkké lettek. 49 Jehova szava pedig továbbra is terjedt szerte az egész vidéken.

Jézus azért indította el ezt a munkát, és támogatja is.

Ellenben az Ő támogatása nélkül, ember magától, nem lenne erre képes szerte a lakott Földön, hogy egy minden nemzetből való nép, egységesen békében és harmóniában éljenek egymás mellett ebben az Istentől elidegenedett világban.

S ez csak egy kis részlet abból, amit a Teremtő tett, és tesz az emberiségért, amire nagyon kevesen reagálnak.

2018. ápr. 9. 23:52
 10/19 anonim ***** válasza:
19%
A világi embereknek mindenhol vannak politikai vezetői, uralkodói, még sem tudják megvalósítani azt amit Isten népe megvalósított, annak ellenére, hogy nincs Földi politikai vezetőik.
2018. ápr. 9. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!