Isten ha létezik, tesz bármit is az emberekért?
Ha szétnézünk a világban, azt látjuk hogy egy hívő ember élete semmivel sem különb egy nem hívőétől. Ugyanúgy lesznek ők is betegek, szerencsétlenségek áldozatai, stb.
Akkor miből kéne látni, hogy Isten létezik, ha a gyakorlatban semmiféle hatással nincs az életünkre?
"Ilyet Isten nem ígér,de azt igen,hogy megsegít"
Ez esetben kit, mivel és mikor segített?
Kedves #4!
"A hívők boldogabbak és nem kell félniük a haláltól."
A kérdés első része: Ezt Te honnan tudod, hogy a hívők boldogabbak?
A kérdés második része: A haláltól nem kell félni, mert senkinek fogalma sincs, hogy mi lehet ez a biológiai végállapot a valóságban. Azért reménykedem, hogy Te biztosan tudod!! Különben remek volt a gondolatmenet, csak a valósághoz annyi köze van, mint Balaton-szeletnek a nádsuhogáshoz! Különben tényleg super volt!!!
Ha nem vagy biztos Isten létezésében, akkor van értelme írni arról mit tesz? Ha Őt nem hiszed, el fogod hinni azt amit tesz az akiben nem hiszel?
Nem tudom ezekre a kérdésekre a választ, csak a kérdésed kapcsán merült fel bennem.
Bár én nem csak hiszem, teljesen biztos vagyok a létezésében és tudom mit tett és tesz értünk napjainkban, hiszen a Bibliában le van írva, lehetetlen itt felsorolni a tetteit, de nem is szükséges, csak érintek néhány dolgot.
A bűnbeesés után rögtön közölte a döntését és a megoldását Sátánnal, amely az 1Mózes 3:15-ben olvasható.
Nos azt, hogy az elmúlt 6 ezer évben mit tett ennek a megoldásnak az érdekében, amelynek a végeredménye az emberek szabadulását jelenti a bűnből és a haláltól, hát erről szól a Biblia. Ennek része volt a Mesiás megjelenése a földön, a keresztény gyülekezet létrehozása, és megőrzése napjainkra itt a földön, amelynek főpapja maga Krisztus...szóval ez rengeteg, állandó tevékenység mind Isten, mind Krisztus részéről, hisen maga a Mesiás ígérte meg a tanítványainak, követőinek: " Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer* befejezéséig.” Máté 28:20. Ez is engeteg munka, feladat...
Isten csak azoknak az embereknek az életére nincsen hatással, akik nem élnek a törvényei szerint. Az igaz, hogy a szolgái is megbetegednek, meghalnak, és minden féle csapás éri őket, de ez azért van, mert ha Isten MOST megszabadítaná ezektől a szolgáit, akkor egyrészt érdekből(ahogyan Sátán Jóbot vádolta, és minket ma élő embereket is) rengeteg ember válna a szolgájává, márpedig neki CSAK az őszinte, tiszta szívállapotu emberek közeledését fogadja el, akik a legnehezebb körülmények között is kitartanak igazságos alapelvei mellett. Nézd csak meg Jézus életét: egész élete alatt szenvedett a tökéletlen emberek miatt.
Másrészt Isten nem személyválogató, és ezt konkrétan ki is jelenti magáról! Ő minden emberért feláldozta a Fiát, ezzel egyetlen embertől sem zárta el az örök élet lehetőségét.
"Ha szétnézünk a világban, azt látjuk hogy egy hívő ember élete semmivel sem különb egy nem hívőétől" - bocsáss meg, de ez nem igaz. Lehet te még nem láttál ilyen hívő közöséget. Én a sajátomról tudok írni.
Azt a közösséget, amelyhez tartozom annak ellenére, hogy mind héköznapi bűnös emberekből áll, nagyfokú szeretett jellemez. A családok szinte egyáltalán nem esnek szét, nem csalják a házasok egymást, a gyermekek szeretetben, és biztonságban nőnek fel. Nem kell a szülőknek rettegniük attól, hogy milyen társaságba keveredik a gyermekük, mert a gyülekezeten belül "jó társaságba"-ban (1Kor.15:33) vannak, tartalmas kikapcsolódásokat szerveznek, és családi, vagy társas összejöveteleket. A szülőknek nem kell rettegniük valamiféle "bajtól", amikor a gyermekek kikapcsolódnak. Nincsenek "disco" balesetek, nem kell nemi betegségtől, abortusztól, és a kicsapongó élettel járó félelemben élnünk.
Mivel nem a pénzt hajszoljuk (1Timóteusz 6:10,11) rengeteg fájdalomtól kíméljük meg mind magunkat, mind a családunkat. Ettől nyugodtabbak vagyunk, és kiegyensúlyozottabb életet élünk.
Itt csak nagyon kicsi részét említettem azoknak az áldásoknak, amelyekkel mi hívő emberek rendelkezünk. Sajnálom, ha nem lehetett eddig betekintésed az életükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!