Ha Isten létezik, miért nincs ennek semmi látszatja?
Elvileg törődik az emberekkel, hiszen az ő gyermekei, mégsincs semmi látszatja hogy valaha tett volna bárkiért is bármit.
Elvileg ő teremtett mindent, mégsincs semmi nyoma hogy bármi is teremtve lett volna.
Ennek ellénére elvárja hogy higgyünk, és megbüntet ha nem hiszünk. Ez elég igazságtalan dolog.
"Értem, nem is tagadtam, amire válaszoltam, ott a szépségre gondoltam, nem a világ létére"
Oké, így már árnyaltabb a dolog! Igen, van a szépségnek evolúciós magyarázata, de nekem kétséges, hogy ez a szépség minden aspektusára kiterjedő, teljeskörű magyarázat tud-e lenni. A világ létére vonatkozóan, pedig hát, nyilván vannak elméletek, az ősrobbanás is egy jól megalapozott elmélet, véletlenül sincs szándékomban kételkedni benne. Csak éppen ezek az elméletek a hogyanra adnak választ, és nem a miértre. Az ember pedig már csak olyan, hogy a miértekre is keresi a válaszokat...
"Az ember pedig már csak olyan, hogy a miértekre is keresi a válaszokat..."
igen - és erre még nem válaszolt évezredek óta senki.
Heidegger felteszi az egyik tanulmánya végén: "Miért van inkább valami, hogy nem inkább semmi? "- és marad kérdés, ezt úgy tűnik, nem lehet megválaszolni.
"A világ létére vonatkozóan, pedig hát, nyilván vannak elméletek, az ősrobbanás is egy jól megalapozott elmélet, véletlenül sincs szándékomban kételkedni benne. Csak éppen ezek az elméletek a hogyanra adnak választ, és nem a miértre. Az ember pedig már csak olyan, hogy a miértekre is keresi a válaszokat..."
Igen, ez teljesen jogos.
Viszont az hogy nem tudjuk a miértre a választ, az nem azt jelenti hogy akkor a válasz Isten. Ezzel legfeljebb a saját tudatlanságukat nevezzük meg Istennek.
És ki mondta,hogy azt jelenti van, vagy nincs Isten? Csak megemlítettem, hogy Heidegger kérdését (ez az utolsó mondata ott egyébként) - és nincs rá válasz.
"Viszont az hogy nem tudjuk a miértre a választ, az nem azt jelenti hogy akkor a válasz Isten.Ezzel legfeljebb a saját tudatlanságukat nevezzük meg Istennek."
- valami mánia ez nálad? SENKI nem mondta, hogy ezt "minek nevezzük"
Nem lehet felelni. Van és kész.
"És ki mondta,hogy azt jelenti van, vagy nincs Isten? "
Sok vallásost láttam már hasonlóval példálozni.
Gondoltam megelőzöm a dolgot.
A víz is többféle alkotó elemből áll össze. És ilyen véletlen, hogy minden a rendeltetésének megfelelően működik, létezik, nem magától jött létre, mert minden törvényszerűségek alapján működik.
Ahol pedig törvény, ott törvényt hozó is van.
Mert akkor az életnél egyszerűbb dolgoknak is magától, fejlődés által kellene létre jönnie, vagy robbanás szerűen.
Egyébként pedig a robbanástól, még soha nem állt össze semmi.
"A víz is többféle alkotó elemből áll össze. És ilyen véletlen, hogy minden a rendeltetésének megfelelően működik, létezik, nem magától jött létre, mert minden törvényszerűségek alapján működik."
Hogy minden működik a fizikai törvények alapján, az nem azt jelenti hogy emögött bármi rendeltetés is áll. Ezt csak te magyarázod bele.
"Ahol pedig törvény, ott törvényt hozó is van"
Ezt sem bizonyítja semmi, csak úgy kijelented.
"Mert akkor az életnél egyszerűbb dolgoknak is magától, fejlődés által kellene létre jönnie, vagy robbanás szerűen"
A bonyolultságnak semmi köze ahhoz, hogy valami magától létrejön-e, vagy sem.
Egy bonyolult hópehely is természetes képződmény, míg egy fogpiszkálónál nehéz kevésbé bonyolult dolgot elképzelni, mégis tervezés áll mögötte.
"Egyébként pedig a robbanástól, még soha nem állt össze semmi"
Persze hogy nem, a robbanás eredménye szétszóródás. És ez hogy jön ide?
Nem érdekes, hogy eltelt picivel több mint 2év ezred mióta létrejött a keresztény vallás, és a mai napid jelen van az életünkben, pedig a keresztényeket régen üldözték, nem volt nyugtuk, szerinted miért nem adták fel a hitüket az arénába mielőtt az oroszlábokat rájukszabadítottáj? Miért imádkoztak az utolsó másodpercig? Miért voltak olyan biztosak a halál utáni életben? Isten velük volt, és ne felejtette el azokat sem akik mind ezt tették velük.
De nekem az a véleményem, hogy fölösleges győzködni egy ősateista embert mivel kb lehetetlen meggyőzni. Jó a keresztény vallás pont azt akarja, hogy meg kéne téríteni embereket, de ez nagyon nehéz mivel az emberek csak abban hisznek amit látnak, éreznek vagy hallanak. De aki tisztán látja a dolgokat az tudja, hogy csukott szemmel, is lehet látni és érezni Isten jelenlétét.
De már írtam, inkább higgy benne és ha meghalsz és létezik jól fogsz járna, ha nem létezik akkor nem lesz semmi, ha pedig nem hiszel és létezik akkor a legrosszabbakra számíts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!