Hitgyülisek, jehovások hozzátok csöngettek már be ateisták vagy más vallásúak vasárnaponként?
Figyelt kérdés
ha igen mit mondtak,és ha nem mit gondoltok miért nem?2010. jún. 13. 18:32
21/37 A kérdező kommentje:
és igen,képzeld hallgattam már Jehova tanúit.szerinted,ha annyira érdekes,új dolgokat mondtak volna nekem,feltettem volna a fennti kérdésemet? azt hiszem érezhető a kérdésemben az irónia és egy kis cinizmus is...
2010. jún. 15. 07:57
22/37 anonim válasza:
Én gyülis voltam sokáig, de soha nem csöngettem be senkihez. Persze, hogy amikor rátalálsz Jézusra, az nagyon izgalmas, és szeretnéd megosztani másokkal, beletelik egy időbe, mire rájössz,hogy másokat annyira nem hat meg a dolog. Én minden ember vallását tisztelem, Jt-kel is beszélgettem néha, de nem volt gyümölcsöző a beszélgetés. Persze valamivel gyümölcsözőbb volt, mint az ateisták többségével beszélgetni, tisztelet a kivételnek. Ha szóba kerül a vallás, repkednek az unintelligens, logikátlan, ostoba, gyenge stb jelzők a részükről. Sajnálom őket, mert ezekre a dolgokra másképp is lehetne tekinteni, de ők ugyanúgy be vannak zárva a saját gondolkodásuk börtönébe, mint a vallásos emberek. Csak azért nem járnak házhoz mert nincs mit mondaniuk. Lehet lepontozni.
23/37 anonim válasza:
Sajnálom, ha megzavarták a társaim a vasárnapi pihenésed. Én pl. személy szerint vasárnap nem szoktam menni, pont ezért, mert mindenki szeretne kicsit tovább aludni, vagy pihenni, stb. Viszont azt sajnos le kell szögeznem, hogy igazából majdnem mindegy, mikor megyünk, az időpont mindig alkalmatlan azoknak, akik nem kívánnak meghallgatni minket. Akik pedig igen, azoknak mindegy, mikor megyünk.
24/37 A kérdező kommentje:
na igen,meg az a baj nem lehet tudatni az összes térítő jehovással a környéken,hogy hova ne csengessenek be. mert akkor akik nem szeretik őket,megbékélnének velük,mivel többet nem csengetnek be hozzájuk....
2010. jún. 23. 16:10
25/37 Earl J. Hickey válasza:
Mit gondoltok a tűoltók vagy mentők nem mentenek ki/meg ha vasárnap van? A mi munkánk hasonlóképpen egy életmentést jelent, de nem szeretnénk senkire sem ráerőltetni a nézeteinket akit nem érdekel az más napon is el fog minket küldeni. Ezt a munkát addig foglyuk végezni amíg van rá lehetőség, mert Jézus Krisztus ezt adta parancsba minden kereszténynek. Nekünk teljesen mindegy hogy ki milyen vallású vagy Ateista csupán azt szeretnénk elmondani amit megtudtunk a bibliából mivel felelősséget érzünk az emberek iránt hogy tudassuk velük hogy mi fog történni a Biblia szerint. Bárki dönthet úgy hogy nem hallgat meg minket, de ez már az ő döntése/felelőssége lesz. Mi csak a választási lehetőséget adjuk meg az embereknek.
27/37 A kérdező kommentje:
csak akkor arra vigyázzatok nehogy az illető megunja,hogy már harmadszorra csengettek be hozzá,nehogy kapjatok egy jobb egyenest tőle.mert az meg a ti felelősségetek lesz,és a lehetőségetek,hogy többet ne csengessetek be hozzá :-)
2010. júl. 10. 18:42
28/37 Earl J. Hickey válasza:
18:42 -nek
Igazából én még csak 17 éves vagyok és készülök megkeresztelkedni. Szerencsésnek érzem magam hogy nem tartozok a világiakhoz mivel így egy csomó hülyeségtől mentesíthetem magam és nem kell a saját káromon megtanulni hogy pl milyen nehéz leszokni a cigiről, alkoholról stb. -ről.
Az hogy behúznak meg nem zavar mivel önvédelmet lehet alkalmazni, az nem tiltja senki sem. De én még egy ilyen emberrel sem találkoztam. Csak olyannal aki elég szépen leosztott..de tudod ez az ő hibája, nekem nem érdekem hogy hallja az igazságot, saját magát fosztja meg ettől.
29/37 Earl J. Hickey válasza:
Ja és kedves kérdező...mi nem jehovások, jehovák vagy stb. vagyunk hanem Jehova Tanúiak de ez is mellékes. Én sem vetek meg senkit sem azért mert pl Katolikus, Protestáns, Református...te se tedd azt mert ez a te szegénységi bizonyítványodat gazdagítja. Sajnálom hogy azt gondolod hogy téríteni akarunk. Mi csak meg szeretnénk osztani a Biblia mondanivalóját másokkal is és képzeld rengeteg olyan ember él a földön aki szívesen tanulmányozna de mégsem tud mert még nem találták meg őt.
30/37 Earl J. Hickey válasza:
Tehát szerencsésnek érezheted magad azért mert van aki becsönget és meg akarja osztani veled ezt az örömhírt, az meg már a te felelősséged hogyha "behúzol" mindegyiknek(ahogy te írtad)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!