Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hitgyülisek, jehovások hozzáto...

Hitgyülisek, jehovások hozzátok csöngettek már be ateisták vagy más vallásúak vasárnaponként?

Figyelt kérdés
ha igen mit mondtak,és ha nem mit gondoltok miért nem?
2010. jún. 13. 18:32
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
igen,írtam is,hogy "a többségetek kb.ilyen stílusban térít" szóval tisztelet a kivételnek.találkoztam már pozitiv példával is,egy nő megkérdezte az utcán tőlem:érdekli a Biblia? mondtam nem.elköszönt és szép napot kívánt.így kellene hirdetni az igéteket,mint ő és akkor nem neveznének erőszakosnak,meg tapintatlannak titeket!
2010. jún. 13. 19:58
 12/37 anonim ***** válasza:

Én már valahol leírtam a véleményemet, nem is ez számít. Tagja voltam egy hasonló kaliberű gyülekezetnek egy darabig, így tapasztalattal mondom amit mondok. Nem tudom a többi gyülekezetnél ez hogyan működik (kivétel jehovák, hozzájuk volt szerencsém), minket minden imaórán "felszólítottak", hogy Isten azt mondja terjesszük az igét, és számon is kérték beszéltünk e hitetlenekkel a Bibliáról... Megmondom őszintén, én baromira kellemetlennek találtam odamenni idegen emberekhez, és térítő dumákkal ostromolni őket! Kicsit úgy tűnik, mintha ez egy verseny lenne a gyülekezetek között, ki tud több embert magához csábítani... Sokkal boldogabban élek a gyülekezet nélkül! Hiszek, de nincs szükségem ehhez vallási közösségre, és úgy gondolom Isten sem ez alapján ítél meg! Ha szóba jön nagyon szívesen beszélgetek bárkivel a hitemről, de nem próbálok senkit meggyőzni az ezzel kapcsolatos igazamról!

A jehovák iszonyatosan erőszakosak, csak abból értenek, hogy ha hasonlóan is bánik velük az ember! Egyszerűen meg kell nekik mondani, hogy nem érdekel, és rájuk csapni az ajtót. Én egyszer elbeszélgettem egy nővel, meghallgattam az álláspontját majd próbáltam elmondani az enyémet, de mintha a falnak beszélnék csak hajtogatta a saját igazát! Azóta rájöttem ez a taktika nem feltétlenül jön be! Az ajtó csukós módszer jobban beválik!

2010. jún. 13. 20:16
 13/37 anonim ***** válasza:
60%
JT-it nem érdekli a véleményed, ha megfogod őt a bibliával, akkor terel.
2010. jún. 13. 20:29
 14/37 anonim ***** válasza:
67%

Nos, mivel én MINDIG úton vagyok, házalok, másokat zaklatok, hogy az Igét hirdessem, így nem tudom, hogy hozzám ki csönget be, mert nem vagyok otthon sosem. :P

Ezt is mobilról írom, úton a következő áldozathoz. Lehet, éppen Te vagy az, akihez mindjárt be is csöngetek? ;D

UI:

Bocs, ezt nem bírtam kihagyni. A kérdés nagyon jó! :)

2010. jún. 13. 23:51
 15/37 A kérdező kommentje:
hehe:) jöhetsz hozzám nyugodtan ugyse engedlek be.de ha megadod a címed bedobok egy szórólapot az életfilozófiám alaptételeiről:-)
2010. jún. 14. 10:16
 16/37 anonim ***** válasza:

Az igazság az, hogy vontatott lakókocsiban lakom... így nem tudok címet adni. Mert ugye MINDIG úton kell, legyek, és laknom is kell valahol, de nem merek egy helyben maradni, nehogy megtaláljanak. :P

Egyébként te miben, hogyan hiszel?

Én nem vagyok se hitgyülis (ahogy magukat nevezik), se JT.

23:51-kor is én írtam. "a csöngetős" :)

2010. jún. 14. 14:42
 17/37 anonim ***** válasza:
9%

Jehova tanúja vagyok és hozzám nem csöngettek be ateisták. Hozzád igen?

Szerintem sehova nem csöngettek be olyan szándékkal, hogy beszéljenek a hitnézetükről.

És szerintem nem is fognak! Soha!

De tényleg, ha megtennék, mit tudnának mondani?

De valamikor hallgattad meg Jehova Tanúit?

Szerintem ha egyszer megtennéd, akkor értelmesen valami érdekeset, újat tudnának mondani neked!!!

2010. jún. 14. 21:21
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen, hallgattam meg Jehova Tanúit (annyira sötét emberekkel én életemben nem találkoztam, pedig a saját általános műveltségemet sem tenném kirakatba, számtalan hiányosságom van. Úgyhogy semmi intelligens dolgot nem tudtak nekem mondani, amitől több lettem volna)

És igen próbáltam őket megtéríteni és tudod mi volt a válszuk arra a kérdésemre, ha én kifejtem világnézetemet, el fognak gondolkodni rajta és elolvassák, ha én adok valami kiadványt, könyvet olvasásra? Azt mondták (de legalább őszintén), hogy eszébe sincs. És amikor megkérdeztem, hogy akkor miből gondolták, hogy én el fogok azon, amit ők mondtak és elolvasom a kiadványokat, amit adtak. Mert ennek kölcsönösnek kell lennie- én meghallgatom őket, ők meghallgatnak engem. Összezavarodtak szerencsétlenek és elmentek. Azóta cetliken üzengetnek és becsöngetni sem mernek a nyomorultak.

2010. jún. 14. 22:48
 19/37 A kérdező kommentje:

23:51 az jó :-)

miben hiszek? keresztény vallásúnak neveltek,de kiábrándultam belőle mert rájöttem miről szól ez az egész(szabályok,korlátok felállítása,korrupció,és az egész filozófiája beszűkült mert csak ismétli önmagát)nem arról amiről igazából kellene...szóval nekem nem sokat adott.hiszek Istenben,de nem a keresztény Istenben,saját fogalmaim vannak róla.hiszek abban,hogy velem van a nehéz óráimban is...igen talán meglepő néhány vallásos számára de Istenben ilyen formában is lehet hinni.

2010. jún. 15. 07:33
 20/37 A kérdező kommentje:
21:21 nem,még nem csöngettek be hozzám ateisták.miért nem? mert nem tartoznak semmilyen gyülekezethez,szervezett valláshoz,tehát nem érdekük hirdetni semmit,mert nem a pénzről,a bizniszről,vagy valamilyen gyülekezet fenntartásáról szól a filozófiájuk.Jehova tanuinak ki van adva,hogy hirdessék az igét,szépen becsomagolva abba a szövegbe,hogy Jézus ezt várja el tőlük.a valóság az,hogy nem Jézus várja el,hanem a gyülekezet vezetői,akiknek fontos a minél több hívő begyűjtése.továbbá miközben ti veritek a melleteket,hogy mindenkinél jobbak vagytok,ti vagytok az igazak és csak ti fogtok üdvözülni,jártok házról házra,bennük van annyi tapintat,hogy nem zaklatnak másokat az otthonukban,mert hiszen amiben hisznek és kész.
2010. jún. 15. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!