Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti miért hagytátok el a...

Ti miért hagytátok el a vallásotok?

Figyelt kérdés
bármelyik vallásról legyen szó.

2018. ápr. 24. 16:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Mert hazugságnak gondoltam a tanait.
2018. ápr. 24. 17:11
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy mind jobban beletekintettem az apró részletekbe, úgy váltak világossá a hiányosságai, ellentmondásai, valótlanságai. Így végül nem maradt értelme.
2018. ápr. 24. 17:33
 3/12 követ62 ***** válasza:
57%

Minél jobban meismertem Isten szavát a Bibliát feltűnt, hogy a tanításuk a cselekedeteik szembe megy vele.

És mivel Istent csalhatatlannak, tökéletesnek tartom. Aki nem egyszer így aztán amúgy gondol, tanít valamit (Jézus ezt be is bizonyította).

Jobbnak láttam, ha inkább Neki engedelmeskedem, mint az embernek, emberi hagyománynak.

2018. ápr. 24. 17:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezek mind érthetőek. Én sok mindent nem láttam valósnak az Isten ábrázolásukból. A Biblia utólag igazolta a meglátásaimat, sőt annál sokkal többet, ami utólag belegondolva igazán felbőszített rájuk nézve. :)
2018. ápr. 24. 18:04
 5/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem hagytam el, mert úgy vélem, hogy az Egyházon keresztül ismerhetjük meg Istent a legtökéletesebben.
2018. ápr. 24. 19:02
 6/12 anonim ***** válasza:
22%

"vallásotokat"

A kérdésed érdekes. A vallás nem az enyém.

Valamint Isten egyetlen vallást sem hozott létre. A Bibliában, Isten a neki járó imádathoz tartozó tetteket írta le, amiket minden embernek egyformán kellene tennie.

Aki ezt felfedezi, ahogy az előttem szólók is írták, azok kimenekülnek a nem Biblián alapuló, imádati formából.

2018. ápr. 24. 19:55
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
Csak majdnem hagytam el, mert akkor nem értettem, és nem tudtam azonosulni az egyházam minden tanával, a másik felekezetet (amire át akartam térni) igazabbnak tartottam. De aztán rájöttem, hogy a Biblia tulajdonképpen az én egyházam hittételeit támasztja alá, és az egyházatyák is mind azt vallották, amit az egyházam vall. Szóval rájöttem, hogy jó helyen vagyok én itt, elkezdtem jobban megérteni az egyházan tanítását, jobban belemélyedtem, és megértettem, hogy mit miért vall, és rájöttem, hogy baromira felűletesen ismertem eddig a saját vallásomat. Beleszülettem igazából, de egy saját útkeresés vezetett el odáig, hogy most is annak az egyháznak a tanítását vallom, rengeteget gyötrődtem ezen, de mostmár tudom, hogy jó helyen vagyok, örülök, hogy maradtam. :)
2018. ápr. 24. 21:00
 8/12 Lux morulus ***** válasza:
25%

Mert egy nép találta ki, hogy mindeki ő előttük hajlongjon.

Mert 2000 évig hazudott.

Mert 2000 évig hazudott.

Mert 2000 évig hazudott.

Mert 2000 évig hazudott.

Mert 2000 évig hazudott.

stb

2018. ápr. 25. 21:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyrészt mert nem én választottam,másrészt meg egyet se értettem vele (legalább ennyi lett volna,ha már nem dönthettem,de még ez sem). Felnőtt fejjel hallottam újra az evangéliumot attól az embertől,aki azóta a férjem és azután nem sokkal elkezdtem gyülekezetbe járni. A templomba járást viszont évtizedekig a szüleim erőltették,mert "milyen az már,ha nem vagyok bérmálkozó,az összes osztálytársam fog bérmálni,ne lógjak már ki a sorból,mert az micsoda szégyen",meg "ha nem voltál első áldozó és nem volt bérmálás,nem lehet majd templomi esküvőd" (mondták ezt egy tizenéves korba éppen belépő gyereknek,akit még alapból a kapcsolatok se érdekeltek,nemhogy azon izguljon,hogy lehet-e templomi esküvője,így se volt,pedig bérmálkoztam is,csak egyszerűen nem is akartam templomi esküvőt,csak ezzel persze senki sem foglalkozott). Szóval ezért. Bérmálás után úgy eltűntem a templomból,hogy az életben nem láttak többet,utána egy pár évig ateista voltam és most szabad választásomból megtértem és én döntöttem el azt is,hogy járjak-e gyülekezetbe és ha igen,hova.
2018. ápr. 26. 11:32
 10/12 A kérdező kommentje:

#8 Ha az Izraelitákra gondolsz, akkor elárulom, hogy ítélet alá kerültek, mert nem fogadták el Jézust mint megváltót, legalább is a nagy részük. Én ha magamról írnék történetet biztosan nem olyat írnék mint a Biblia, hogy aztán égjen a pofámon a bőr, mert közszemlére teszem a bűneim a hiányosságaim és a rajtam végbemenő büntetéseket amivel ezek járnak.

#9 Az jó, hogy magadtól döntöttél.

2018. ápr. 26. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!