Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok az ilyen hívőkről?

Mit gondoltok az ilyen hívőkről?

Figyelt kérdés

Nem lehet pontosan behatárolni hogy melyik biblia alapú vallásban hisz, de elég alpári hívő!

[link]

2018. ápr. 2. 11:14
1 2 3 4
 1/32 követ62 ***** válasza:
39%

Elég szomorú, hogy magukat keresztényeknek vallók így beszélnek.

Amúgy erre a csatornára meg az időt fecserelni is kár, nehogy kommentálni.

Süt a tudatlanság (már mint a bibliai) erről az emberről. És abszolút nem tiszteli a hívőket. Persze ilyen hozzászólások után valamilyen szinten meg is értem.

Leginkább azzal van a baj, hogy általánosít.

A magam részéről igyekszem tisztelettel és tárgyilagosan hozzászólni mindenhez.

Mert ezt mondja az egyik kedvenc ígém:

"Amit akartok azért, hogy az emberek tiveletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal: mert ez a törvény és a próféták." Mt.7:12.

2018. ápr. 2. 11:50
 2/32 A kérdező kommentje:

# 1

Maradjunk annyiban hogy a hívők szeretik úgy értelmezni a bibliát és azt belelátni hogy ők jól jöjjenek ki belőle.

2018. ápr. 2. 11:54
 3/32 anonim ***** válasza:
42%
A Videóban szereplő egyén egy Ateista. Többszőr több ízben vitáztam vele különféle oldalakon, de igazán sokat nem beszélgettünk egymással. Én úgy gondolom, hogy ő nem igazán hisz el semmit, ami vallás volna, de az evolúcióban igen erősen, és a keresztényeket nagyon üldözi. :)
2018. ápr. 2. 11:55
 4/32 anonim ***** válasza:
44%
Képtelenség figyelni rá. Krákog, köhög nyögvenyelősen teszi az agyát, rendkívül idegesítő. Nem vagyok képes végig hallgatni.
2018. ápr. 2. 11:56
 5/32 A kérdező kommentje:

# 3

1.Nem a keresztényetek üldözi hanem az egész mitológiai hitvilágot amiben még hisznek az emberek hogy oda kerüljön ahol most tart a Görög mitológia vagy a 3000 évig fennmaradt sumer hitvilág...

De ha annyira biztos vagy a dolgodban élő adásban lehet vele beszélgetni skypon keresztül ;)

És azért merész dolog egy olyan dolgot összehasonlítani amire létező kézzelfogható bizonyítékok vannak amik kísérletekkel megismételhető és bizonyítható egy olyan dologgal amiről csak egy könyv szól...

2018. ápr. 2. 12:08
 6/32 anonim ***** válasza:
57%

Imádom AGAD-ot. :3 :D

Ez az egyik legrosszabb hívőfajta egyébként, egyszer nem olvasta a bibliát, de más könyvet sem. :P

2018. ápr. 2. 12:11
 7/32 követ62 ***** válasza:
38%

Igen. Egyetértek veled.

Vannak hívők akik szeretik úgy értelmezni a Bibliát, hogy jól jöjjenek ki.

Az a baj, hogy vagyunk (sajnos kevesen, így nem hallják a hangunkat) akik azt mondjuk, A BIBLIÁBA SEMMIT NEM KELL BELE MAGYARÁZNI, MERT ÖNMAGÁT MAGYARÁZZA!

De ez a fórum NEM ALKALMAS értő Biblia tanulmányozásra.

Azt viszont nemértem miért fáj az BÁRKINEK is ami nekünk jó?

Miért kell támadni? Ez valamiféle "bosszú" azért amikor a "keresztények" régen üldöztek másokat, most ők kapják vissza, mert már szabad?

Vagy mi?

2018. ápr. 2. 12:28
 8/32 anonim ***** válasza:
59%

"1.Nem a keresztényetek üldözi hanem az egész mitológiai hitvilágot amiben még hisznek az emberek hogy oda kerüljön ahol most tart a Görög mitológia vagy a 3000 évig fennmaradt sumer hitvilág...

De ha annyira biztos vagy a dolgodban élő adásban lehet vele beszélgetni skypon keresztül ;)

És azért merész dolog egy olyan dolgot összehasonlítani amire létező kézzelfogható bizonyítékok vannak amik kísérletekkel megismételhető és bizonyítható egy olyan dologgal amiről csak egy könyv szól..."

Beszélni sajnos még nem beszéltem vele élőszóban, pedig én készen álltam volna egy élő vitára is, lehet egyszer megejtem. Bár, az eddigi hozzáállásából, mivel többször megfutamodott a vitámtól (Facebook-on és youtube-on is több ízben vitáztunk már) így nem látom ennek megvalósulását, hogy bármikor is ez bekövetkezne. :) Aztán, ha mégis végül beadná derekát és készen állna a vitaestre velem, akkor készséggel, de még egyszer sem volt erre példa.

2018. ápr. 2. 13:01
 9/32 A kérdező kommentje:

# 7

Ez a jövőre káros, hogy ti ezeket a mitológiai dolgokat igaznak adjátok át a jövő nemzedékének.

Ezeknek már rég ott lenne a helye ahol a régi görög hitvilág vagy a sumer hitvilág vagy a többi számos volt hitvilágnak ami a történelem során létezett!

Ez olyan mint amikor a gyerekkelek elhitetjük hogy a mikulás létezik, és tudjuk nagyon jól hogy a gyereknek esélye nincs ennek az állításnak a megismerésére hogy ez igaz e!

Ugyan ezt csinálja a vallás, azokba a dolgokba kapaszkodik és kapaszkodott amit még nem értünk,bár a 21. században már inkább kezd abba átfordulni a dolog hogy nagyon sok mindet felfedeztünk és megmagyaráztunk bizonyítható dolgokkal csak nagyon sokakhoz ez nem jutott el...ezt is nagyon sokan szeretik meglovagolni mint Német Sándor most ez a Bódi Mátyás és sokan mások!

És ha én azt mondom hogy a "Gyűrűk ura" egy igaz történet és én azt mondom csak rosszul értelmezi az aki nem hiszi el és úgy belemagyarázok meg átformálom a könyvben leírtakat és azt mondom hogy aki nem hiszi el hogy ez igaz az a "Gyűrűk urához" nem ért hozzá, akkor ha te ilyen jogon érvelsz a bilbia egy hiteles igaz könyv akkor azt se mondhatod nekem hogy én meglátásom hamis miszerint "Gyűrűk ura" egy igaz történet!

2018. ápr. 2. 13:08
 10/32 anonim ***** válasza:
37%

Balinhun: Mutatnál nekünk pár vitakezdeményezést? :)

követ62: Melyik kijelentése miatt lett tudatlan a bibliát illetően?

Utolsó kérdésedre egy visszakérdezés: Miért kell megállítani a heroin felhasználókat, miközben szerintük az jó nekik?

A vak hit és az ignorancia a társadalom és az emberi öntudat ellenségei, az ateisták ez ellen harcolnak.

2018. ápr. 2. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!