Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok, templomba járók!...

Vallásosok, templomba járók! Ki hogy vélekedik azokról a hívőkről, akik nem járnak templomba?

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem a pap azt mondta, hogy csak kifogást keresnek azzal, hogy "ők is ugyanúgy vallásos és erkölcsös életet élnek, csak templomba járás nélkül". Persze, a pap mindig elfogult lesz. Azóta én se járok templomba. Miért? ÁÁ, hagyjuk. Attól én még vallásos vagyok! Csak nem kell szembesülnöm a régimódi gondolkodással. És így kicsit szabadabb vagyok.
2012. júl. 4. 22:23
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

A templomba járástól várni a megváltást kb. olyan, mint a középkori bűnbocsátó cédulák voltak.

Nem szeretem a képmutatást. Volt olyan, hogy elmentem egy falusi barátnőmhöz, és az egyik rokona, akinek combnyaktörése volt, még úgy is elment a misére, mert hogy "mit szólnak, ha nem megy".

Azt hiszem, ez az emberi hülyeségnek olyan magas foka, amit már nehéz lenne überelni.

2012. júl. 4. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Én inkább reménytelenségnek és bizonytalanságnak nevezném. A biztonságot a templomba járástól várják, ahelyett hogy ténylegesen a kezükbe vennék az életük irányítását.
2012. júl. 4. 22:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Mint mindig most is s biblia a mérvadó. Pál azt mondta a görögöknek a templomról, templom járásról:Cselekedetek 17:24,25.

"Isten aki alkotta a világot és mindent ami abban van, mivel Ő földnek és égnek ura kézzel épített templomokban nem lakik, sem emberi kezek nem szolgálják ki,mintha szüksége volna bármire is...

Ezzel Pál kifejezte, hogy nem lehet Istent korlátozni, hogy csak egy épületben lakjon. Isten nem függ az emberektől. Pál itt az Athéniaknak prédikált ahol voltak különböző féle irányzatok, és tele volt templomokkal, és bálványokkal.Voltak epikureusok, meg sztoikusok.

Pál rá világított ezeknek az embereknek,hogy Isten nem a képzelet terméke, és nem úgy kell szolgálni, ahogy az ember kigondolja.

2012. júl. 4. 23:41
 5/8 Salx Narval ***** válasza:
Én úgy, hogy az ő dolguk, nem az enyém. Mindenki ott és úgy imádkozzon, ahogy helyesnek véli. Azt hiszem nem helyes általánosítani ennél a kérdésnél sem, mer nem feltétlenül lusta az, aki nem jár, gyülekezetbe, templomba,stb, és nem törvényszerűen képmutató mindenki aki eljár.
2012. júl. 5. 04:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Nos érdekes ez a megközelítés is.

Pál a zsidókhoz írt levelében határozottan leírta, hogy fontos gyülekezetbe járni, de nem kizárólagosan az áhitat kedvéért.Zsidók 10:24,25.

"Ügyeljetek egymásra a szeretetre, és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, fel nem hagyva egybegyűlésünkkel,mint szokásuk némelyeknek....

Nos az emberek a testvérek akik Isten nyájához tartoznak, azok szeretik egymást, és az összejövetelek alkalmával tanulnak, beszélgetnek a bibliában leírt dolgokról,és igy ügyelnének az egymás iránti szeretetre, és buzdítanák egymást jó cselekedetekre.

Ám ahogy az írás megjövendölte, az emberekből kihül a szeretet, nem csak egymás iránt, hanem egyáltalán minden iránt ami "jó"

2012. júl. 5. 08:23
 7/8 anonim válasza:
van aki azért nem jár templomba mert pogány(nincs megkeresztelve.én az vagyok és nem járok templomba.
2012. júl. 10. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Valakinek a lelki békéje attól lesz meg, hogy hetente egyszer elmegy egy 1 órás misére, valakinek meg mástól. Mivel az emberek különbözőek, ezért természetes, hogy valaki szívesen megy templomba, valaki meg nem. Én hiszek Istenben és rendszeresen szoktam imádkozni, de nem nagyon érzem, hogy lelkileg bármit is adna nekem egy mise, viszont attól kifejezetten jobban érzem magam, hogyha leülök egy fél órára itthon és a saját szavaimmal imádkozom, hálát adok azért, ami jó történt velem és kérem Isten áldását rám és az ismerőseimre. Templomba csak azért járok, amíg a szüleimmel élek, mert ők ezt elvárják, nálunk ez ilyen családi program már gyerekkorom óta, és úgy vagyok vele, hogy heti 1 órát elviselek, csak ennyit várnak el cserébe azért, hogy még huszonévesen is diák vagyok és a nyakukon élek. Majd ha saját családom lesz, akkor valószínűleg nem fogok rendszeresen templomba járni, viszont Isten szeretetére és tiszteletére fogom tanítani a gyerekeimet, templomba is el fogom vinni őket, hogy lássák, milyen, és majd ők maguk eldönthetik, hogy szeretnének-e oda járni.
2012. júl. 21. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!